tisdag 15 december 2009

Recap

Tittade tillbaka och kunde konstatera att jag har inte bara suttit ner på baken den senaste tiden. Det har varit otroligt mycket jobb. Min "biznizz resa" till Tyskland blev uppskjuten, men till slut blev den i alla fall av. Tror ni Fru Olsson hade kameran med sig? Näpp, för jag brukar inte se så mycket mer än flygplatser, fabriker och mina kollegor. Fotografera kollegorna i olika poser när vi jobbar kanske får bli ett inlägg någongång?

Just denna gång hade värden ordnat en busstur i centrala Berlin. Kvällstid. Min första tanke var "Kanske jag kan sova för det är väl inte så mycket att se så här på kvällen". Ack vad jag bedrog mig. En guide som pratade oavbrutet samt skrattade åt sina egna skämt och en SÅ upplyst stad! Det blev helt omöjligt med någon power nap. Och det är jag glad över. För OJOJOJ vad fint det var! Jag har varit i Berlin tidigare, men aldrig haft förmånen att se den så här. Blandningen av gammalt och nytt, historiska platser, folkvimlet och alla dessa fina vintermarknader! Men som sagt var, kameran låg i ett tryggt förvar hemma.

Den andra tillbakablicken handlar om en utekväll med ett par av mina vänner. Jag vet inte om jag börjar bli gammal och hörselskadad, men jag trodde stället hette "Insane" och jag tycker faktiskt de kan ändra till det om inte annat för det var verkligen en insane kväll. Det var nämligen Ladies' Night och jag fick till och med några blinkningar. Dessa svarade jag med ett nervöst Elvis leende och gnuggade mig själv snabbt i ögat för att undvika missförstånd.

Inte många bilder i detta inlägg. Det får bli lite bilder på julpyntet här hemma så fort jag hinner ladda ner dem. Vilka bilder? Jag har ju inte fotat så mycket än! Det lät i alla fall bra.

Jo en liten grej till. I år är vi sena med julklapparna. VÄLDIGT sena. Igår kväll blev det en rajd dock och det är ganska lätt att handla till en snart 6-åring. Hon var förresten lite upprörd i går när hon kom hem från skolan. "I love God, but why did he make skunks, cuz they stink?" Vad svarar man på det?

Avslutar med en bild från Ladies' Night:Ha en fin tisdag!

13 kommentarer:

Annika sa...

Lite nervöst Elvis leende alltmedan du gnuggade dig i ögonen, hahaha!! Du är för skön alltså!!
Kan tänka mig att du fick flera blinkningar den där kvällen på "INSANE" (låter som om det namnet passar på stället), haha!!
Liisa är också för rolig med skunkfunderingarna.
Förstår att Berlin är jättefint!!
KRAMAR!!!

Anna, Fair and True sa...

Synd att du inte hade kameran med dig för jag hade gärna sett dina kvällsbilder från Berlin! Iofs var jag ju precis där men ändå :) Visst är det en så vacker - och spännande - stad!

Är det inte lite roligt att Gud troligen är ett mycket större inslag i er dotters liv än vad han/hon är i ert?! Antar jag. Vi svenskar/finskar är ju ganska sekulära.

Taina sa...

Annika:
Det VAR verkligen så. En gav mig till och med en Kiss, du vet sådana där chokladgodisar!!! Snacka om ryckningar i mungipan då rå!

Ja tänk vad hon funderar, Minstingen. Men kul är det.

Berlin är ju en jättefin stad. Anna, Fair and True gjorde ju ett inlägg om det tidigare.

KRAMEN!!!

Anna, Fair and True:
Ja gissa om jag ångrar mig. Tog några med mobilen, men det syns knappt vad det är på bilderna, tyvärr. Det var magnifikt!

Jag tror att det här med Gud har blivit lite "mer" här och så det här med I Love You Mom! Inte så svenskt kanske. Definitivt inte finskt!

Londongirl sa...

Ha ha du är för rolig Taina! :-) "Nervöst Elvis leende" .....HUR ser ett sånt ut?!? :-))

Typiskt att du glömde kameran!

Kan inte annat än att skratta åt lilltjejen som undrar varför Gud skapat skunkar. På somrarna brukar jag ha samma funderingar fast om fästingar! ;-)

Ha det gott!

alegni sa...

jag tycker det låter insane att du hunnit med så mycket på så kort tid (så här i retrospekt)! fniss, är det inte trevligt att veta att du har kvar den "gamla" charmen. bra för självförtroendet om inte annat ;)
jaa, hur tänkte gud när han skapade skunken ;)
berlin har jag aldrig sett, men sedan när jag blir stor och vågar börja flyga igen, ska jag absolut se den stan också!
tack för alla komplimanger du öser över mig :)
varm kram

Taina sa...

Londongirl:
Det är när ena mungipan dras upp och det rycker lite i den. Ungefär som tics!

Typiskt! Jag tog några bilder med mobilen men de blev SUPER suddiga och de är ingenting att lägga ut här inte.

Skunkar och fästingar kan vi vara utan. Men kretsloppet behöver dem säkert. Fråga mig inte till vad dock...

Ha det så gott du med!

Ingela:
Jag trodde inte jag hade en "sådan" charm. Trodde att det syntes att jag var något udda på just detta ställe.

Tysklandsresan var en snabbvisit och jag var trött som ett as när jag kom hem. Det blev inte mycket till att sova eftersom jag hann aldrig ställa om mig. Plus att jag hade så mycket att tänka på just då.

Berlin vill jag se igen ordentligt! Otroligt imponerande stad måste jag säga. Vaddå våga flyga igen? Har du varit med om något otäckt på en tidigare flygning?

Kramar!!!

Marianne sa...

Så du har varit ute och rest nu igen. Roligt att de ordnade en trevlig tur, för den där typen av resor brukar annars vara rätt trista runt omkring jobbet.

Smart av Minstingen att även ifrågasätta saker och ting, inte bara svälja. Jag hade också tankar om Gud i dag i min blogg : )

Kram!

Leles värld sa...

Trevligt med Berlin och ladies night!
Skulle oxå behöva en utekväll.

Läste om din galloperation. Hur är det nu då, efteråt. Kan du äta vad som helst?
Gallproblem verkar vara vanligare än man tror.

Kram

HeLena sa...

Låter så härligt! Ladies night, har länge tänkt på att anordna en sån men tiden.... ja ja... Låter som om du hade roligt:).

Som svar till dottern, det är inte bara skunkar som luktar illa.... kanske...

Kramen!

Suzesan sa...

Haha insane så roligt. Men kul bild på er. Typiskt tjej-hängs-bild.
Hahah vad smart hon är Minstingen bra tänkt. Skunkar har ett bra försvar.. synd bara att de blir så ensamma för ingen vill umgås med dem. Det är fina djur annars.

Jag brukar ibland skoja med att omvandla mitt namn och ett av dem är Susinsane:)


Kram
/Susanne

Camilla sa...

Jag gissar att du nu alltid kommer att ha med dig kameran, ifall att.
Det var ju synd att du inte fick några bilder, men å andra sidan så fick du ju se i Berlin från sin allra bästa sida.

Kram

Annika sa...

Bara ditt svar till mig gav mig morgongarvet!!
Tack för det!!
Hoppas allt är bra i CT med sköna Taina!!
Kramar!!

Taina sa...

Marianne:
Det är inte alltid de hinner ordna något så här trevligt och det var väldigt uppskattat! Behövde rensa hjärnan och en rensning fick den!

Lilla Minstingen då som har sådana funderingar och jag håller med dig, allt ska man inte svälja. Men ibland frågar hon VÄLDIGT mycket. Typ hela tiden.

Kramar!!

Leles värld:
Ladies Nights behövs ofta, men kanske nååågot annorlunda än denna. Det var nämligen bara damer i hela restaurangen. Damer som var intresserade av damer alltså. Förutom jag och en till av mina vänner. Hahaha!

Galloperationen gick bra och enligt läkaren ska jag kunna äta allt! Gallan hade en uppgift för typ 3000 år sedan (eller nåt sånt) och gör alltså ingen nytta mer än ställer till besvär. Jag har ätit allt möjligt och inte varit speciellt uppmärksam på något.

Han, kirurgen alltså, berättade att det är jättevanligt bland kvinnor i 40-års åldern. Lycka till med eller utan galla.

Kram

HeLena:
Det är bara att dra ihop en sådan kväll! Vi var ju på en restaurang och inga förberedelser behövdes från vår sida mer än att kanske ta en dusch så man inte blev förväxlad med en skunk!

KRAM!

Halloj SusINSANE!
DET ska jag börja med nu. Den var KUL!!! Hahahaha.

Eller hur? En riktig tjej-häng-bild, så där lagom avslappnat med öl i handen (de andra hade redan druckit upp...)

KRAMAR!!

Camilla:
Jag kollade på mina bilder tagna med mobilen, men de ÄR så suddiga så de förblir kvar i mobilen. Precis, nästa gång SKA kameran med!

Kram

Annika:
Ja men det VAR ju SÅ!!! Gud så barnslig man är egentligen. Hihihi

KRAMAR!!!