torsdag 19 maj 2011

Vår Liisa

Hon kan hon, vår lilla Liisa. Är stolt så jag nästan spricker. Vi vet att hon är duktig på att rita och skriva små berättelser/sagor. Men det blir så påtagligt när skolan uppmärksammar det efter en konstutställning de hade i skolan för ett tag sedan. Alla barn fick ställa ut sina verk och Liisa slet som ett djur för att hinna med flera stycken. Det var teckningar, det var klipp-och-klistra-limma-verk, det var tryck på tyg och you name it. Hon ÄLSKAR sånt och det är så kul att studera när hon gör det för hon styr med tungan! Huvudet vrider sig sakta från sida till sida, samtidigt som tungspetsen ses komma ut med jämna mellanrum för att hjälpa till. När hon är i det "tillståndet" varken hör eller ser hon något annat.

Idag har jag inga foton på alla dessa verk, men jag ska försöka fota dem och lägga ut. Men jag kan ju visa brevet som kom hem!

Klicka på bilden så ser du vad de skrivit.

Jag är glad för att hon gjorde verk som är "lämpliga" för en utställning på skolan. Inte den typen av serier eller bilder hon ritar när vi är ute på restaurang, så som på Black Eyed Sallys i helgen...

Vad säger man? She's only 7.

Vår lilla konstnär på Black Eyed Sallys.

Sedan vill jag bara informera om att nu har jag bokat tågbiljetter till lördagens bloggträff i New York. Fasiken vad trevligt det ska bli då. Förutom en sak. Märkte imorse att jag hade två kvisslor på hakan. Inte sådana där små utan två rejäla som känns som vulkaner under huden. Jag brukar väl aldrig ha finnar/kvisslor! Inte i den här åldern i alla fall. Är det inte typiskt att de ska komma nu? Äh jag får väl smeta på någon jävla kräm då. Skulle helst vilja ha en sådan där hy som Petra beskriver. Inte en som liknar ett jordgubbsland! Det är väl all skräpmat. Och vin. Och lite sömn. Men tränat, DET har jag i alla fall gjort!

Smart Taina. Nu har du ju berättat det öppet och alla kommer väl att stirra på min haka istället för att titta mig i ögonen. Bra drag igen. Men så är jag blond också...

8 kommentarer:

Desiree sa...

Åh vad kul för dig och Lisa att få ett sådant brev från skolan. Klart du ska sträcka lite extra på dig och vara superstolt över Lisa. Ha ha kan inte låta bli att skratt åt teckningen och texten hon gjorde på resturangen. Jag tycker hon har skön humor. En klok liten tjej för hon verkar ju veta när det passar sig och inte passar sig att göra olika teckningar.
Vad kul med bloggträff. Ni får ha en fin dag och hoppas ni får fint väder också för det verkar ju ha varit en hel del regn hos er på östkusten på sistone.
Kram!

Kalaslotta sa...

Duktiga Liisa!

Ang dina landsmän på hakan, drick varmt vatten med ingefära i..det driver ut orenheter och vips så är de borta. Inte pilla..ajabaja! Snabbare är att ta lite handsanitiser på de små "raringarna" över natten...då torkar de ut..hehe.

/Lotta - tydligen expert på snabba lösningar idag!

Saltistjejen sa...

Heja Liisa heja Liisa!!!!! Hon är såååå himla härlig och självklart syns hennes personlighet i hennes konst! Det är väl precis så som en äkta konstnär är. Att hon sedan har lite olika "perioder" i sin utformning av konsten är väl bara naturligt. Som Picasso. Eller vilken annan stor konstnär som helst. Men det var ju bra som sagt att hennes mer "skolvänliga" period inträffade när det var verk till Spring Art Festival i skolan och att hennes lite mer vågade period kom under middagen med familjen! ;-)
Fast jag tycker dt hade varit OOOOTROLIGT KUL om skolan tryckt upp skrivböcker med omslaget hon gjorde på Black Eyed Sally´s! DET hade gått till skolhistorien! Jag lovar!! :-D
Och sedan Taina måste jag säga att jag är SÅÅÅ GLAD över att du lyckades ta dig tid att komma nu på lördag. Jag hade saknat dig förskräckligt annars.
MEGAKRAMAR till dig och till Liisa också!!!
Fortsätt nu vara stolt som en höna och SKIT i kvisslorna. De är väl bara ett tecken på din umgdomlighet?!?!

Anna, Fair and True sa...

Vad duktig hon är! Hon kanske blir konstnär i framtiden, jag menar som yrke!

Kul med bloggträff!

Marianne sa...

GRATTIS till Liisa! Så duktig hon är! Ja du måste absolut fotografera hennes verk (fler än butt-verk) och visa. Så häftigt att få sitt verk upptryckt på note cards (vad har man dem till?).

Jag har också haft finnar på sistone! Har faktiskt haft rena finnkampen i pannan! Varför? Jag är dessutom lastgammal, vilket du trots allt inte är än, så det borde verkligen inte vara några finnar i mitt fejs! Jag föredrar sådana finnar som bloggar, sjunger, tränar maraton och festar. Alla gånger!

Ha det jättekul i NYC!

Kramar!

Annika sa...

Liisa är så duktig!! KLART att ni är stolta över den lilla!
Skrattar åt hennes teckning!
ROLIG JU!!
Sånt gillar barnsliga jag...
Nog kan hon bli konstnär alltid!!GUUD vad jag ska GLOOOO på dina landsmän på lördag. STIRRA sönder dem!!!
HAHA!!
JO, just det. Kommer som sagt till Penn Station vid 10:42, Anna kommer 10:37. Vi ska ses ute på gatan vid Borders bookstore. DÄR kan du väl möta upp oss!!!

KRAMAR!!!!

Camilla sa...

Åh vad stolt du måste vara över Liisa och hennes konstverk! Blev lite full i skratt när jag läste om hennes tunga, lite som Janne Schaffer när han spelar:)

Kvisslor är aldrig kul, men min mamma säger att så länge de ploppar upp är man ung. Hon borde veta som fortfarande får dem då och då och hon är 68:)
Hoppas bloggträffen blir trevlig. Hade varit kul att vara där.

Kram

anna of sweden sa...

Men det är bra Taina. Så att vi känner igen dig när vi ses. :D

Och grattis till Liisa. Gillar hennes "restaurangbilder".

Kramelikram!