tisdag 24 maj 2011

Nedräkningen har börjat...

...ja till vaddå? Mycket kan vi räkna ner till men just nu så finns det en dam här i huset som räknar ner till den stora examensdagen 14 juni! Bella är senior, vilket innebär att hon är klar med high school här i Amerikat. Vilken lycka. Tycker både hon och jag. Hon för att äntligen flytta och få något eget och jag för att hon flyttar och jag är klar med "mitt". Det låter kanske lite grymt, men mina ungar vet mycket väl att här ska de inte gå och såsa länge efter att de har fyllt 18. Ut med er ungar och plugga och jobba och skaffa er ett nytt hembiträde! Inte för att de inte har hjälpt till här hemma, men det där ansvaret för saker och ting tycks variera från dag till dag. Tänk om JAG skulle göra så? "Nä idag skiter jag i att laga mat. Jag ska softa..."

Igår visade Bella sina betyg, som i stort sett är klara redan. Jag fick dra efter andan ett par ggr. När fasiken har hon pluggat såååå mycket eftersom betygen är ju riktigt bra! I ett ämne hade hon 110 %, dvs A+. Öh, undrar en annan och börjar genast misstänka fuffens. Men det är visst så här och om du sticker ut så blir det mer än 100 %.

Innan den stora dagen ska de givetvis gå på bal, eller prom som det heter här. Bella ska dessutom gå på 2 stycken eftersom pojkvännen går i en annan skola. Om hon ska ha två olika klänningar? Nähä, det här är inte familjen Bernadotte minsann utan det får räcka med EN klänning och duger inte det så kan hon helt enkelt hoppa över en av balerna. En balklänning kostar ju några dollar. I alla fall om man heter Isabella. Och har en korkad morsa som betalar för den...Morsan är så korkad så hon funderar starkt på att byta yrke och bli en bankomat och stå där med käften öppen och spotta ut den ena sedeln efter den andra. Men eftersom morsan är så korkad, så har hon inte kommit på hur bankomaten skulle kunna fyllas på lika snabbt som Bellas efterfrågan just nu. Jag kan ju alltid inleda min nya karriär med att gå i strejk, dvs "Out of order".

Det finns tydliga tecken på att det finns en student eller senior i vårt hus. Kolla här:

Utanför huset ska vi ha en sådan här skylt, sas det. Lydiga som vi är, så slänger vi upp en sådan. Tur att det är "rätt" finger som ska upp.

Va? Är det en stjärna, en kändis som bor hos oss? Ja ibland undrar jag om hon inte tror det. Här under hänger givetvis inte en stjärna, men däremot en klänning som gott och väl kan användas på röda mattan. Tycker jag då rå. Hur många gånger har inte jag gått på den, röda mattan alltså? Nada.

Jag tycker vi kikar på den lite i alla fall. Ungefär som att avslöja Kates bröllopsklänning innan vigseln. Sååååå förbjudet, men så är jag lite nyfiken och busig också. Voilá!

Nej, Dino har inte bytt skepnad! Denna lilla varelse väntar på att bli nerkluttrad med autografer. Undrar om jag ska skriva mitt namn där med??


Ja ja, det är tre veckor kvar. Och vet ni vad? Hon är stressad. HON???? Då ÄR det dags att flytta och lära sig The real life. Men visst, jag kommer att sakna henne...

22 kommentarer:

anna of sweden sa...

Phew. Är plötsligt väldigt glad att Unge Herr Teen bara går i grade 10. Tänk om vi skulle behöva planera för prom också. Nä, vi siktar på student i Swiden och tre år istället. Och så ytterligare två studenter om fyra år. Oj, nu blev jag nästan lite sressad ändå ...

Kramelikram!

PS Hälsa att klänningen ser väldigt fin ut. (Om du vågar berätta att du visat den alltså.)

alegni sa...

spännande tider! vad har den förtjusande unga damen för framtidsplaner dårå?
FIN klänning ser hon ut att ha fått lurat till sig av sin mor ;)
KRAM

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Ja du Taina. De lär nog inser så småningom vilket underbart hembiträde/nbankomat de haft.... ;-)
SKITKUL iallafall att Bella får vara med om detta! Det är ju så speciellt med graduation här i USA. Hon måste tycka det är underbart. Och hon kommer vara vacker som en dag i klänningen! Wow!
Stor KRAM!

Melting Pot sa...

Ja du, jag tycker att jag lever ett bankomatliv redan. Herregud vad många önskningar 13 åringar kan få ihop framför datorn. Tror snart Noras dator dukar under av modebloggar & andra modehemsidor och jag dukar under av önskemål.
Skall bli spännande att se Bella i den fina klänningen. Hoppas på lite bilder.
Kram Lena

Kalaslotta sa...

Tycker din föräldrastil är något fler borde utöva. Alldeles för mycket hänga kvar i full-service hemmet efter studenten! Bra där Taina.

Förstår att hon är lycklig (och att hon vill ha två klänningar haha, jag hade haft svårt att motstå att köpa en till..but thats me) för att vara klar med plugg..nu väntar livet (och mer plugg kanske men det är på andra villkor)!

Kram på dig!

HeLena sa...

Å det är ju med blandade känslor man flyttar ut barnen, men visst är det skönt!
Klänningen ser fin ut, klart hon vill ha en till.... fråga kan man väl alltid;D!
Kram
ps kul att bloggträffen var så lyckad!! ds

Desiree sa...

Jag förstår att hon ser fram emot graduation och the prom. Klart hon ska ha en fin klänning. Man går ju faktiskt bara ut High School en gång så då ska man få vara fin och stolt. Du kan vara riktigt stolt över hennes toppenbetyg. Det är ju himla duktigt att få så höga och fina betyg. Hon är ju värd klänningen bara med tanke på de fina betygen. Det är lika bra att kunna njuta av att stressa upp sig inför prom och graduation för livet blir ju bara ännu mer stressigt längre fram.
KRam!

Marianne sa...

Vad DUKTIG hon är din Bella! Hon är ju faktiskt värd den där fina klänningen om hon är bättre än absolut topp! Och vad roligt för henne att få vara med om hela den här grejen med avgångsklass i US, det är ju mycket mer speciellt än i Sverige. Klart att hon ska njuta av varenda ögonblick!

Hahahaha, om du kommer på det där med hur man fyller på bankomaten också så kan du väl tipsa Klas? Jag skulle verkligen gilla att ha en alldeles egen bankomat!!! : D

KRAMAR!

Loppan flyttar västerut... sa...

O nooo, nu gråter jag av medkänsla, inte för avsaknad av två klänningar utan för att din tjej är så stor och så duktig! Heja! Klänningen ser fabolös ut! Kan man inte byta lite med sina kompisar? Borde vara fler med samma problem tycker jag.
Glöm inte bort att andas mellan varven härliga du, lova det!

Kram

Katarina sa...

Vad duktig hon är Bellan,,,Kul med säkert en hel del att tänka på...Fin klänning!

Er bloggträff verkade himla rolig, kul att träffa andra bloggare sådär. Godiset,, mmm. oj,v ad sugen jag hr blivit av alla foton som ni levererat här och där :)

Ha de bra!

Annika sa...

Ja, vad stort detta är, Taina!
Att gå ut HS med allt vad det innebär!
KUL att Bella fick flera år av amerikansk HS med sig!
Prom, vad sen den är hos er! Här är den avklarad sedan 29 april! men HS kidsen som går ut gör det inte förrän den 15 juni!
stort är det med prom, ett himla pådrag för alla. ETT år kvar, för jag antar att K kommer att vilja gå på the JR-prom.
Kram!!!!

Jenny sa...

Jag kan bara hålla med, jätteroligt ändå för Bella att få uppleva en prom. Jätteroligt också för dig, att få uppleva hur en bankomat känner sig. Det känns lite buddistiskt, medkänsligt så där (typ även en myra har känslor) eh... Jaja, kan också meddela att jag har ett förslag på hur du fyller på din bankomat, men det lämpar sig inte för kommentarsfält, så jag nöjer mig med ledtråden "handsprit" .... :-D. KRAM!

Grekland nu sa...

Haha, tack för att du berättade för mej att det är en BANKOMAT jag är!! Fast jag kan inte heller hjälpa dej med att tala om hur den ska fyllas på i samma takt som den töms...Men här i Grekland fortsätter ungarna att använda apparaten LÅNGT efter att de fyllt 18. Vad fin Bella kommer att bli, och vad duktig hon är!

Cila sa...

Nee-e, de e ju precis som på film!! Jag vill också! :)

Taina sa...

Anna:
Jag ska hälsa för jag har ju inte visat hela klänningen, hehehe. Oj vad stressigt DU kommer att ha det om några år då!!! Studenten i Sverige är ju ganska stort det med.

Kramelikram

Ingela:
Den unga studenten flyttar till Gävle och börjar på Gävle Högskola och ska läsa Collegeåret först för att sedan avgöra vad hon vill göra. Hon vill gärna läsa juridik men det är ju supervårt att komma in på i Sverige. Här skulle det ha vart betydligt enklare men så är det mycket dyrare också.

Kramen

Taina sa...

Saltis:
Det är speciellt att få vara med om detta verkligen. Tror att Bella också uppskattar det. Lite annorlunda än hemma i Sverige även om studenten även där har blivit stor med baler osv.
Den här bankomaten ska snart gå i strejk! Gud vad allt kostar!!!

KRAM!!

Lena:
Ska försöka ta lite bilder under balen och examen. Måste skaffa en bättre kamera bara. Ja usch vad de kostar de små liven. Inte blir det billigare när de läser alla dessa modebloggar och tror att man måste ha allt. Och NU! 13 år och har redan börjat? Lycka till där...
Kram

KalasLotta:
Ja gud vad många stannat hemma och såsar och gör absolut ingenting. Men jag KAN inte se sånt och mina barn är "uppostrade" i finsk anda. Kallt och hårt. Moahahaha! Nä en klänning får räcka. Bankomaten har gått i strejk!

Kram

HeLena:
Visst är det med blandade känslor men samtidigt så känner jag att man måste släppa taget för att de själva ska kunna växa och klara sig själva i samhället. Klänningen kommer att vara så fin på henne!!! Bilder kommer sedan.

KRAMEN!!

Taina sa...

Desiree:
Håller med. Hon har förtjänat en fin klänning. EN. Hahahaha! Jag är riktigt stolt och glad att hon fixat dessa år i USA. Hon var ju i en ganska känslig ålder när vi flyttade hit.

KRAMISAR!

Marianne:
Hon ÄR värd klänningen. Men bara EN klänning! Hon har verkligen jobbat på bra och jag är riktigt stolt. Jag tror att studenten i Sverige börjar bli ganska stort nu också. De har ju bal där med. Själva examensdagen skiljer sig nog lite då den är ganska formell här. Ska bli kul att få vara med på det faktiskt!
Den där bankomaten ska jag verkligen ta mig an och lära mig hur den fungerar och skickar sedan instruktioner till dig. Lovar!

Kramen!

Taina sa...

Åsa:
Jag andas! Så gott det går i alla fall! Hahahaha! Smart idé att låta de byta mellan varandra, men du vet hur 18-åringar kan vara. Det ska sitta PERFEKT. Fick betala 90 dollar bara för att skräddasy denna klänning. Någon måtta får det vara.

Kramisar!!!

Katarina:
Hon har varit riktigt duktig och jag är så stolt. Speciellt att komma hit som 15-åring och sedan klara av att anpassa sig samtidigt som du ska prestera i skolan. Bra gjort Bella!

Bloggträffen var helt suverän!!! Vi blev än mer höga av allt godis! Hahahahaha!

Kram!

Annika:
Det ÄR stort och vi är så glada att få vara med om detta och att Bella fick möjligheten att gå klart. Kanon!
Ja promen är den 3 och 4 juni och examen den 14 juni. Allt är framflyttat pga snow days. Ska bli himla intressant att se alla flickor när de gör sig i ordning för kvällen. Först ska de ju till frissan också!!! Bilder kommer såklart!!!

KRAMAR!!!

Jenny:
Hahahahaha! Tack för vinken! Fattar, fattar! Men den här bankomaten strejkar just nu, för nu ska hon fixa naglarna också. Gaahhh! Vad är det för fel på min fil och nagelsax och nagellacket från typ Tempo???
Kul ska det givetvis bli att få vara med om allt detta. Jag är lika ivrig som hon. Det vi har kvar är bland annat att fixa tejp till tuttarna!!! För klänningen är av sådan typ att du inte kan ha bh...tejpa tuttarna? Då hade jag behövt några rullar eltejp om det handlade om en klänning åt mig.

KRAMAR!!!

Grekland nu:
Hon kommer att bli jättefin. Jag har ju sett henne i den. Det där med bankomat är en känsla jag haft den senaste tiden för nu ÄR hon dyr, den damen. Men hon är värd det.

Kramen!

Cila:
Det ÄR precis som i filmer. Bevis får du senare hur din kusin ser ut i allt glam!

Kram på dig!

Anonym sa...

Oj vad jag skrattade när jag läste ditt inlägg! Ja, prom är stort i Amerika! Skönt att slippa vara bankomat snart ;-). Din dotter kommer att bli jättefin i klänningen!
Kram, Lisa

Anna, Fair and True sa...

Vad duktig hon är! Och vilken kul upplevelse för henne!

Ska hon flytta med till ja, vart ni nu ska? Hur blir det med pojkvännen? :)

Anna, Fair and True sa...

På tal om pojkvänner förresten, får han sova över som ju väl är mer vanligt i Europa (nordeuropa?) men icke i USA?

Taina sa...

Lisa:
Tänk om jag slapp att vara bankomat. Eller mer, tänk om jag slapp vara så korkad...hahahaha!

Kram

Anna:
Bella flyttar till Sverige oavsett vad som händer. Hon ska "ut ur huset" hahaha. Måste börja plugga och vi hoppas hon kommer in på det hon sökt. Pojkvännen blir givetvis kvar här. Han ska börja på college i Boston och ja de får sova över hos varandra. Han var med oss till Jamaica...

Kram