torsdag 2 december 2010

Glöggtider

Japp, då har Liisa börjat med en ny aktivitet, nämligen skridskoåkning. Jag kan inte kalla det för konståkning, men det är en början i alla fall. Gruppen hon tillhör heter Star 1. Själv skulle jag kalla dem för Star Falls. Fallen tycks inte beröra dessa små varelser utan de studsar, eller kravlar sig upp och fortsätter stappla fram. Underbar syn! Det är inte alltid lika underbart att höra när Liisa faller för då hörs det "Mom, I hurt my butt"! Då gäller det att småle mot de andra föräldrarna och ursäkta sig med att vi kommer från Sverige. Vad det nu har med saken att göra.

Spana in mina nya skrillor. Med taggar på!

"Det här ska bli superkul!" (En typisk Liisa-min)

"Ska vi hålla i varandra när vi åker?"

Hej vad det går!

Efter att ha stått och frusit en stund (glömde både vantar och mössa samtidigt som jag hade löjligt tunna promenadskor på mig) var det skönt att komma hem och värma sig en GLÖGG!

Glöggen är köpt på IKEA och är väl inte världens godaste, men man tager vad man haver. Och jag har inte gjort någon egen glögg. Har aldrig gjort det och vete-sjutton om jag vet hur man gör det ens.

IKEAS glögg är som saft och det kan jag ju inte dricka! Det saknas något. Något starkt. Något starkt som tar ut det söta...

Och VAD kan det vara som Jonas släpat hem i en brun påse?

Tadaaa! SÅ mycket kan jag om glögg att den går alltid att spetsa...

Nu ska det fixas med lite "hemligheter". Inget fredagstema imorgon heller. Sorry.

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha ser ut som typisk studentglögg!!! ;-)
Egengjord glögg är lätt taina! Lägg bara glöggkryddor som nejlikor, kryddpeppar, kanelstång mm i lite vodka och låt dra över natten. Eller längre går bra det med. Sedan silar du bort kryddorna och tutar i vodkan i så mycket rödvin du vill göra glögg på. Smaksätt med så mycket socker du vill ha. Enkelt! Kolla in här för bättre info:
http://saltistjejen.blogspot.com/2007/12/glgg-lussebullar.html
Coolt med en egen isprinsessa i familjen! Och du även prinsessor har ju butts så det är väl bara som det ska! :-)
Kraaam!

Anonym sa...

ABSOLUT det bästa att spetsa glöggen med ;))
Härrligt då Liisa börjat skrinna! Ser entusiasmen på fotot "typisk Liisa-min" :)) Ge en kram till Liisa från moster <3

Desiree sa...

Kul att Lisa tycker det är toppen med skridskor. Det ser ju ut att gå bra på bilderna iallfall. Ja glögen från IKEA kanske inte är någon vidare höjdare. Lite för sötsliskig men med lite vodka i så blir det ju faktiskt bättre. Att göra egen glögg är inte alls svårt. I alabama gjorde jag egen. Köpte något vin (gärna lite halvtorrt med lite sötma) sedan har man ner glöggkryddor som man köper på sig i Sverige färdigblandade eller så har man ner egna kryddor som man köper i vilken butik som helst i USA. Man har ner lite mer socker med kryddorna. Låter vinet bli varmt men inte koka. Låter kyddorna ligga kvar och dra några dagar och silar sedan bort dem och sedan serverar man glöggen som vanligt genom att värma på den lite.
Ha en trevlig helg och andra advent som det blir på söndag.
Kram!

Taina sa...

Saltis:
Eller hur? Takterna från 80-talet sitter kvar :D
Jag ska faktiskt försöka mig på egen glögg i år. Det blir lite mer husmoderligt då. Hahahaha!

Javisst har isprinsessor butts men de behöver ju inte skrika ut det till alla. Tycker jag. Blyg som jag är...

Kram

Teija:
Nu hade de ju inte Finlandia, annars hade det gått bra! Ja du känner ju Liisa. Hon är så taggad inför varje ny sak och det brukar gå ganska snabbt när hon väl kommer igång.

Kramen!!!

Desiree:
Tack för tipset! Har du något vin du rekommenderar? Jag måste verkligen prova på nu när jag hört att det är " så enkelt". Misslyckas det, får jag väl tuta i massor av vodka! Hahahahaha!

KRAM

Anna, Fair and True sa...

Skridskoåkning är ju så kul! Jag gick inte på konståkning när jag var liten men däremot åkte jag mycket skridskor både hemma och genom skolan och i skolan spelade vi en del hockey-bockey. Nu var det många vintrar sedan jag åkte - måste köpa skridskor till den här vintern (men tänker inte stå på dem förrän bebben är ute, lovar!).

Taina sa...

Anna:
Jag åkte också mycket skridskor och tyckte det var superkul! Liisa tycks verkligen gilla det trots att det går lite stappligt. Men det är så kul att se henne med röda kinder där hon åker, efter en stund, mer på lädret än på skäret. Hahahaha!
Ja du får vänta till bebben är ute och nu är det ju inte så långt kvar!!!

Kram

Annika sa...

ÅÅÅÅ vad jag åkte skridskor när jag var liten!!
Vad roligt det var.
KUL att Liisa gör det nu.

Hemmagjord glögg är superduperenkelt...Jag ska göra glögg idag. Mkt godare än IKEAS trista parfymglögg.
Man kokar en lag på kardeummakärnor, kanelstänger, nejlikor, apelsinskal, ingefära. Du kokar det i 5 dl vatten. Häll sen av kruddorna och spara lagen. Den blandar du sen med en flarra rödtjut. Rödtjutet kan vara det billigaste du kan hitta, som two bucks chuck.
Skitenkelt, och asgott. ja, du måste ju sockar också förstås!!
KRAMAR!!

Malin sa...

Skönt att se att hon har hjälm. Det är det inte många som har här inte. Fattar de inte hur farligt det är att slå i huvudet?
Jo vi köper också IKEAs glögg. Något år försökte jag mig på att göra eget, men det tog för lång tid. Lite Absolut gör susen.

Ingmarie sa...

En affärsidé är att du kokar din egen glögg från början till slut och säljer dyrt utanför IKEA. :-)