onsdag 1 december 2010

Vardagen

Lite segt att komma igång igen. Känns som om jag springer bredvid mig själv liksom. Iakttar noggrant vad jag håller på med. Försöker hoppa på tåget, dvs in i mig själv, men halkar efter då och då. Tävlar jag mot någon? Mot mig själv i så fall. Almanackan visar på 1 december. Hallå! Jag har knappt tagit mig igenom hösten.

Resan till Key West under Thanksgiving var verkligen något JAG behövde. Kom inte med frågor om vi besökte dittan och dattan för vi hade bara 4 dagar på oss och jag hade bestämt mig för att landa. Först med planet men sedan skulle även jag landa. I mig själv. Vädret var perfekt. Sol, lite moln och någon regnskur. Varmt och skönt och ingen stress. Liisa tog rekord i antal timmar non-stop i poolen. Hon tog nog också rekord i antal ord per minut för det fanns ju fler gäster än vi på hotellet. Bella dyrkade solen och hade fullt sjå att hålla flugorna, jag menar poolgrabbarna, på avstånd.

Nu är vardagen här igen och värmen tycks ha återvänt till oss. Idag lovas det ca 12 grader och regn. Ingen julstämning direkt. Inte har jag fått fram adventsstaken heller. Men men, det är ju inte hela världen.

Innan jag visar foton så måste jag bara nämna att jag blir lite (läs djävligt mycket) sur på folk som ska kommentera om vårt liv här och att jag försöker få det att se så glamoröst ut? Jag fattar ingenting. Det jag skriver i bloggen och det som skrivs på Facebook är MITT liv. Tycker mig inte leva som "Svenska Hollywoodfruar" precis. Jag jobbar, städar, snyter ungar, plockar upp hundbajs, fyller tvättmaskinen med pruttkalsonger/trosor, lagar mat, tränar (lyx?), petar mig i näsan och rapar. Låter som ett ganska vanligt svenssonliv, eller hur? nu kör vi bilder och de som tycker det är för mycket att se bilder på palmer kan slå igen ögonlocken...



Miami flygplats sitter tre förväntansfulla resenärer.

Det här möttes vi av när vi körde från flygplatsen till hotellet. Nice!

Casa Marina Resort.

Baren är lokaliserad :)

Heyyyyy, inte helt fel flickor!

Hmmm inte undra på att de var som flugor kring den här varelsen. Hade jag fått bestämma skulle hon ha haft en burka på sig...

IIIIIK!!! Precis där vi satt prasslade det till och en av poolkillarna var flinck i fingrarna och fångade den. En leguan!!!

DET tyckte ju Liisa var ASCOOLT!

Med den här tillbringade Liisa MÅNGA timmar. Upp och i. Upp och i.

Vem har inte en hjälpande hand om inte Jonas! Vissa satt bara i sina bilar och väntade på att bilen med motorstopp skulle få vingar. Typ.

Gissa vem som gillade taxibilarna? Ledtråd: det var inte Jonas.

Alltid kul att slippa kocka i köket. Upps, lite lyxigt att säga så eller?

Shopping.

Shit vad coola vi är!

Snacka om turistbild...Southernmostpoint!

Törstig blir man ju i värmen...

I fjärilshuset.

En liten fjäril som lät sig fotas.

Skrytnissar! Avundsjuk? Jag?

Lek i poolen med pappa.

Promenad ut på piren.

Duger jag?

Sunset festival och alla dessa eld- och svärdslukare visade gärna sina konster.

Den här mannen behövde lite dricks i alla fall. Tandlös som han var.

Några använde hundens arsel för att samla in dricks!

Obligatorisk bild vid bordet; dra ut halsen, vicka på huvudet och småle lite fånigt...

I väntan på en liten båtutflykt.

Var är de någonstans??

Titta!!! En delfin. Häftigt. Efteråt fick vi hoppa i och snorkla. Vilken upplevelse!

En övergiven fiskebåt?

Syskonkärlek

Skepp ohoj!

16 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Såå härligt ni har haft det!! Landa så mycket du bara orkar och kan. Förståndigt tänk!
Förstår att du tycker att en burka skulle vara bra på tonårsdottern:)Urtjusig dam!
Fortsätt ha det bra i vardagen!

Kram!:D

Saltistjejen sa...

Vilken underbar semester!!! Härligt! Inte är JAG avundsjuk inte..!!!! Sitter här i fantastiskt ösregn (eller ja UTANFÖR då såklart) med stormbyar och tycker att palemr och pooler är alldeles för övervärderat...! ;-)
Men alltså, ÄR det så att folk kommenterat om att ni ahr ett lyxliv!!!! HERREGUD! Jag fattar inte! OM man stör sig på ngns blogg kan man väl bara klicka bort bloggen. Det tar inte ens en sekund! Klick! Dessutom så är ju detta med lyxliv väldigt mycket en definitionsfråga. Till viss del kan vi väl erkänna att vi har ett lyxliv. Att få bor på en plats vi verkligen tycker om, ha en fin familj som vi älskar och få tillfälle att ha semester någongång. DET ÄR ju en form av lyxliv. Men sedan är det ju som sagt grader i lyxen också. Förresten, ni tog väl ert privata jetplan ner till Florida??????!!! För ärligt talat vem orkar flyga med vanliga flyg!? ;-)
KRAAAM!

Desiree sa...

Underbart att få se dina bilder från Key West. Åh vad du får mig att längta tillbaka dit så jag ser dem. Gillar verkligen Key West både för att det är så charmigt och för att den där sköna semesterstämningen råder där. Jag tycker du var så värd att få denna semester. Jag tycker inte alls att du lever något lyxliv utan tvärtom så tycker jag att du sliter väldigt mycket med jobb, hem och allt annat. Du ligger aldrig på latsidan. Det finns en vardag även om man inte bor i Sverige. Jag unnar dig verkligen de fina dagarna du fick i Key West. Hoppas att du slipper känna allt för mycket stress med allt nu och känner att du kommer ikapp dig själv.
KRam!

Marianne sa...

Jag hoppas att det inte var det jag skrev, för jag menade det bara som ett skämt. Jag vet ju hur hårt du jobbar och flänger runt för att allt ska funka. Så jag menade verkligen inget illa. Hoppas verkligen att du inte tog det fel, för jag menade med hela hjärtat att ni skulle ha det skönt på minisemestern!

Och det ser ut som om ni har haft det jätteskönt! Härligt, det är sånt där man behöver lite då och då, och ALLA är värda lite lyx då och då!

KRAM!

Malin sa...

Ser underbart ut! Själva tillbringade vi 4 dagar i Ft.Myers veckan före Thanksgiving och hade lika fantastiskt väder! Det gör ju att man kan klara av vintermånaderna lite lättare tycker jag.

kram

anna of sweden sa...

Welcome back!

Så otroligt härligt det ser ut.

Kramelikram!

Taina sa...

Pettas: Visst landade jag men så tog jag fart så fort jag kom hem! Men nu är det ju bara roliga saker att se fram emot, så som julen och att sonen kommer!!!

Kram

Saltis:
Hahahahahaha! Där fick du till det! Ja varför tog jag inte privatplanet när jag ändå var igång??? Det kommer alltid att finnas människor som retar sig på en oavsett vad man gör. Men jag orkar inte bry mig just nu. Tog och rensade i vänlistan på Facebook. Drygt 100 åkte. Mer lär det bli.
Semestern var i alla fall riktigt skön och vi kopplade av till max. Skönt och avslappnat ställe och inte alls lika hysteriskt som Orlando. Men nu är det skönt att vara hemma igen och börja pyssla med julen!!

KRAM KRAM

Desiree:
Visst är det ett underbart ställe? Så coola människor och en avslappnad stämning som får en att må riktigt gott. Dit kan jag åka fler ggr och det brukar jag inte säga om "turistställen". Jag hann koppla av och ska försöka ta det liiite piano. Men snart är det ju jul och den högtiden älskar jag!!!

KRAM

Marianne:
Absolut inte! Jag skrev ett mail till dig. Det finns alltid människor som dras med en sjukdom som kallas avundsjuka. Inte så att de kan unna en att ha det bra.
Vår semester blev både bra och avslappnat. Lyxigt eller hur? Blink, blink.

KRAMEN

Malin:
Åh vad härligt att ni också hann med lite semester. Visst känns vintern mindre lång, trots att den är betydligt kortare här än i Sverige. Jag gilade verkligen Key West och kan mycket väl tänka mig åka dit igen.

Kram

Grekland nu sa...

Det där såg riktigt härligt ut! Och du gjorde helt rätt som försökte "landa" lite några dar innan julstressen sätter igång (förutom all den vanliga stress som du verkar leva i). Så mysigt att ni kan åka iväg sådär alla tillsammans! Sånt blir fina minnen att vårda.

Anneli sa...

Ser härligt ut!! Vilken undebar semester ni hade.
Världen är full av avundsjuka människor, så bry dig inte, fortsätt att njuta av "lyxlivet".

Camilla sa...

Vilken härlig semester! Jag saknar verkligen sol & värme för här hemma är det bara snö, is & kyla. Brrr.
Härligt då att dina fina bilder kunde få mig att drömma mig bort lite:)
Simma med delfiner är en dröm som jag minsann ska uppfylla en dag. Hur var det?

Ha det gott.
Kram

Anna, Fair and True sa...

Härliga bilder! Men vem skriver att ni lever lyxliv?! Du om någon skriver ju om vardagsstress och axelproblem och allt vad det är!

Annika sa...

Menar du?? FÅR du såna kommentarer??? Inte konstigt om du vill moderera kommenaterna då???
SJUKT att folk kan få sånt i huvudet. FATTAR det inte.
DU om ngn är väl härligt ärlig i det du skriver. Jaja, vad kan man tro att det är? AVUNDSJUKA skulle jag tro, inget annat.

Men vilken NAJSIG semester!!
OCH vilka fina bilder!
Burka på Bella!! JO; jag förtstår dig hon är ju så VACKÈR!!

Massor av kramar till dig, kära LYXhustru från mig som väl också får räkna in mig i skaran, pfffftttt....

Ingmarie sa...

Vilka härliga bilder! och allvarligt, är de verkligen de som tror du lever à la Hollywoodfruarna?Jag tycker du verkar slita järnet varje dag!Så skit i dem, surpupporna alltså, och fortsätt som du gör. :-)

Taina sa...

Grekland nu:
Ja gud så skönt att komma iväg innan jul! Nu är jag ett stort jul-fan och älskar den här typen av stress. Sonen kommer ju snart också!!

Kram

Anneli:
Ja jag njuter FULLT ut. Egentligen ska jag bara strunta i dessa avundsjuka människor. Semestern var något vi alla behövde och den blev riktigt lyckad. Ny energi har vi nu laddat oss med :D

Kram

Camilla:
Jag har läst om den nya vargavintern! Verkar inte så kul. Visst kan jag tänka mig snö men det finns gränser för hur mycket och även en gräns för hur kallt det får vara.

Nu fick vi inte simma med delfinerna. Detta var bara en "dolphin encounter and snorkeling". Men de var alldeles intill båten och jag skulle ha kunnat hänga ut och klappa dem. Riktigt häftigt!

Kram

Anna:
Det finns ALLTID någon/några som tycker det är "märkvärdigt" att vi bor här. Men själva njuter vi i fulla drag och att kunna ge barnen den här erfarenheten är guld värd. Tycker jag.

Kram

Annika:
Tjena lyxhustru! Jo du det finns alltid de som "tycker till". Men vad gör man? Struntar i dem bara och lever vidare.

Semestern var HUR SKÖN SOM HELST! Gud så vi behövde detta. Alla fyra. Bella är ju så stor så hon sköter sig själv. Och är till en stor hjälp med Liisa.

Nä nu ska lyxhustrun grejsa inför morgondagen...det finns en som fyller 18 nämligen!

KRAMEN

ingmarie:
Det handlar mer om att vi bor här i USA och visst är det häftigt och vi trivs bra. Det blir en vardag här också.
Jag ska strunta i dessa avundsjuka personer!

Kram kram

Melting Pot sa...

Så härliga bilder!

Jag tycker verkligen du/ni verkar arbeta hårt. Strunta i folk som inte vet vad de pratar om. Har hört det samma om "lyxlivet" på Palm Meadows i Indien. De må vara varmt och skönt oftast (inte nu dock-18 grader) och det finns pool och klubbhus och yes, vi har maid, men vardagen är många gånger en kamp för att få saker och ting att fungera. Sånt som inte syns men som tar mycket kraft.

Fortsätt som tidigare. Jag lägger också in bilder på våra resor och sen är det upp till var och en och titta om de vill.

KRAM Lena

Emmama sa...

Vet inte vad det är för kommentarer du fått men skämta bara bort dom! :) Resan verkar helt underbar och en sån där liten fjärilsoffa skulle jag gärna ha i trädgården... :) Kram!