söndag 11 september 2011

Säkerhetskontroller

En dag som denna, dvs 11 september, får mig att tänka på säkerhetskontroller på flygplatser. Färskt i minnet är det dessutom, då jag kom hem i förrgår. Vad jag tycker om dagens kontroller? Jag tycker de är nödvändiga såklart! Det kanske inte alltid är så kul att ha en främmande människa som fumlar mellan benen på en, men för den goda sakens skull så accepterar jag det helt enkelt.

När pat down och den nya helkropps-scannern infördes på många flygplatser blev det en del skriverier. Folk tyckte det var obehagligt, de tyckte liksom det inskränkte på deras integritet. Ja men hallå! Vi är människor, både vi som flyger och de som jobbar på säkerhetskontrollen. Vi har skelett, muskler (vissa mer än andra), blod, fett (även här vissa mer än andra) och skinn. Fysiologin är väl densamma.

Jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig att någon i personalen inom TSA tycker det är den roligaste uppgiften att "pilla" på någon helt främmande varelse. De gör sitt jobb och om vi, resenärer slutar att tänka efter för mycket, typ "Oj, där klämde hon mig på tutten för ANDRA gången" osv så skulle det här går betydligt smidigare. För tänk de som vill ta med sig något olämpligt, har ju hur många ställen (och hål) att både gömma och stoppa upp sina saker i.

Att gå in i den sk nakenkameran betyder ju inte att det läggs ut på youtube precis! Strålningen du får kan ju inte vara någon strålning typ läckage från en kärnkraftsreaktor precis. Tänk på hur mycket du lägger mobilen mot örat som en jämförelse. Och vi tjejer kan ju alltid tänka positivt när vi får hålla händerna ovanför huvudet som bidrar till ett "naturligt lyft" av brösten. Det kan ju se riktigt skapligt ut.

Pat down då? Ja men vad är det för fel att få lite kontakt? Vi tar ju på varandra alldeles för lite. TSA är inte där för att inleda förhållanden (hoppas jag i alla fall) utan de ska bara "känna" och vi vet alla att vissa känner efter mer än andra. De informerar ju en noggrant om att de ska klämma på en och hur de ska utföra denna lilla klämprocedur. Om de råkar lägga fingrarna under bh'n, finns risk för att gravitationen får innehållet att ramla ut, dvs ner. Men det är ju bara att lägga tillbaka det igen. Big deal liksom.

Prisa säkerhetskontrollen!

5 kommentarer:

Annika sa...

Jomen jag håller faktiskt med dig. Det har tyvärr blivit en nödvändighet som seglat upp i 9/11 vatten.
Det är ju för vår egen säkerhet, helt och hållet.
Jag störs inte nämnvärt av det. Tycker mest det är jobbigt att ta av skorna ;-)
Nej då, ju mer säkerhet desto säkrare för oss resenärer.
Kram!

Desiree sa...

Jag håller också med dig. TYcker att det är helt nödvändigt med säkerheteskontroller. Jag bryr mig inte om naken scanning eller pat down. Hellre tar jag det än att råka riskera ut för terrorister eller annat hemskt. Fattar inte folk som bråkar och gör stor uppståndelse över detta.
Kram!

Lotta sa...

Jag är ok med hela processen - do what you need to do är min inställning. Jag går inte igenom scanners och röntgen av den typen så ofta att det är något som oroar mig från ett hälsoperspektiv.

Safe flying #1

Kram!

Taina sa...

Annika
Hahahaha det där med skor kan ju bli jobbigt. Speciellt om man råkar ha världens tåbira just då skorna ska av!

KRAM

Desiree:
Fattar inte heller varför en del gnäller om detta samtidigt som de kräver 100 % säker flygning. Hur ska de få den ekvationen att gå ihop om alla inte ställer upp?
Kram kram

Lotta:
Precis, det är ju inte så att vi går igenom dessa kontroller 100 ggr om dagen precis!

KRAM

Annika sa...

EXAKT my POINT!! Jag lider ju oxå av tåbira och det har man ju ingen lust att gasta ut på flygplatsen...HAHAA!!!