torsdag 6 april 2017

En dag att fira och en dag att sörja

Idag har min kära systerdotter, Jessica, förlorat en nära och kära vän. Hennes följeslagare i över 15 år. Shadow. En finare och mer kärvänlig hund får man leta efter.

Igår tog Jessica det tunga beslutet att låta Shadow få somna in. Shadow var gammal och hade ont. Mycket ont. Jessica tillbringade en sista natt med Shadow, tog en sista promenad och gav en sista puss. Jag lider med henne, samtidigt som jag tittar på vår följeslagare och får panik! Dino fyller ju 9 om en månad. Ingen valp längre.

Fina, fina Shadow, vila i frid!
Dino! Upps, vad fan är det som sticker ut på dig...suck

Hejdå Shadow! Vi ses i hundhimlen en dag.


Så till något som kan "firas" idag. Eller komma ihåg i alla fall. Mammas och pappas bröllopsdag som skedde den 6 april 1957. Dvs 60 år sedan!!! Mamma är i himmelen och skickar säkert en massa pussar till pappa genom molnen. De var bara 16 år gamla. Förlovade sig när de var 14. Jag vet. Liisa blir 14 i år och jag kan inte ens föreställa mig henne i brudklänning på drygt 50 år från och med nu.

För att gifta sig så ungt fick de be om tillstånd av dåvarande presidenten, Urho Kekkonen. Han var en bra och redig karl! Han godkände giftermålet. Tur är väl det för annars kanske en annan inte suttit här. Who knows.

Mamma och pappa nyförlovade.

Bröllopsfotot

60-talet. Ser att mammas frisyr liknar många amerikanska kvinnors frisyr idag. Vet inte om de stannat av i tiden eller om det är mode igen. Go figure!


Och här får jag vara med på bild. Ville visst inte kolla in i kameran. Hade fullt upp med leksaken antagligen. 

3 kommentarer:

Christina sa...

Så jobbigt att förlora en familjemedlem, för det är ju det även hundar är... Dino ser pigg ut och hänger säkert med länge än!!! Och bilderna på dina föräldrar... Liisa är ju en kopia av din mamma!!!!!
Ha en fin torsdag, kram från PA!

Malin sa...

Ja usch med att förlora hund. Vår förra fick somna in vid 12 (men rotties blir ju sällan så gamla) och den vi har nu är redan 4!

Vilka fina bilder! Inte klokt vad unga de var, lite nyfiken på hur gamla de var när du och dina syskon kom?

Taina sa...

Christina,
Ja det är tungt och jag har förstått det efter att vi skaffade Dino. De ÄR ju familjemedlemmar helt klart. Önskar jag kunde vara hos Jessica nu. Jag vet att hon är väldigt ledsen nu.

Visst är hon lik min mamma? Mamma dog ju 7 månader före Liisa föddes och på något sätt "tror" jag att hon blev en del av Liisa...låter knasigt men Liisa föddes ju på julaftonen också som var mammas favoritdag. Nästan tre veckor över tiden hade jag gått dessutom. Kan inte vara en slump. Eller?
Kram kram

Malin,
Mina föräldrar har haft två rotweilers och de blev inte så gamla. Tror att de dog innan de blev 10 till och med.
Mina föräldrar var verkligen unga och första barnet kom då de var 17 och sista (jag) när de var 23. Vi är 4 syskon. Så på bilderna är de 4 barns föräldrar redan...