onsdag 21 november 2012

Kalkonvecka

Idag blir det halvdag och sedan ledigt i några dagar. Kanske lite jobb på söndag eftersom jag drar till St Louis på måndag och behöver förbereda mig lite. Men det tar vi sedan. Nu är nu.

Idag är det dessutom massor av folk som reser till släkt och vänner för att fira Thanksgiving. Den högtiden ska inte firas ensam verkar det som. Det ska helst vara många samlade vid bordet. The more the merrier. Just sådana här gånger tänker jag på mamma lite extra. Mamma som inte finns bland oss längre. Saknaden gör så ont ibland. Då tar jag och bläddrar i mina gamla fotoalbum. Tittar och minns. Och saknar. Här är ett foto jag tittade på länge, en bild på mamma och Isabella från 1994:

Mamma var svårfångad på bild men ibland lyckades jag.
Den här halvdagen ska jag trycka in en hel del jobb. Sedan ska jag ut för att handla eftersom det mesta är stängt imorgon. Annars är det väldigt få dagar här där affärer är stängda en hel dag. Ja jag vet, korkat att trängas med allt folk, men det rör mig inte i ryggen. Ett dugg. Jag har vässade armbågar. Tro mig. De är extra vässade för på fredag är det sk Black Friday och det är startskottet för julhandeln och går du ut riktigt tidigt så kan du göra fynd. Många affärer öppnar redan vid midnatt. Det tråkiga i kråksången är att en del tjuvstartar och öppnar redan på Thanksgivingkvällen klockan 8. Vad kommer det att innebära? Att de bästa klippen går åt? Eller någon trycker i sig middagen för fort och får kalkonben i fel strupe? Ja vi får väl se. Jag sticker ut vid 6 tiden. PÅ MORGONEN! Ensam såklart.

Happy Thanksgiving!

4 kommentarer:

Annika sa...

Vilken fin bild på din mamma. Är det Bella som tultar omkring där?
Gulligt.
Förstår att du saknar.

Ja, idag årets största resdag.
Utan tvekan.
Tycker det är sjukt att affärer (många tom) öppnar redan kl 20 på torsdag. SJUKT!!
Stackars personal.
Jag kommer nog inte att handla på Black Friday!

KRAMAR!!

Lotta sa...

Å, skrev men mitt meddelande gick aldrig fram via min iPhone! Skriver om nu när jag sitter vid datorn.

Jättefin Bild på din mamma <3 Förstår din saknad Taina!

Jag har handlat idag...det var ok. Inte så intensivt som jag trodde. Hoppad ni har kommit hem med allt ni ville ha!

Nu sitter det iallafall bra med ett glas vin (eller två)

KRAM!!! Happy Thanksgiving!!

Saltistjejen sa...

Kram och Happy Thanksgiving Taina!! Saknaden följer en genom livet. Ofta lever man med den utan att ens reflektera så mycket över den, men så vissa stunder känns den mer påtaglig. Kan gå över i sorg. Eller vemod.
Jättefin bild på din mamma och Bella!!!
Hoppas ni får en fin helg!
KRAM!

Desiree sa...

Det är en fin bild på både din mamma och lilla söta Bella. Jag hoppas att ni får en jättemysig Thanksgivning. Så skönt att ni slipper resa och istället bara kan njuta av helgen tillsammans med goda vänner. Lycka till på Black Friday. Hoppas du lyckas norpa åt dig några finfina klipp.
Kram!