tisdag 13 november 2012

Thanksgiving-snack

Tre inbjudningar till Thanksgiving har vi fått. Tänk om vi kunde trippelklona oss. Vill ju så gärna umgås med alla, men dessa tre är olika sk "kompisgäng". Det där lät lite väl ungdomligt kanske? Ok vänner då. I alla fall så väljer vi Binzers så som vi har gjort sedan 2008. Det har blivit en tradition. En mycket rolig sådan. Även om det ibland dyker upp några riktiga hillbillys hos dem. Har märkt att jag byter lite av skepnad när jag träffar den här "typen" av människor. Hillbillysen alltså. Inte Binzers. De är inte elaka på något sätt. Bara lite annorlunda. Jag blir lite grov till sättet. Skjuter ut hakan och får värsta underbettet. Sitter lite bredbent. Fråga mig inte varför. Saknas bara lite hår på bröstet.

Vad gäller Thanksgiving så är det en lugn högtid och den infaller alltid den fjärde torsdagen i november. Det blir en riktig långhelg för oss eftersom vi är lediga dagen efter Thanksgiving, sk Black Friday! Mer om den dagen i ett annat inlägg. Jag håller nämligen på att vässa mina armbågar!

Det här med att Thanksgiving är en lugn och stressfri högtid är en sanning med modifikation. I alla fall i vissa familjer. Familjer samlas och äter gott. Inte så komplicerat kanske, men så kommer frågan, "vem är familj egentligen?". Ska jag bjuda syrrans nya kille? Ska den där sura kusinen komma i år igen? Måste vi bjuda svägerskan när brorsan har dött osv. Frågorna är många och det är lite kul att läsa en kolumn i Hartford Courant om vett och etikett och vilka bekymmer en del har med denna högtid. En ville dessutom ta betalt av gästerna eftersom ekonomin blivit så ansträngd. Ja men hallå!

Så här såg det ut förra året på Thanksgiving hos Binzers:

Värden Mr Binzer

Min goda vän J. Ja, hon ÄR knäpp!

Oj så pluttinuttit då!

Barnens favoritlek. 
Jag och J kan också!

Ikväll när jag lägger mig så har jag en ny kumpan i sängen. Jonas är bortrest och då måste jag ju få ha sällskap!!! Liisa har nämligen krupit ned i vår säng. Så gossigt! Natti natti!

4 kommentarer:

Desiree sa...

Thanksgiving är en riktigt mysig högtid. Saknar den. Vi brukade i för sig ofta passa på att resa då eftersom man hade hela fyra dagar på sig. Den känns betydligt mindre stressig än vad julen är. Låter underbart men den trevlig thanksgiving att se fram emot. Kul att ni blev bjuda på hela tre stycken.
Sov så gott nu Taina.
Kram!

eastcoastmom sa...

Thanksgiving, I just love it! Vad som är bra är ju att den är icke-religiös, och därför firas av i princip alla. Vi har firat med amerikanska familjer några år och då var det en massa släktingar där såklart. Men sen firade vi med våra internationella vänner och det blev vår tradition. Saknar!

Annika sa...

Min favorithelg närapå.
ÄLSKAR DEN!!
Ja, du Taina...vässa armbågarna nu inför black friday. SÅG att Target och Walmart mfl kommer att öppna redan på tgivingkvällen.
HUR jävla sjukt som helst.
Blir förbannad.
Ska inte ens de anställda få njuta av en HEL dag hemma med sin familj?
Jaja.
Visst, det är klart att det blir strul i vissa familjer på Thanksgiving, var ska vi fira? Din familj? Min familj?
Men en sköööön lååång helg är det.
Nästa vecka är skön hela den. En stor förväntan i luften.
familjen B som ni firar med verkar rätt roliga. TROR jag kan typen.
HAHA!!
KRAMAR!!!

Taina sa...

Desiree
Jaaa, det är så skönt med 4 dagars ledighet! Och en mysig högtid. Verkligen.

Vi brukar ha tokroligt hos Binzers. De har alltid roliga fester/tillställningar. Och en massa udda folk ibland. Euhm.

Kramar!!

eastcoasmom
Den har sitt ursprung i religion, men har med åren tunnats ut till att vara icke religiöst anknuten.

Kul med traditioner! Jag förstår att du saknar det. Du får fira det där borta. På ert sätt ;)

Annika
Finns den någon högtid du inte gillar?? Hm, ska vara påsk kanske? Hahahaha, annars ser du ju något kul i allt! Positiva människa som du är!

JA jag såg att de skulle börja på Thanksgiving. GALET!!! Nu kommer ju folk att stoppa kalkonen i fel strupe då de får så bråttom ut!

Binzers vänner består av folk från alla samhällsklasser. Hahahaha, men en massa sköna människor. Har ju fått tacka nej till vissa saker som bjudits om vi säger så...hmhm.

Kramar!!!