torsdag 16 december 2010

En ivrig tjej

Liisa som är något ivrig just nu.

Nedräkningen har börjat. Inte bara till julafton, utan även till Alberts ankomst samt Liisas födelsedag, som alltså infaller på själva julaftonen. Men det är ändå en annan dag och ska räknas separat, enligt Liisa. Julafton är julafton och födelsedag är födelsedag. Så det så!

Nu är Liisa lite extra ivrig för imorgon ska hon ha sitt kalas för klassen! Och jag vill INTE ordna kalas här hemma med en massa 6-7 åringar. Never! Inte veckan före jul med risk för att granen ramlar omkull, julgodiset uppätet (vilket godis?), mattorna nedsmutsade (är de rena nu då?), leksaker förstörda (vad gör väl det, det är ju snart julafton) samt julpyntet nedrivet.

Tomten som vaktar över säcken vill jag ha ifred.

Likaså den konstiga gräs-stjärnan med filttomte.

De här snubbarna drar väl iväg på släden om de ser klåfingriga ungar!

De här skulle nog åka ner i golvet av bara vinddraget från alla springande barn.

Min fina adventssljusstake går inte att hitta här precis.

Kan föreställa mig att denna lilla docka skulle säkert barnen bränna på bål över ljusen som småtomtarna håller i.

Det är inte ens tryggt att sitta i en vagn. Racerfart.

Och "fönsterbordet" skulle med all säkerhet vara soprent!

Jag gör som de flesta här, dvs fixar det via organisatörer som kan det här med "parties". Nu har jag fixat det via Creative Works och ska bara ta med mig tårtan. Resten tar de hand om där. SÅ skönt! Just det, höll på att glömma, goodie bags ska jag också fixa, Så här i juletider och det ska INTE vara jultema på dem. Det är ju en födelsedag som ska firas och inte julafton.

Kalas ska gärna ha ett tema också. I år blir det Luau. Beachkänsla. Så nu ska jag försöka hitta något lämpligt Liisa ska ha på sig också. Idag blir det en hysterisk dag. Kan meddela att igårkväll var jag annat än hysterisk. Jag var skogstokig! Hängde upp nya gardiner i TV-rummet. Det drog så in-i-helvete från dörren till uterummet så ett par tjockare gardiner var ett måste om jag inte ville fylla på pannan varannan dag! Gick ju bra tills fästet släppte och gardinerna låg på golvet. Konstaterade att skruvarna satt i trasiga pluggar. Fick fixa nya och vips så gick det en timme där. JAG HAR INTE TID MED ÖVERRASKNINGAR! Men nu är de nya uppe i alla fall.

Nu kaffe och en spark i baken! Hepp!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ja du som sagt, det sitter inte fast hos er inte! :-)
Jul födelsedagar och Albrt. kalas gardiner och och julpynt. och så ska det väl jobbas också. Som vanligt...!
Stor energikram!!

Anna, Fair and True sa...

Kul o se ert pyntade hem!

Ja, det är nog skönt att leja bort arbetet även om det kostar extra. Hoppas Liisa blir nöjd med kalaset! Jag hade glömt bort för stunden att hon föddes på julafton. Själv försöker jag ju undvika den dagen, eller nyår. Men i slutändan vet jag ju att man inte bryr när ens efterlängtade barn föds!

Kram!

HeLena sa...

Råttracet finns även hos dig;)... Varför blir det alltid så här? Varje år??
Hoppas ni får ett underbart trevligt kalas!
Överraskningar är inte roliga när man inte har tid! Skönt ändå att det hände nu och inte på julafton... eller födelsedagen .... eller julafton...
Hepp!
kram kram
ps. glögg hjälper.. ds

Desiree sa...

Åh så den lilla fyller år på självaste julafton. Jag förstår henne aboslut att hon vill särskilja på födelsedag och julafton. Att leja bort kalaste verkar ju smart att göra. Det hade jag också gjort. Man orkar ju inte riktigt med hur mycket som helst veckan innan jul. Sådan service vet jag inte riktigt om det finns här ännu men jag tror nog att det skulle finnas en marknad för det även här. Ja julen är stressig på så många sätt. Läste här att det är många som faktiskt känner ilska inför julen just pga av stressen de känner. Jag hoppas att du iallfall slipper känna dig julilsk.
KRam!

Hanna sa...

Låter som en bra idé att inte ordna kalaset hemma - inte just precis i dessa dagar... Hoppas hon får ett finfint kalas!
/Hanna

Taina sa...

Saltis:
Tack för den enrgikramen. Den behövdes i dessa bråda dagar. Nu oroar jag mig för flygförseningar och strul på söndag. Hoppas, hoppas allt går bra för honom att ta sig hit bara.

Ja idag blir det kalas så det står härliga till! Mitt i julstöket. Men men, jag börjar bli van ;)

KRAM

Anna:
Alltid kul att få en "titt" hos andra. Det tycker jag med. Nyfiken som jag är.

Visst kostar det lite mer att fixa kalas på det här sättet. Men i längden blir det ju billigare för jag slipper psykbehandling efteråt. Förhoppningsvis :)

Kramen

HeLena:
Glögg hjälper SÄKERT och jag längtar till att Albert kommer med äkta köpeglögg. Mums.

Ja varför blir det alltid så här? Dålig planerare eller? Tycker jag har koll på det mesta annars men det händer ju så mycket annat som jag inte har räknat med. Typ gardinstänger som tar av min dyrbara tid!!

Kram på dig med och simma lugnt.

Desiree:
Nä julilsk ska jag inte bli! Det är bara KULstress.

Kalas på detta sätt är suveränt. SÄKERT skulle det finnas en marknad för det i Sverige också. Nu har jag fixat goodie bags som står och väntar på att få att åka med till kalaset.

Kramen!

Hanna:
Det tror jag att hon får. Jag har ju betalat för det! Att hon får ett finfint kalas vill säga. Hahahaha!

Annika sa...

Liisa, klart att hon är galen av längtan nu!!
SÅ mkt att SE fram emot!
Storebror, jul/fdlsedag som INTE är på samma dag ;-)
SMART att inte ha kalaset hemma. jag har lejat ut vartenda kalas sen K fyllde fem :-)
LOVE it. SÅ lätt då!!
Hur firar ni Liisa på julaftonen hemma? Är halva dagen fdlsedag? Och andra halvan jul?
Keep cool, taina!!!
KRAMAR i massor!!!!

Taina sa...

Annika:
Att hon är! På väg till kalaset ska vi plocka upp kompisen Molly som är lika galen av längtan hon med!

Visst är det skönt att lämna över till någon annan som sköter om allt. Och inte behöver jag städa efteråt heller!
Julaftonen börjar med Liisas födelsedag och hon firas med dunder och brak. Sedan "smyger" sig julaftonen in, sakta men säkert och övergången har hittills gått hyfsat.

KRAMEN

Malin sa...

Japp, vi gör samma sak med kalas här. 8åringen hade nyligen LEGO kalas på LEGO affär för alla pojkar i klassen. Lillebror får ha sitt 5-årskalas på Pumpitup (bouncy place) i mars. Redan bokat för att få önskad dag/tid.
Hoppas Liisa fick ett trevligt kalas.

kram

Malin