fredag 9 november 2012

Att ha det varmt

Åh så efterlängtad fredagen är! Alltid är det så. Trots roligt jobb, så ÄR den efterlängtad. Helgen får gärna innehålla en massa roligt och bus, men den kan lika gärna bara vara "tom". Gå in i en sådan där bubbla. Nu befinner jag mig i en bubbla ganska ofta, tycker väl en del redan. Men nu menar jag en sådan där MYSbubbla.

Igår, torsdag, hade vi vår städdag. Låter inte så kul kanske, men ack så kul OCH skönt det är efteråt. Liisa kom hem från skolan och påpekade att vi hade "ruined her favorite day". Sedan när blev torsdag hennes favoritdag? För så är det i huset att även hon får sina städuppdrag och att gå omkring och damma efter att hon plockat upp i sitt rum är väl inget hon föredrar precis. Men hon gör det! För efter städningen blir det hämtmat!! För vi vill ju inte stöka till i köket när det är nystädat. Den som kan konsten att stöka till det är en Han. Inte hunden. Visst är Jonas bra på matlagning. Mycket bra dessutom. Det är han. Men han är tamejfan bra på att stöka till det också! Hur många byttor behöver man egentligen när det lagas en köttfärslimpa???

Efter städning och mat är det toppen att sitta i TV-rummet, bras-rummet eller familjerummet (kärt barn har många namn). Men i helgen ska vi nog inte behöva ha igång brasan, det ska viss bli 15 grader varmt. Goodbajs snow man! På tal om värme så har vi i dagarna skrivit på ett kontrakt om att byta från smutsolja till naturgas!!! Det kommer att ske före jul. Så skönt det ska bli att slippa olja. Den är betydligt dyrare och naturgas är ju miljövänligare! Inte så svårt val. Inte ens för en blondin som jag! Minska mängden utsläpp av koldioxid vill vi väl alla, eller hur? Och de som inte ha begripit det, ska nog ta och sätta sig vid skolbänken igen. Tycker Fröken Taina (tänk er mig med glasögonen på nästippen nu).

Vi har tur som en tok eftersom det redan finns naturgasledningar på "vår gata", så vi behöver inte åka ända till Danmark och koppla på oss. Företaget som levererar gasen här, gräver in till huset GRATIS. Gratis är gott. Alltid. Men sedan ska ju en del enheter in och en del bort, dvs ny panna in, gammal ut och dessutom blir vi ju av med den äckliga och klumpiga oljetanken! Verkningsgraden då? Ja den blir betydligt högre mot vad vi har idag såklart. Så snart kan vi brassa på med värme i dessa annars så kalla hus och strutta omkring nakna! Inomhus alltså. Okej då. Vi kan ju alltid sätta på oss underkläder ifall vi får besök.

Så här såg det ut efter städningen igår...

I väntan på att skålarna ska fyllas med mumsig hämtmat efter städningen.

Mysfaktor och värmekälla, mmmmm.
Ok, nu tar vi en kopp java till och så köööööör vi! Happy Friday!

5 kommentarer:

Annika sa...

Happy Friday!
Förkylda hälsningar söderifrån.
ja, jag såg att det ska bli 19-20 grader i helgen. OMG!!
ja, men det är ju kontrasternas land med stora svängningar.
MYSIGT har ni det hemma. GILLAR det verkligen.
Brasa och ljus så RÄTT denna tiden på året.
Love it!!
HAHA, stackars Liisa när ni "ruined her favorite day", haha. Tufft.
men sen kom ju belöningen.
Jag är som Jonas, stökar till som fan i köket. Vet inte vad jag håller på med. Peter suckar djupt för han brukar oftast ta hand om disken.
BRA med naturgas. Låter som alla rätt!
Härligt
Brassa värme i den råa vintern här (antar at ni har det lika rått som vi) är ett måste...
KRAMAR och ha en fin helg!!

Marianne sa...

Så BRA med naturgas! Önskar att det kunde komma hit också, men det är så långt till Danmark härifrån. Nå, vi har en värmeväxlare, som funkar så där. Så det är elelement också. : ( Önskar vi kunde få bergvärme, men då ska man ha vattenburen värme och det skulle bli alldeles för dyrt. Inget gratis här inte. Vi har i alla fall ved och en kamin, det hjälper. Om än inte det renaste man kan ha. Men vi eldar ju inte hela tiden.

Torsdagar till att städa är bra. Det är bättre än fredag, för då ska det redan vara fint.

Och du, det verkar som om män kan dra ner hur mycket disk och stöka till hur mycket som helst i köket när de lagar mat, medan kvinnor liksom röjer under tiden. Så är det i alla fall här, och hos svärisarna, och tydligen hos dig också. Fast det är inte så ofta det är totalstökigt här i köket, eftersom det oftast är jag som röjer under tiden. För att uttrycka sig lite krångligt : )

Kramar!

Lotta sa...

Ni är för sköna, Olssons!

Snart kommer jag. Vill ju njuta av brasan och allt med er.

Kram och ha en fin helg!

Desiree sa...

Ja Happy Friday och må resten av helgen också bli happy. Det är du välförtjänt av. Även om städning inte är kul så är det en otroligt skön känsla när man har det gjort och sedan kan slänga sig i soffan och verkligen koppla av medan hemmet är nyputsat och doftar nystädat. Bra grej med hämtmat efter städningen.
Ha en fortsatt skön helg med mycket MYYYS!

Anonym sa...

Hoppas att ni fick en skön fredag! Jag har också städdag på torsdagar, så man riktigt kan komma hem och njuta av helgen direkt på fredag eftermiddag! och NÅDE den som stökar ner i det nystädade köket =)
Kram, Mimmi