måndag 6 december 2010

De förföljer mig

Rosetterna alltså. Vart jag än gå. Vart jag än vänder mig så finns de där. Rosetterna. Röda och stora och de liksom talar till mig att jag ska ta med några hem. Känns som en skräckfilm snart. Jag försöker andas lugnt och tänka på att de kan ha sitt ursprung i Lenins födelsedag. Olgakatt stötte nämligen på fenomenet i Moskva och fick förklaringen att det var Lenins födelsedag som firades då hon såg alla dessa röda rosetter. Tänk om jag skulle ta och berätta det för republikanerna här? Då skulle inte en jävla rosett, inte en röd i alla fall, komma upp!

Julpyntadet fortsatte idag och det tycks aldrig ta slut. Jag springer med en tomte hit och en dit. När jag vänder mig om så har de bytt plats. Liisa har givetvis inte gjort något. Alla tomtar har nämligen gått in helt själva i hennes rum. Fatta morsan!

Sedan är det här med julkort. Jag VET att jag kan beställa online och att det är så enkelt och bekvämt och bla bla. Men har jag sagt att jag är finne och en envis sådan? Jag gör mina julkort själv! Där sitter jag i sista minuten och klipper och klistrar och det hela slutar med skrivkramp. JAAAA, jag skriver dessutom på alla kort. Inget förtryckt här inte!

Fick ytterligare ett ryck och sydde gardiner till köket. Taina sydde helt själv! Jag som knappt visste hur man fick upp undertråden i en symaskin när jag gick i skolan. Resultatet? Jag är nöjd i alla fall.

Mina nya köksgardiner. Och du som är nyfiken kommer säkert att klicka på bilden för att se om den går att förstora så du kan syna sömmarna ordentligt. Erkänn!


Jonas är på middag ikväll så jag fick dra till affären och handla middagsmaten. Det var då det började. Skräckfilmen. Med rosetterna.

Vår lokala butik med världens bästa service!

På väg hem passerar jag kyrkogården och vad får jag se om inte rosetter på staketet!

Även Simsburys stolthet, brandstationen, har lyckats hänga upp kransar MED rosetter!

Spanar och ser att Starbucks i Simsbury har än så länge inte drabbats av fenomenet. Hit ska jag imorgon och träffa en ny bekanskap. En svensk kvinna som bott här i 12 år!

Men va fan tog alla rosetter plötsligt vägen? Bensinmacken har också klarat sig från att hålla dem på avstånd. Konstaterar att bensinpriset stigit något, 3,23/gallon.

Kommer till vår gata och håller utkik efter rosetter. Här är det något rött. Jag kan säga så mycket att herr och fru F är båda piloter. Vad ska vi ha på vårt tak då? Kullager? Hur fint är det?

Ahaa! En rosett. Försöker de lura mig nu genom att sätta upp blå rosetter? Förvirringen är stor.

Där är de igen! Rosetter fastknutna på kransar.

Renarna ser stela ut. Kan meddela att de lyser när det är mörkt.

Plötsligt stelnar JAG till. För jag upptäckte nämligen att jag verkligen blivit förföljd!

Fick med mig två blomkrukor från affären. MED RÖDA ROSETTER PÅ!!!!

13 kommentarer:

alegni sa...

taina, du är en superkvinna som fixat så fina gardiner!!
fniss, gillar du inte röda rosetter ;) ;)
stor adventskram!

Emmama sa...

Sömmarna ser bra ut! :)

Pettas sa...

Fräscha gardiner, tyget ser ut som madrasstygerna gjorde förr men passar jättebra i ditt köksfönster. Vackert, utan att bli för mycket jul...jag menar, orkar du inte plocka ner julen så kan gardinerna hänga kvar ...tjusigt...
Fattar inte det här med att lägga kransar med röda rosetter på alla fönster...man ser ju varken in eller ut, men kanske det är det som är kruxet:)
Maken som läste ditt inlägg tyckte jag skulle tipsa dig om att en av Hollywoodfruarna har pippi på tofsar..kanske någonting nytt istället för rosetter:D

kramar från Geta

Taina sa...

Ingela:
Superkvinna? Hahahaha, jo jag tackar jag PYSSELKVINNA DÄR!

Nä de där STORA röda rosetterna får de behålla själv...

Kram

Emma:
Jag VISSTE det!

Kram

Pettas:
Hahahahahahaha! Jag skrattar så tårrana sprutar. Madrasser!!!! Hahahahahah! DET tänkte jag inte på. Vad fan ska grannarna säga när jag går och klagar på deras kransar och rosetter? "Kolla Olssons hus med madrasstyg i fönstret!"

Jag tänkte faktiskt så, dvs att inte behöva plocka ner direkt efter jul...är ju inte så där pysslig av mig precis. Men du, tofsar är ju skitbra! Ska kanske hänga ut en bautatofs?

Kram

Desiree sa...

Det ar nog bara att inse att du inte kommer att komma ifran de roda rosetterna. Ar man i USA finns de OVERALLT! Ha ha tank om amrisarna visste att de hade sitt ursprung i Lenin da skulle de nog forsvinna med en gang.
Shit vad du ar duktig som bade fixar helt egna julkort och syr upp gardiner. Jag tycker det ar duktigt att bara knapa ihop och skriva julkort. Har borjat med kuvert och adresser iallfall och nu ska jag bara skriva en liten halsnining pa varje.
Skot om dig och kanske maste du kapitulera infor rosetterna.
Kram!

Annika sa...

Har en förklaring på de röda rosetterna. Det var engelsmännen som tog hit sin trad från england way back then, och den trad lever kvar.
Jag tycker faktiskt det är fint, om det görs på rätt sätt.
DU har väl satt ALLA kransar med röda rosetter som folk kör omkring med på grillarna på bilarna. Lite kul, tycker jag. Show the spirit, liksom. Tycker det är så kul att folk verkligen pyntar in absurdum här.
Snygga gardiner, Taina. Ditt hus kan snart börja tävla med mitt. DU har ju fixat massor redan!!
Republikanernas färg i USA är just röd, så jag tror nog de tycker det är såååå rätt, hehehehehe...
Och demokraternas är blå. men never ever att jag skaffar blått julpynt...NOOOOOOO!!!!
Kram!!!

Sporty Spice sa...

Haha! Jag tänker sätta en ROSETT i håret när vi ses på Ikea på onsdag. =)

Anna, Fair and True sa...

Vad rolig du är! Tycker definitivt att du ska berätta de där om Lenin ;)

Marianne sa...

STALIN! Hahahaha, tala om det för Scary Sarah Palin, så kommer hon att dekorerar med blåa rosetter och skämma ut sig i hela grannskapet : D

Fast att tomten är röd beror INTE på Stalin, för tomten kommer från Turkiet : )

KRAM!

Taina sa...

Deisree:
Jag HAR kapitulerat! Det går inte att ducka för dem längre.

Vet du, jag ska bli ÄNNU duktigare för snart ska här göras julgodis! Mums!

Kram

Annika:
Först måste jag erkänna att jag fattade noll av din kommentar om engelsmännens TRAD??? Va fan menar hon tänkte jag och kände mig skitdum. Dummare är jag väl om jag dessutom lyckats luska ut "fel om jag säger att det betyder tradition?

De får väl behålla sin röda färg då men jag undrar om de vet att det är Lenins färg också??? Hahahaha!

Kram

Sport Spice:
NEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!

Anna:
Mycket lockande och det kommer säkert ett tillfälle där jag gör det tack vare mina grodor i munnen...

Marianne:
Stalin eller Lenin, who cares. De är av samma "skrot och korn". Och som Annika nämnde så är blå demokraternas färg och det kan ju inte Palin ha heller! Ajaja hur ska hon göra nu då? Förresten borde hon ha vetat det här, för hon ser ju Ryssland från sitt köksfönster!

Kram kram

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! :-D

Camilla sa...

Jahaja, nu har du allt fått kapitulera lite när dte gäller de där röda rosetterna eftersom du fick dem i blomkrukorna. Om du inte slitit upp dem vill säga:)
Själv gillar jag dem, dvs om de inte finns alltför många.
Fina gardiner du fixat till. Och dörrkransen gillar jag skarpt.

Ha det.

Kram

Petra H sa...

Ha ha, du är för härlig Taina!! Och jag skrattar extramycket åt undertråden på syslöjden :D