fredag 1 oktober 2010

Show & Tell : Med öppet sinne tar jag emot...

Sitter och blundar. Tänker på fredagstemat och kommer plötsligt på att det är ju dags att kliva fram igen efter en månad av ren lathet. Klockan är i mitt i natten och jag har precis landat på Bradley International flygplats. Svintrött. Vad var temat denna fredag då? Vad vill Pettas att vi ska skriva om? Just det, något om öppet sinne. Lutar mig bakåt i taxin. Låter tankarna vandra fritt och börjar plötsligt tänka på det här med sinnet, eller rättare sagt sinnen. Jag menar, vi får ju faktiskt tolka dessa teman på vårt sätt!

Vad skulle jag gärna ta emot när jag slår upp luckorna? Försöker fantisera och drömma och plötsligt kikar jag upp och avbryts i mina drömmar av Bob´s (han heter så, taxichaffisen) fåniga keps och hans flottiga hår. Pffffft, där sprack den drömmen om vad jag försökte komma på vad just detta sinne öppet skulle ta emot.

Riktar fokus mot mina öron och hörseln. Än en gång försöker jag fantisera om vad just detta sinne vill ha. Nä men vad fan är det för skit Bob lyssnar på egentligen? Radion är på, men inte tillräckligt högt för att halvdöva Taina ska kunna urskilja på orden i någon tramsig sång. Pffffft, där sprack den drömmen om vad jag försökte komma på vad just detta sinne öppet skulle ta emot.

Kittlar i näsan. Fladdrar iväg och känner en, en, en ja vad fan är det som luktar??? Är det en lukt jag öppet tar emot? En sur och unken lukt av vad-det-nu-kan-vara. Sur mjölk i kaffemuggen som ligger slängd på golvet kanske? Vill inte tänka på om Bob mot förmodan glömt att byta fillingar idag. Pffffft, där sprack den drömmen om vad jag försökte komma på vad just detta sinne öppet skulle ta emot.

Hur är det med känseln? Här skulle jag öppet kunna ta emot...nä men vad sitter jag på egentligen? Vad är det som känns så konstigt i röven? Efter ett par timmars flygning och sedan sätta sig i Bobs taxi med galonsäten i den här fuktiga värmen gör att trosorna förvandlats till en fuktig trasa och samlats i den berömda skåran. Pffffft, där sprack den drömmen om vad jag försökte komma på vad just detta sinne öppet skulle ta emot.

Smack, smack och tungan leker i munnen. Letar efter smaker. Försöker minnas. Och där, precis där tungspetsen är just nu, gräver jag fram något. Vad kan det vara då? Smaksensation? Nä inte riktigt. Jag har lyckats peta fram en gammal jävla matbit, som troligen suttit där mellan tänderna ett tag, med tanke på smaken. Ruttet, unket och jag vill inte veta vad det är eller vad det förvandlats till. Tvi! Pffffft, där sprack den drömmen om vad jag försökte komma på vad just detta sinne öppet skulle ta emot.

Vägen är ojämn där vi åker mitt i natten. Stora gropar i vägen. Bob kör som en biltjuv. Det gäller att hålla i sig emellanåt och inte tappa balansen. Tröttheten gör sig påmind och jag flyger som en vante i baksätet. Orkar inte parera i kurvorna och "tappar balansen". I en bil. Pffffft, där sprack den drömmen om vad jag försökte komma på vad just detta sinne öppet skulle ta emot.

Vad jag med öppet sinne skulle vilja ta emot är BILDER till detta inlägg!

Godmorgon på er.

16 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

God middag Taina!
Så roligt att ha dig tillbaka igen. Öppet sinne har du, utan tvekan och utan krusiduller:)

Karin

Desiree sa...

Ha ha jag tror som Pettas att du är bra på att konstant leva med ett öppet sinne vilket gör dig till den härliga person du är. Ha en skön helg och ta det lungt. Hoppas du får återhämta dig efter den jobbiga resan under helgen.
Kram!

anna of sweden sa...

Hahaha! Ett riktigt härligt Taina-inlägg! Underbart!

Annika sa...

Taina inlägg i ÄKTA kvalitetsmärkt TAINA stil.
Löv it! SÅÅÅ MUCH!!
Välkommen hem igen!!
OCH kul att ha dig med på temat denna kluriga månad.
KRAM!!

Steve sa...

När jag läser era bloggar, ni damer over there och annorstädes, så känns det ibland som att jag är inne och tjuvläser nåt som inte är ämnat för mig. Lika fullt tycker jag att det är intressant att följa era liv i nåt totalt annorlunda än min egen tillvaro. Men, ni synes ju alla ha ett öppet sinne och vet att vem som helst kan läsa det ni skriver så jag ska väl inte känna mig alltför påträngande och skyldig. Öppnare sinne än du ger uttryck för i detta inlägg torde vara svårt att hitta. Bara det.

alegni sa...

ja, nog har du ett öppet sinne alltid! undrar om bob vore lika road som jag över att läsa detta inlägg :D :D
kram!

Suzesan sa...

Hahahah så roligt. Helskönt och pffttt där förvann den känslan och den sinneskänslan för att få reda på VAD du egentligen tänkte på.Preci före du upptäckte det dör som du beskriver hehihihoho Hahahaha.

Res väl.
Kram
/Susanne

Taina sa...

Pettas:
Tackar! Det känns skönt att vara tillbaka även om dagen varit något seg pga den sena ankomsten från Detroit. Men nu är det ju helg!

Kramar!

Desirre:
SÅ skönt med helgen och DEN tar vi emot öppet med alla sinnen. Jag är nog ganska öppen, för det mesta, men jag kan även vara den envisa, buttra finnen när den sidan dyker upp. Fråga maken får du se. Hahahahaha!

Kramar

Saltistjejen sa...

Hahaaaa! Du jag är glad att jag inte åkte med Bob.... ;-)
NMen som vanligt skrattar jag när jag läser om dina eskapader! :-D
KRAMAR!

HeLena sa...

Hahaha!
Välkommen hem och välkommen åter till S & T, jag har saknat dina roliga inlägg och "öppen" det är du ju!
Jättebra skrivet!
Fortsatt skööööön weekend!
KRAMAR!!

Fritt ur hjärtat sa...

En sås mart tolkning! Otroligt rolig om än smått ....ja inte vet jag, motbjudande. Det finns tack och lov bättre saker ocksåp som vi använder våra fantastiska sinnen till.
Gillar din tolkning mycket!!

Anonym sa...

haha det behövs inga bilder. Du beskrev allt så bra så det poppade upp bilder i hjärnan :-)

Ha det så bra!

Lotta sa...

Det är ju det här som är så roligt med fredagstemat, att alla får tolka som man vill! Jag är så glad att jag får vara med. Jag skrattade mycket när jag läste om dina sinnesintryck!

Taina sa...

Anna:
Tackar! Ibland lyckas man ;)

Annika:
Taina-stil! Hahahahaha! Men visst är det kluriga teman ibland. Man får verkligen tänka till.
Skönt att vara tillbaka igen. Och skönt att vara hemma igen!

Kramar!!

Steve:
Hahahaha, skrattar åt din kommentar. ALLA är völkomna att både läsa och kommentera. Det är nog det som gör det här med bloggandet så roligt. Tycker i alla fall jag. Öppet sinne har jag alltid haft!

Ingela:
Hahahahaha!! Jag kanske skulle skicka inlägget till Bob? Men han är cool. Så det skulle nog bara bli ett litet leende...

Kram

Suz:
Ja men visst blir det så med många drömmar ibland. De liksom avbryts mitt i allt med ett enda pffft.

Kram på dig!

Saltis:
Det är ett äventyr att åka med Bob. Alltod. Han är nog den enda taxichaffisen här i Simsbury och är en ganska cool kille faktiskt. Inte mycket till konkurrens.

Kram !!!!!

Helena:
Tusen tack. Vad snäll du är. Det ÄR skönt att vara tillbaka igen, Men jäklar vad svårt det har varit att kommentera på din blogg. Grrrrrrrrr.

Kramar!

Fritt ur hjärtat:
Hahahah, tackar, även om det nu var lite motbjudande...

maisoui:
Skönt att jag kunde få till bilder utan bilder. DÅ har man öppet sinne :D

Lotta:
Eller hur? SÅ kul att läsa andras och se hur de tolkat temat. Alltid kul och välkommen!!!

Livet enligt Jenny sa...

Hahaha Taina... Du är för gó!! Du är absolut inte ensam om att ha haft den upplevelsen även om jag inte har suttit i en taxi just där du är men annars så...
Du behöver inga bilder till detta inlägget för du är otroligt duktig på att beskriva så det känns som att man sitter och skumpar med dig i taxin. Hoppas du hade en lugnare helg!
Kramen

Anna, Fair and True sa...

Haha, vilket underbart inlägg!