fredag 25 maj 2012

Det växer lite här och där

Nej det är INTE bikinlinjen jag snackar om här, även om den också behöver ansas så här års. Utan nu snackar vi allt som kommer upp i vår trädgård och jag kan absolut ingenting om blommor och buskar. Jo, jag känner igen maskrosor, men sådana har jag inte sett till på vår tomt än. Det är säkert en massa ogräsgift kvar i backen efter förra ägarna. Häromkring tycks de älska att använda allsköns medel för att hålla ogräs och ohyra borta. Har redan fått en massa tips på allt "You have to have", typ. Sådant kommer inte innanför våra gränser. Hellre plockar jag maskrosor och annat för hand! Visst skulle jag kunna tänka mig gift mot en Taruntala om jag mötte en sådan, men risken är väldigt liten att jag ser en sådan. Hoppas jag i alla fall.

Det är i alla fall väldigt grönt överallt nu. Nästan så det svider i ögonen. Jaha, är det pollen det? Inte färgen då? Grönt ÄR det i alla fall. Och mitt i allt det gröna sticker det upp lite färgglada ting. Blommor kanske? De är på väg i alla fall och jag väntar med spänning att få se när de "kläcks". Ja jag veeet, det heter säkert inte så, men ni vet vad jag menar.


Så här grönt är det när man går in via "huvudingången". Buskar och blommor och låga träd (?).

En stackars liten lampa försöker synas.

Ja vad det här ska föreställa vet jag inte. Dålig frisyr kanske?

Äh jag sätter mig på "porchen" och kikar ut på våra "ägor" och tar ett glas vin istället. Bikinilinjen och de andra buskarna får vänta med ansningen ett tag till!

8 kommentarer:

Katarina sa...

Åh, så vackert Taina. Måste kännas härligt att ni nu är i huset och kan njuta av den första grönskan där. Kram

Desiree sa...

Er trädgård ser jättefin ut. En stor skön och grön oas. Perfekt sätt att njuta av den genom ett glas vin där du sedan sätter dig i lugn och ro och blickar ut över din vackra trädgård. Vi kunde inget alls om trädgård när vi flyttade in i huset i Alabama. Vi hade ju aldrig bott i villa innan och inte heller hade vi någon koll på trädgårds och klimatzoner för södern. Men man lär sig. Får testa och experimentera. Håller med dig om att man kanske inte vill spraya allt för mycket. En och annan maskros gör inte så mycket. De är ju riktigt fina de också. Men ni har en stor trädgård så jag tycker ni är duktiga som sköter den på egen hand. I vårt område i Alabma hade de flesta trädgårds service men eftersom vi inte hade så stor plätt så skötte vi den själva.
Kram !

alegni sa...

grönt är skönt, taina, och naturligt. låt det frodas (både ute och... ja, på det där andra stället). ;)
KRAM

Camilla sa...

Jättehärligt med all grönska! Jag gillar alla små buskar och plantor som verkar bädda in ert hus i klorofyll:)

Du gör rätt i att bara slå dig ner i en korgstol och njuta av all grönska med ett vinglas i hand.

Kram

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej Taina
hehe,,,,,ja ansningen kan ju vänta :)
å missa nu inte....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Melting Pot sa...

Ni har det så fint Taina! Kollat på alla bilder här och på FB, men inte haft tid att kommentera. Vilken härlig trädgård & så fint ni har fått det inne.
Kramar L

Annika sa...

Himöa fint, Taina!
Gillar ert hus så mkt. Porchen är ju KUNG!! SÅ fint ni har det där, och fin utsikt.
Tycker det ser ut som om de gamla ägarna anlade en vacker trädgård!!
Kramar!!

Susjos sa...

Å så grönt och fint! Låt det frodas, både här och där ;)

PS. Klart jag ska se finalen på plats nästa år!!! #esc 2013!!!