onsdag 25 maj 2011

Min gröna dag

Jaha har hon blivit miljöaktivist nu, tänker säkert vissa när de läser rubriken. Njae, men grönt är det överallt! Och mitt i allt det gröna så går jag och köper militärmönstrad kjol åt Liisa? Vad händer? Jag har väl aldrig gillat det mönstret och inte är jag någon fanatiker av armén heller. Inte nog med klädsel så går jag omkring och är grön av avund. På mina grannar. Annika beskrev och visade bilder från en botanisk trädgård. Jag bor mitt i en sådan. Ja, om vi börjar med att räkna utanför vår tomtgräns vill säga. Liisa tycker vår trädgård liknar mer en djungel.

Att hyra hus är helt ok, speciellt när trädgårdsskötsel ingår, vilket är vanligt där jag bor. Nu tycks vissa ha kontrakt med firmor med anställda som har gröna fingrar medan andra tycks ha kontrakt med firmor där de anställda tycks sakna fingrar helt. Vi är en av dem. Så imorse kokade Taina över. Avundsjukan gick över till en annan fas, dvs handling! Tog telefonen med ett bestämt grepp och ringde vår "property manager" och frågade lite glatt (ironi) om hon visste var våra "trädgårdsmästare" hade tagit vägen och om de hade semester i den brådaste tider av alla?? Va? Va? I samma veva skickade jag tusen bilder på hur vår sk gräsmatta ser ut. Hon ursäktade sig och bad att få återkomma. Själv var jag på väg till grannen och tänkte låna hans gräsklippare. Men jag insåg snabbt att det var ingen bra idé för den såg mer ut som en traktor och risken att jag hade klippt annat än bara gräset var skyhög.

Undrens tid är inte över! Vem tror ni dök upp idag om inte vår "trädgårdsmästare"! När han såg mig ville han först inte titta åt mitt håll men så kände han med all säkerhet hur det brände till i nacken på honom och till slut kom han lommandes med svansen mellan benen (I wish). Han berättade då om den nya "planen" han och hans bror hade för att tomten ska se lite trevligare ut och att det inte ska behöva synas att det bara bor "tenants" här. "Ursäkta?" Syns det att vi hyr huset, dvs att vi bara är hyresgäster? Åh! Att jag inte tänkt på det tidigare.

Jaja, nu är gräset klippt och jag har snackat med "property managern". Vi har kommit överens om att följa upp "trädgårdsmästarnas" plan. Jag har inte så där jättestora förhoppningar om att vi hamnar i någon Trädgårdstidning och "De vackraste trädgårdarna i Simsbury". Men det har skett mirakel förr!

Min gröna dag i bilder:

Åh vilken välskött gräsmatta! Trädgårdsmästarna, som för några veckor sedan var här och sådde nya gräsfrön. Grävde de ner fröna eller?

En av bilderna jag skickade till propertyn managern där jag i stort sett skulle bevisa att det är svårt att hitta golfbollar samt Dinos skit pga alldeles för högt gräs! Inte för att jag VILL se Dinos skit, men bättre det än att trampa i det. Speciellt barfota...

Här har vi den gröna tjejen på väg till bussen ledd av Dino.

Gräsmattan ni ser i bakgrunden är INTE vår. Vi har fläckmatta.

Tur att det finns annat än grönt här i världen! Vink, vink Liisa!

8 kommentarer:

Loppan flyttar västerut... sa...

Haha, grönt är ju skööönt. Tenants, ok. Kanske därför vi också har en fläckmatta, inklusive fläckhus. Kala fläckar ute i gräset och fula fläckar inomhus. Å när vår trädgårdskille kommer hit, hittar han alltid ormar. Vet inte vad jag ska gilla egentligen, fin gräsmatta, orm, gräsmatta, orm.

Jag tycker kjolen var söt iaf!

Kram

Saltistjejen sa...

Hahahaa! Men du då har ni en handlingsplan iallafall. Alltid något. Sedan får ni se om den kommer efterföljas. :-)
tycker det är rätt ok med jungel. Så länge man inte har en massa fästingar i området för då brukar jag vilja ha kort kort kort gräs... För jag hatar verkligen fästingar huuu!
Njut av sommaren nu Taina!
:-)

Desiree sa...

Jag förstår din irritation på den där trägårdsmästaren. Betalar man för en service så vill man ju få ut något av den. Det ska ju verkligen vara i intresset även för eran landlord. Det ska väl ändå inte vara någon skillnad på om man hyr eller äger huset. Man betalar ju lika mycket för servicen ändå. Den där trädgårsmästaren ska skämmas. Så där högt ska gräset inte få vara och man vill inte heller ha en gräsmatta med stora kala fläckar som du också visar. Bra gjort Taina!
Kram!

Annika sa...

Absolut fattar jag att du är irriterad på din trädgårdsmästare och hans icke-jobb.
Mkt trist.
Trädgården är ju ett ställe man vill njuta i, och högt gräs är inte kul. Speceillt inte med tanke på fästingar. Inte är det snyggt heller, för den delen.
USCH vilken bakläxa den trädgårdskillen får!!!
NU är nog sommaren hör för att stanna, tror jag!
KRAMAR!!!

Jenny sa...

Min trädgårdsmästare heter herr Dahlstrand och han får minsann veta att han lever emellanåt ;-). Jag har en liiiiteeen besatthet av min gräsmatta, fattar inte varför, men grönt är skönt och fläckigt är... eh, inte ;-). Hoppas er trädgårdsgubbe gör som han ska framöver i alla fall!
Kjolen, men tröjan och hela outfitten, var ju jättefin. Gilla gilla! Kram!

HeLena sa...

Jag är ju min egen trädgårdsickemästare och kom just på att jag glömt köpa bensin till "klipparen". Mitt gräs når nog snart knäna... hualigen! Maken får gå till handling på lördag! Hoppas nu din trädgård och matta blir så fin så att grannarna blir gröna.... av avund!
Liisas outfit är jättesnygg!
Kram kram!

Marianne sa...

Vi kanske har samma trädgårdsmästare då, för vi har bara mossa i vår gräsmatta. Ursäkta, mossmatta menar jag. Ja och du vet ju vad trädgårdsmästarna har grävt ner lite här och var, så se upp så att de inte börjar gräva hos dig också : )

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jag är också anti militärmönster. Men okej då, Liisa har egen vilja osv och man får välja sina strider. Men folksom t ex har armémönster på barnvagnen till sin bebis??