söndag 13 december 2009

Och så lite glädje

En helt underbar helg och jag sitter bara och ler. Njuter och suger åt mig all den positiva energi som funnits runt omkring oss. Kring jul känns det extra fint med glädje.

Helgen har gått i träningens tecken, shoppingens tecken, och så Luciafirande såklart! Både jag och Maken springer, men han har, som jag berättat om tidigare, tagit detta med löpningen på allvar. På stort allvar. Nu har det inhandlats både bögbrallor, specialhandskar OCH pulsklocka! Och han springer och springer och springer. Och så kollar han pulsen. Själv har jag klarat av att ta springsteg utan en pulsklocka!

Det blev shopping på IKEA också och oj vad urplockat det var på Swedish Foodmarket då! Inte en köttbulle så långt ögat kunde nå. Ingen pepparkaksdeg heller. Det blir till att rulla bullarna själv, men pepparkaksdeg gör jag INTE. Jag hade en liten klump i frysen så flickorna kunde baka. Med i väskan kom sill, kaviar, senap, julmust, glögg, godis och SKINKA! Jihaa! Vad glad jag blev trots priset. Den var svindyr! Så jag ska njuta till max av den och kan redan se framför mig dagen före dopparedan, där jag står i köket och skär den första skivan och dricker lite julöl till det.

Under söndagen gottade vi oss i mera svenskt och besökte Pia Sjölins Design butik för att fira Lucia. Minstingen ville så gärna vara med och som tur var hade Pia ett gammalt linne som hon fick låna och simsalabim så fick hon vara med! Butiken kryllade av svenska au pairs. Tonårsdottern fick många frågor om hur det är att gå i skolan här och telefonnumer utbyttes. Kul.

Under helgen har vi dessutom hunnit med att bjuda in några av Tonårsdotterns vänner för att fira hennes födelsedag så här i efterskott. Så lyckat.

Helgen började med en överraskning från vår underbara vän och Minstingens gudfar som skickade detta till oss (plus julklappar):

Se vad S skickade till oss! Ett paket som vi fick öppna FÖRE jul! Dessutom skickade han godis och det hann jag inte fota förrän det var slut...

Tonårsdottern hade lagt in en extra mysfaktor i rummet i väntan på sina kompisar.

Här är ett par av kompisarna. De tjuter, skrattar och kramas. Hela tiden, typ. Är det tonårssyndromet som orsakar ett sådant beteende? En av tjejerna är dessutom en sk cheer leader och hon är som ett Duracell batteri och studsar istället för att gå.

Minstingen ville också vara med i Luciatåget. Och se så fin hon blev då!

Självklart fanns det lussebullar. Och glögg. Ville någon spetsa till den, så hade Pia ställt fram hel flaska renat! Hej och hå!

Här övar de på sångtexterna. På bordet syns en del av Pias konst.

Svenska och EN finsk au pair. En del av dem ville komma och fira svensk jul hos oss. Varför inte? Måste fråga sonen först :)

Längst ut till höger syns Minstingen. Hon tyckte det var jättespännande att få skrida fram i mörkret.

Nu är det söndagkväll, Minstingen sover, ljusstakarna i fönstret lyser så fint, Tonårsdottern spanar på film och Maken, ja vad gör han - kollar pulsen kanske?



Ha en underbar måndag!

14 kommentarer:

Grekland nu sa...

Vilken härlig helg ni har haft! Visst är det extra mysigt med luciafirande, glögg och lussebullar när man bor långt från Sverige. Och Minstingen var en riktigt söt tärna!

Anna, Fair and True sa...

Vilken härlig helg i jultema! Tror du har haft mer svensk jul redan än jag här i Sverige! Jag firade inte ens Lucia igår (fast på jobbet hade vi ett litet uppträdande förra veckan). Vad kul att minstingen fick vara med i tåget!

Vad fint tonårsdottern gjort i sitt rum!

Antar att sonen inte har något emot om de kommer lite extra tjejer på julen! Fast han kanske har flickvän där hemma som blir lite sotis :)

Kram!

Marianne sa...

En riktigt givande Lusse, både att få vara med i tåget för Minstingen och att få nya kompisar för Tonårsdottern. Härligt. Måste erkänna att jag är vansinnigt avis på er som kan åka till Ikea och handla olika godsaker.

Hörde förresten att det är sillbrist i år och att den har blivit 8% dyrare i Sverige. Orsaken är att de har börjat äta en massa sill i Nigeria : D

KRAM!

Annika sa...

Vilken fin helg för er, taina!
vad glad jag blev när jag läste ditt inlägg med all glädje. Ska maila dig!
Vackert hem HAR ni. Dotterns rum är sdå mysigt och juligt.
men så utplockat på IKEA alltså...Hmm....
Inte så kul.
jaja, köttbullar kan du nog trilla själv :-)
Men jag skulle heller aldrig sätta min egen pepparkaksdeg. Åk till World market och köp Nyåkers peppisar istället. Det måste vara det goaste som finns i peppisväg!
FINT var det också på Sjölins affär o Liisa ser så glad ut!!
SÅ ska det vara.
Massor av kramar från ett frostnupet DC!

Taina sa...

Grekland nu:
Ja det var verkligen härligt och något vi behövde. Det har varit svenskt och "juligt". Precis som det ska så här före jul. Minstingen såg sig själv som Lucia, inte som tärna. Hahahaha. Jag lät henne tro det :D

Anna, Fair and True:
Det ÄR mycket jul här och alla hus sprakar av lampor på buskar och runt stolpar. I fönstret har de typ ett ljus. Enhetligt och jag har lärt mig att tycka om det.

Gissa om Minstingen var STOLT? Hon var lite fundersam på sångtexterna som hon inte kunde. Jag ska lära henne dem till nästa år!

Visst har hon gjort snyggt på sitt rum, Tonårsdottern! En hög mysfaktor måste jag säga.

Frågar jag sonen så tycker han säkert det är ok. Just nu har han ingen flickvän. Inte mig veterligen...

Kram!

Marianne:
Det är lyxigt att åka till IKEA men under mina två år här så tycker jag utbudet har blivit sämre. Eller kanske det beror på att jag har kommit för sent och det mesta har gått åt. Vi har ju ca en timme dit och bor således inte nästgårds.

Lussekvällen var verkligen lyckad. För oss alla!

Sill i Nigeria? Ja varför inte :D

Kramar!!!

Annika:
Det här behövdes så in i norden! Och oj vad kraft vi hämtade från detta. Allihopa.

Jag har kvar en del julpynt som inte kommit upp än. Plockar fram lite för var dag vi närmar oss. Men när sonen kommer, den 22:a, DÅ ska det vara JUL i huset här!

Jag har köpt dessa pepparkakor och de är JÄTTEGODA! Men flickorna tycker om att baka...så kanske jag måste sno ihop en deg. Har aldrig gjort det dock.

Pia Sjölins affär är urfint. Men dyrt. Hon är glasblåsare och textilkonstnär och har bott här i 35 år nu. Underbar person!

Nu ska det jobbas...

KRAMAR!!

anna of sweden sa...

Härlig helg och härligt inlägg!

Hälsa tonårsdottern och hon har ett väldans fint rum!

Kramelikramar!

Unknown sa...

Vilket härligt inlägg! Det smittar av sig, glädjen!

Visst är det mysigt att få julfixa lite.

Kramar

Camilla sa...

Vilken härlig helg ni har haft. Och en massa fina bilder att illustrera det hela med.
Hoppas nu att du inte stressar livet ur dig innan jul:)

Kram

HeLena sa...

Har förstått att det blir en hel massa peppisar när man gör egen deg så kanske halva receptet räcker...
Myspys helg har ni haft och vilka fina lucior! Fint och pyntat i huset! Jag är inte heller färdig men på jul då är det klart!
kramen!!

Anonym sa...

Jag är så glad över att ni haft ett bra veckoslut, och fått nya krafter!!

Jag är ingen bakmoster alls, men har faktiskt prövat att göra pepparkaksdeg några gånger och det är inte alls så svårt som man föreställer sig. Och så börjar det dofta så gott i huset av alla kryddorna som puttrar i kastrullen! För att inte tala om hur gott det är att gå och smygäta av degen... :))

Kramisar!
StrandMamman

Suzesan sa...

Vilket härligt inlägg och så vackert hem ni har och Tonåringen har ett fint rum. Väldigt fint och hejochhå så söt Minstingen var då i lucialinne och allt.

Haha vad jag skrattade när du beskrev din mans löpning.

Bra jobbat ändå.


Kram
/Susanne

Melting Pot sa...

Vilken mysig helg ni har haft:)

Min man var också helt galen i att löpträna innan vi flyttade hit. Han sprang och sprang. Skor och löparkläder i långa rader och gps klocka. Här i Indien har löpträningen kommit av sig lite, då det inte går att springa ute i samhället hur som helst pga. risken att bli biten av arga rabieshundar. Det tycks inte locka lika mycket med flera mil på löpband. /Lena

alegni sa...

så glad jag blev av att se ordet glädje i din bloggrubrik!
vad mysigt hon har i sitt rum, tonårsdottern. jag kan inte säga om tonårstjejernas beteende är typiskt, men det vet jag att tonårsgrabbarna beter sig helt annorlunda :D
vilken trevlig luciafest ni hade och så kul för liisa att få vara med på ett hörn. säkert kul också för au pairen att träffa landsmän så långt hemifrån, i synnerhet när man så här i juletider har lite hemlängtan.
allt gott till hela familjen!
kramkram

Taina sa...

Anna:
Tackar! Jag ska hälsa henne :D

Kramelikram

Lele:
Vad bra! MERA glädje behövs. Överallt!
Jag älskar att julfixa. Gärna med julmusik i bakgrunden...

Kram

Camilla:
Helgen var verkligen härlig. Och visst finns risken att det stressas lite extra innan jul. Men det är en "kul-stress" :)

Kram!

HeLena:
Kanske man ska ge sig på att göra en deg iaf?

Precis. Till jul är allt på plats. Ett par dagar före till och med eftersom sonen kommer den 22!

Kram!

Strandmamman:
Jag verkligen njööööt och hoppas det blir fler sådana här helger.

Kommer faktiskt ihåg dofterna eftersom mamma gjorde altid degen själv. Inge köpedeg där inte! Har du ett bra recept att dela med dig?

Kram!!

Suz:
Han är ALLVARLIG med sin löpning!! Helt otroligt vilken vändning det tog liksom.

Tackar och vad kul att du tycker det är fint. Röstar dessutom för fler sådana här helger!!!

Kramen!

Lena:
Underbar helg. Verkligen!
Min gubbe alternerar med löpband eftersom det är så mörkt på morgonen och det finns inga gatlyktor där vi bor.
Jag skulle nog också strunta i utomhuslöpning om det fanns risken att bli biten av rabieshundar!!! Hjälp!

Ingela:
Tackar för alla komplimanger! Man försöker så gott det går ;)

Minstingen var verkligen lycklig över att ha fått vara med och berättade det på skolan såklart!

Kan bara konstatera att tonårstjejer är definitivt annorlunda än tonårspojkar!

KRAMAR !!!!!