lördag 10 mars 2012

Snurrigt, as usual, men lovely

Han är hemma. Jonas alltså. Men både han och Liisa var så sugna på skidåkning så de drog iväg till Butternut. Jag kunde ju ha hängt med men finska attacker i backen är inget att leka med. Så jag passar på att grejsa hemma, sticka ut med Dino, besöka gymmet och sedan blir det lite shopping tror jag. Till kvällen ska vi ut och äta med våra goa grannar.

Nu närmar sig closing med stormsteg och just imorse kollade vi att handpenningen landat på vårt amerikanska konto, färdiga att föras över till någon annans konto. Pengar vi aldrig ser egentligen. Jag lekte med tanken att alla skulle ta med sig sina pengar, i sedlar, till det här mötet och så skulle vi få sitta där som Joakim Von Anka och slänga sedlar på varandra. En till dig, en till banken, en till oss, en till mortgage guy. Just det, inte glömma advokaten och så mäklarfirman. Tänk vad kul det skulle vara!

Nu hoppas jag verkligen att de kan hålla detta datum! Ja jag vet, det är ett himla tjat om denna closing, men ni ska veta att det snurrar bra fort i mitt arma lilla huvud just nu.

På tal om snurrigt, så är mina dagar fyllda av det på andra håll än själva husköpet. De flesta av mina möten är web ex möten. Vi ringer in ett telefonnummer och kopplar upp på oss på nätet för ett specifikt möte. Vi är, inte bara från olika länder, utan också från olika världsdelar, och försöker alltid samsas om en mötestid som passar alla. En del får offra sin lunch (inte populärt hos sydeuropeer), en del får gå upp i ottan och andra stanna kvar på kontoret sent. När vi väl kommit överens och kör mötet, så avslutas det med att diskutera nästa och så här kan det se ut:

- Vött tajm?
- Nan!
- Najn? Vass to jo miin? Najn miiting?
- Que? Zoo ju miin nå miiting?
- Nå, nå. A sa nan.
- Wtf. Sorry.

Och så kan det fortsätta ett tag till och förvirringen är total. Till slut används chatten och skrift är ibland lite enklare att förstå och när du ser siffran 9 så fattar alla. Vi avslutar med ett gott skratt. Älskar att jobba på detta sätt. Bra träning för six pack, plus att jag förlänger mitt liv tack vare alla skratt.

Avslutar med ett roligt klipp:


Hepp!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Ha ha ja det vore något att gå till closningen med alla pengar i sedelbuntar. Då hade nog alla på mötet tappat hakan. Skönt att pengarna är fixade och färdiga. Håller tummarna för att allt funkar smidigt sista biten. Ha en skön lördag.
Kram!

Lotta sa...

Närmare och närmare vinet framför brasan är det hör jag!!!!

Lovely. Det här blir bra. Wiretransfer bättre än sedelbuntar ;)

Kramkarm

Katarina sa...

Taina,, snart är ni där i ert drömhus! Härligt!! skönt att Jonas är hemma nu,, en stund iallfall.

Kram

Ingmarie sa...

INGEN blogg får mina smilband att jobba lika mycket som din! KRAM

Annika sa...

Ja, nu får ni ta ut pengarna i cold, hard cash och ta med dem, haha.
ALL lycka med closing.
JAG förstår att det upptar sååå mkt av er tid, och det är ju en sådan STOR grej.
SÅKLART att man knappt kan tänka på annat.
ALL lycka!!
Kramar!!