fredag 11 december 2009

Julkort

Vad mycket jobb det är att fixa julkort. Varje år är jag för sent ute. Tankarna om att "Nästa år DÅ..." blir just bara till tankar. Handlingen fastnar på vägen. Men julkort blir det. Förr eller senare och ALLTID! Jag är ingen mästerfotograf och det blir lite smått hysteriskt pga den knappa tiden. Jag hinner inte dra fram allt julpryttel, klä ungarna i de sötaste julmunderingarna eller fixa konstsnö. Motivet är klart, det har det alltid varit. Barnen såklart. Ja de som fortfarande bor hemma alltså.

För mig betyder julkort en del. Jag är inte så förtjust i julkort via email. Okej, kalla mig gammalmodig, men det där kuvertet i brevlådan är något alldeles speciellt. Det handskrivna "önskar who-ever" och ibland ett foto. Eftersom jag själv är så förtjust i julkort så ser jag till att skicka massor och hoppas göra någon glad. Speciellt nu när jag bor så här "långt borta" känns det extra viktigt för mig att skicka en julhälsning till alla nära och kära där hemma i Finland och Sverige.

Årets då? Jo så här ser det ut (ni som vet att ni kommer att få ett kort, var god blunda NU):


Mästerfotografen, eller avsaknad av den, fann ingen snö så det fick bli bland fina tallar i gröngräset. Luvorna har Tonårsdottern trixat med. Nästa år då kanske jag stickar egna?

Skrivlusten börjar komma tillbaka. Läslusten har funnits där hela tiden trots att jag inte har kommenterat hos andra bloggare.

Nu ska här julpyntas!

Jag hoppas alla får en fin helg och en STOR kram till er alla!

17 kommentarer:

alegni sa...

så underbart att läsa ett blogginlägg av dig idag, taina. jag har saknat dig så, men förstår också mer än väl att din energi inte räckt till till allt.
de är så söta, dina hemmavarande barn, inte minst den fyrbenta med tungan hängande utanför :)

min julstjärna åkte i soporna idag. jag sa ju att jag inte har gröna fingrar...

ALLT gott! varma kramar!

Taina sa...

Ingela:
Vad roligt att höra! Det känns bra att vara tillbaka. Så kul att hänga med alla andra vad som hänt. Speciellt nu i juletid med så många fina inlägg om julen! Älskar det.

Lille Dino ville INTE sitta still länge. Men han blev bra på bilden.

Min julstjärna ska nog vandra samma väg som din snart...Fattar inte hur man gör!

Tack för din omtanke, än en gång och stor kram tillbaka!

anna of sweden sa...

Håller med Ingela. Härligt med ett inlägg från dig idag!
Och vilket fiiint julkort!

Kramelikramar i massor. :)

kalaslotta sa...

Lovely - nu är ordningen återställd.

Taina is back in business!

Varje gång jag går in på min bloglovin.com så går jag ner till din blogg och ser om du skrivit något. Idag blev jag glad, you just made my friday!

Kan meddela att blommorna gillar inte vattnet (och vem gör det...) filtrera vattnet innan du vattnar...mina håller liiiiite längre sedan jag började med det.

Good luck!

Saltistjejen sa...

Vad GLAD jag blir att se dig tillbaks i bloggen igen Taina!!!!!!! och vilket fint julkort!
jag tycker det är kul med vissa julkort medan andra är mer "jaha". Vi får t ex ett varje år av en gammal kompis till M, men det är alltid bara deras namn under färdigtryckt text och portot är alltid alltid företagsporto. Och sådant kan jag reta mig på. Då kan man lika bra skita i att skicka tycker jag. kanske låter det hårt och elakt, men ngnstans tycker jag att ska man skicka julkort ska det vara med mer tanke än att bara skriva under ett färdigt kort och sedan inte ens skaffa eget frimörke utan låte företaget stämpla det. Näe!
men de julkort jag får av vänner som har mer innehåll och känsla bakom tycker jag är jätteroligt att få! Foton, eller kanske en liten julhälsning. Inte enbart namnunderskrift. Tyvärr är jag dålig på att skicka julkort själv. Första året här i New yoprk skickade vi ett "julbrev" men med email till alla i Sverige. Med bilder och så. Det ar skoj och jag tror det upskattades även om det kom i "datorn" och inte i brevlådan.
Varma kramar!!!!!!

Grekland nu sa...

Visst är det roligare med "riktiga" julkort och jag tror faktiskt att jag ska börja skicka lite fler såna i år igen, efter några år då de flesta fått mejlhälsningar. Vi brukade också arrangera julkort med barnen, men nu är de för stora (tycker de i alla fall). Ditt var jättefint och kommer säkert att glädja många! Roligt att ha dej tillbaka!

underytanjag sa...

och stor kram tillbaka!

Leles värld sa...

Härligt att skrivlusten är tillbaka!

Ja visst är det mycket roligare med riktiga julkort. Både att få och att skicka själv.

Ha en bra helg!

Kram

Suzesan sa...

Your back. KUL. Du har varit saknad. FINT julkort varför skall allt vara professionellt det ska ju se hemgjort ut det är det som är mysigt. Fint tycker jag.


Åhhh så roligt att du är tillbaka i cybern. Bra kömpat Taina. Ge dig aldrig. Sisu

Stor kram
/Susanne

Anna, Fair and True sa...

Välkommen tillbaka!

Jag gillar också julkort och försöker skicka varje år. Har inte skickat ännu i år men det är en av mina aktiviteter för helgen!

Stor kram!

Annika sa...

DU är tillbaka, vad roligt!! Blev så glad då jag såg att du skrivit!
Har ju ingen bloglovin på ngn, så jag bara klickar mig in hos mina favvisar och här har jag klickat in varenda dag, ibland flera ggr om dagen.
Julkort över mailen är ingen hit för mig. Nej, det ska vara äkta vara!!
Ska skicka mina idag!!
Kram!!!

Annika sa...

Kul julkort! Jag tänker också som du: Nästa år ska jag göra julkortet i tid men ack...

HeLena sa...

Jag gillar också julkort:) skickar jättemånga men är inte så duktig på att fota barnen och göra julkort. Väljer istället söta kort med tomtar och allt som hör julen till. Gillar jättemycket kort med goda julrecept på...

Fint kort! Jätte härligt, gör inget att snön saknas!
Varm kram till dig och jag är glad att du skriver igen!

Jemayá sa...

Jättefint julkort! Jag kom också av mig då det inte började komma snö, men kom sen på i sista minuten att jag ju hade fotat D i snö i början av november. Jag har också principen att till jul kommer jag ihåg gamla och nya vänner och släktingar med ett kort, även om man inte hört av sig under hela året. Det är en tid att återknyta kontakter för mig. Hoppas du får en finfin julförberedelsetid! kram!

Johan sa...

Om ni vill skicka era julkort på ett enkelt och roligt sätt, prova www.dinavykort.se . Där skapar och skickar ni era egna julkort till hela världen! Sista dagen för julkort i Sverige är 22a December kl 12.00.

Marianne sa...

SKÖNT att du börjar få tillbaka skrivlusten och att du börjar må bättre! Det blev jag glad för!

Jättefint julkort. Jag måste också ta tag i det där, men jag skickar via dinavykort.se, där laddar man ner sitt foto och sedan skickar de till tryckeri och frankerar och skickar. Superenkelt. Okej, det blir inte handskrivet, men om man bor som jag så blir det i alla fall garanterad leverans, och det är skönt att veta. 20 SEK per kort, och skickar man många får man rabatt. Dessutom är Lia delägare, så det känns roligt att använda dem.

Kram!

Anonym sa...

NU fick jag mina julkort och julbrev klara, färdiga för postning/utdelning. Postar ganska många, delar ut vissa, men måste erkänna att jag också e-postar för att inte ruinera mig, det är så många jag vill sända en hälsning till...

Jättefint kort, trots avsaknaden av snön!

Kram,
StrandMamman