torsdag 30 april 2015

Glad Valborg

Åh det är Valborgsmässoafton och det firas ju inte här. Visst skulle jag kunna fira det. Dra igång en stor brasa. Ta på mig studenthatten och gala rakt ut en massa studentsånger! Men det blir ju inte riktigt detsamma. En kör med mig själv och eventuellt två till. Jonas och Liisa. Kanske en tredje om nu hunden kan sjunga. Njae, vi skippar nog det. Och en brasa skulle nog inte brandmännen i Simpan gilla. Eller så gör de det? I lilla Simpan har vi typ fem brandstationer. Fem! På  23000 invånare. Det ni, vi kan ju snart ha en varsin brandman här hemma. Och att ha en sån i garderoben kanske kunde vara nåt. Eller?

Hur som helst, så önskar jag alla en riktigt trevlig Valborg! Drick mycket "simaa" och ät massor av "munkkeja". Det ni, är mina barndomsminnen. Och så får vi inte glömma den där ballongen som man så stolt höll i och några serpentiner i håret.

Hauskaa Vappua. Glada Vappen! Önskar jag over here!

2 kommentarer:

Annika sa...

Glada Vappen önskar jag dig också.
Nej, inte heller jag kommer att fira på ngt sätt. Det känns käppt. En del traditioner kan man bara inte överföra, haha!!
Du är helt enkelt skitsnygg på den bilden. Wawawooooom!!!
Ha en fin dag!!

Anonym sa...

Tack för hälsningen med "simaa ja munkkeja" och med det Valborgsfirandet ;) Vi har nog njutit av alla dessa traditionella delikatesser, mmmm :))
I finland bränner vi ju faktiskt ingen valborgsbrasa...det väntar vi på till midsommaren. Min fina och vackra lillasyster, du är bara WAAUU!!!
Kramar till er alla <3