tisdag 14 december 2010

Bytt är bytt - kommer aldrig tillbaka

Bytt är bytt - kommer aldrig tillbaka. Det fick jag uppleva i helgen på middag med Jonas jobb. Nu sa de ju inte riktigt så utan det var Yankee Swap, vilket egentligen går ut på att STJÄLA av varandra om man inte råkar tycka om den julklapp som tilldelats en från början. För att undvika att spela hela natten så begränsades det hela med att vi fick stjäla bara en gång från varandra. Annars var det de inslagna klapparna på bordet som gällde.


Det här fick vi i första omgången och den var ju helt ok. I paritet med min egenkomponerade julkorg här hemma om jag får skryta lite. Men det var visst fler som tyckte den var fin och TOG DEN! Då gick Jonas fram, till julklappsbordet, trots att jag skrek mig hes att han skulle stjäla ett par snygga ljusstakar av en annan! Där rök vår stöldchans och tillbaka kom han med den här:

Se så jävla nöjd han är då, precis som om det skulle vara högsta vinsten! Den ska jag tvinga honom hänga upp på sitt kontor!

Annars då? Full rulle såklart och vi har hunnit med att sätta upp granen OCH baka lussebullar. När det gäller träning så har jag nu lagt till yoga! Vad säger du nu då Petra?? Hahahaha! Föreställ er rösten från "Pippi på rymmen".

Jag måste medge att jag känner mig smidigare än jag ser ut. Råkade få en glimt i spegeln och trodde först jag såg någon annan innan jag begrep att det där är ju JAG! Men dra på trissor. Nu jävlar ska det stretchas och jag ska bli som en gummibanan. Vad det där sistnämnda betyder, har jag ingen aning om. Det lät i alla fall bra när jag tänkte på ordet, men nu när jag läser det så kan man ju fundera vad jag tänkte på egentligen.

Granen ja. Den är på plats och STOR är den. Tror tamejfan den har vuxit i lådan över sommaren.

Tittut bakom monstret!

Vi hänger upp allt från Elvis till gammeldags tomtar i vår gran. Har jag sagt att jag saknar "stil". Då är det bra att bo i Amerikat!

Bella älskar Elvis och då måste ju han få vara med.

Mysig tomte konkurrerar med Elvis. Snacka om kontraster!

Vem tror ni gillar Hello Kitty? Inte är det Jonas i alla fall...

Åh en skidlift måste ju också hängas upp, bredvid den amerikanska flaggan. Så stiligt. Och stilrent a la Taina stil.

Det blev lussebullar tack vare KalasLottas tips ;) (som för övrigt fyller år idag och jag tycker ALLA ska bombardera hennes blogg med grattishälsningar!)

Här är det en som gillade lussebullarna i alla fall. Glupsk kanske man kan kalla det för. Då skulle ni ha sett Jonas...

Just det, så har det varit Lucia och nu hittade jag inte den riktiga luciakronan så det fick bli den lite barnsligare varianten. Jag väckte faktiskt flickorna med den här på skallen. Liisa tyckte det var kul. Bella uppskattade det inte kan jag säga.

Nu ska jag slänga i mig mat för jag har nämligen lunch. Sedan är det jobb, skridskoträning för Liisa, besök här hemma, läxläsning, gymmet och sedan fixa källaren där Albert ska bo när han kommer på SÖNDAG!!!

Vet ni vad jag ska göra mer? Andas!

14 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Förstår att maken din får ha klockan på kontoret, sitt kontor!:). haha..
Gillar tanken med julgranen, det måste ju vara som att fara på upptäcksresa eller någonting i den stilen; hela tiden hittar man någonting roligt att skratta åt...julen skall ju vara glad. Så hade vi också när mina barn var små..minnen från andra länder, kottar, stenar, fröställningar, elsäkringar osv. parat med bollar, äpplen, leksaker och gud vet allt som rymdes på det stackars trädet. Jag skall klä på min snart så får du se skillnaden..den ser inte likadan ut längre:)som på den tiden och som er ser ut nu.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Å kommer Albert nu på söndag!!! HÄRLIGT! Hälsa så mycket!!! :-)
Och vilken fin Lucia! Jag gillar er gran men huga vad STOR den är! hahaha! Vi tyckte vi slog till på en gran storleken större (för VÅR LILLA lägenhet då vill säga) men nu sitter E hemma i soffan på morgnarna och beklgar sig. Hon säger "Ja vill ha en LITEN gan. Som Elyse.... (hennes kompis). Tack tack där fick man för att man ville ge ungen em fin stor gran såhär första julen hemma! Pungade ut en förmögenhet gjorde vi också. manhattanpriser även på granarna såklart... ;-) ;-) ;-)
Stor kram!!

Desiree sa...

Så ska en gran se ut! Den ska vara rejäl och den ska vara rejält pyntad vilken era är. Ha ha jag tycker den lilla Elvis figuren var hur cool som helst. Här i Sverige ser granarna så små ut som små dvärg granar fast de är normalstora. Hmmm jag har nog inte riktigt vant mig vid de svenska måtten än. Lussekatterna du bakat ser kanongoda ut. Sitter också och skrattar åt klockan din make vann. Inte så himla snygg direkt så jag förstår att du gärna vill att han ska hänga upp den på kontoret.

Yoga alltså? Vilken yoga sort är det? Petra tycker nog det är toppen att du blivit yoga frälst. Jag har inte testa yoga men däremot pilates och jag tyckte att man faktiskt blev smidigare som du också upplever med yogan. Jag hoppas kunna hitta lite mer antigen yoga eller pilates att köra.
Ha det gott i julrushen.
KRam!

Annika sa...

Har haft väldiga problem att kommentera här idag. Bloggerspöket som far omkring, gissar jag.
Yankee Swap är kul!! Gillar det om man håller sig till vettiga regler, som ni ju gjorde.
SYND att Jonas valde den klockan, hahaha...Jag är säker på att ljusstakarna varit bättre!!!
More is more är visan i jul, tycker jag. Har ännu inte sett ngt riktigt tacky hem i juletid här. OM jag skulle se ett skulle jag förmodligen tycka det var skitkul!!!
Roligt med Alberts besök!!! FÖRSTÅR att du gläder dig massor!!
Kramar...
NU ska vi se om jag lyckas få iväg det här...
KRAM!!!!

Kalas Lotta sa...

Hahahahah du är för rolig! Bomberna slog ner...

Visst var det toppenlätt att göra lussebaket nu? Enkla genvägar är min melodi!

Granen är så grann och fin! Love liften...den vill jag oxå ha i min filt-saker-bara-gran....

Tjingelingen!

Susjos sa...

Vilket härligt inlägg!!
Hihi...klockan var ju inte kul...
Men vilken härlig gran! Jag gillade både Elvis och skidliften :)
God Jul och glöm inte att andas lite mellan varven!

Camilla sa...

Den där klockan var ju ingen höjdare, faktiskt. Så jag förstår att den inte kommer upp på dina väggar:)
Julgranen är ju jättefin Taina! Med symboler för alla smaker. Hello Kitty & Elvis-kulor är ju kul & annorlunda, tänk om du haft hela granen i det temat??

Kram

Desiree sa...

Jo en liten grej till, heter det alltså Yankee Swap uppe i era trakter. Nere i Alabama kallade man det för Dirty Santa. Jag förstår dock att man inte ville kalla sig för Yankee där nere.
Ha en bra dag.
KRam!

alegni sa...

jonas hade nog fått några drinkar för mycket då han valde den julklappen! den skulle nog inte få komma över tröskeln till mitt hem heller ;)
på något sätt får jag inte ihop bilden på dig och yoga, taina. jag föreställer mig att du är i farten hela tiden, och hur passar yoga in i den bilden...?
söt lucia trots "barnslig" krona. hon började se mycket mer vuxen ut med de permanenta framtänderna.
härligt med det annalkande besöket!
kramkram

Anna, Fair and True sa...

Vilken blandning! Jag såg lite liknande pynt på Åhléns igår - t ex läppstift, mobiltelefon, cupcake.. :)

Men alltså, du får prata med Jonas om prioriteringar till nästa års swap! ;)

Marre sa...

Snygg gran! Det ska ju vara stort där borta i Amerikatt! Yoga? Någon kris eller? :-)

Taina sa...

Pettas:
Elsäkringar? I granen??? DET var något nytt. Tur att jag inte bor med en elektriker. Min man är ju ekonom och jag skulle gärna vilja se några dollar hänga i granen däremot ;)

Ser fram emot att få se din klädda gran snart!

Kram

Saltis:
Jag ska hälsa och det ska bli så mysigt att ha honom här. Nu får jag hoppas han hjälper till i köket för han är ju ganska bra på matlagning. Han kan laga min lunch när jag jobbar till exempel...hahahaha.

Men lilla E då som vill ha en liten "gan". Hon skulle säkert tycka vår liknar mer ett monster!

Simma lugnt.

KRAM KRAM

Desiree:
Den ÄR stor med svenska mått mätt. Tidigare hade vi en minigran jämfört med denna. Funderar på att sätta upp den i källaren när Albert kommer. Så han får lite mysigt där vill säga. Vi har ju inte världens finaste källare men helt ok att sova och hänga i några dagar.

Det är vanlig yoga. Om det nu finns något som heter så. Jag känner ju igen många begrepp så som solhälsning, hunden osv. Men OJ vad skönt det är då! Hoppas du hittar något också.

KRAMEN

Taina sa...

Annika:
Är det bara min blogg du har problem med? Jag har börjat få knepiga kommentarer som hamnar i skräpkorgen. Drygt.

Yankee Swap är ju hur kul som helst men de hade ju inte världens finaste smak. Vem fan köper sådan där klocka till exempel??? Själva köpte vi en mixer för att göra bl a smoothies i.

SNART är han här. Lillpöjken ;)

KRAMAR!!

KalasLotta
Hahaha, det enda du gillade i min gran var säkert bara liften. Erkänn! Resten är Taina-stil.

Vad kul att det blev några bomber då. Det är du värd!

SÅ enkelt med detta tips jag fick av dig. Synd att jag inte hamstrade. Får åka ner nästa vecka igen kanske.

Kramen

Susjos:
Vad kul att du tyckte det. Klockan är SKITFUL! Och den kommer INTE upp här hemma.

Granen står så grön och grann i stugan...trallalala

Kram

Camilla:
Visst är den förskräcklig! Klockan alltså! NOT IN MY HOME!

Tema? Så långt har jag nog aldrig tänkt. Men man vet aldrig...

Kram

Desiree:
Japp, här är det Yankee Swap och de ÄLSKAR att spela det.

Kram

Ingela:
Den är ju SÅ FUL! Vem tillverkar sådana och vem KÖPER en sådan. Den personen vill jag inte ens kännas vid.

Ja du Ingela. Det här med yoga är nog en nödvändighet för mig. Både fysiskt och mentalt. Varva ner liksom.

Visst ser hon mer "vuxen" ut nu, vår lilla Liisa.

KRAM KRAM

Taina sa...

Anna:
Jahaaaaaa, och du köpte lite antar jag?

Ja du, om jag har dålig smak så ska vi inte ens nämna Jonas här!

Marre:
Nej, nej, ingen kris bara ett smart drag! Träffade en hel del löpare samt triathlonpersoner och alla är av den uppfattningen att det här är ett jättebra komplement. Prova får du se!