tisdag 13 september 2011

En del att tänka på. Igen.

Snacka om att kunna sova mycket. Jag tror jag har sovit ikapp en del förlorad sömn nu, för de två senaste nätterna har jag sovit som en gris. Märks att kroppen varit lite sliten. Det har även känts när jag sprungit, att allt inte riktigt har varit ok i kroppen. Segt och snurrigt. Jag blir ju inte yngre precis.

Nu när vi gått in i en ny era, dvs från expats till lokala så har vi hamnat i försäkringssnurran igen och det är ALDRIG lätt. Nya försäkringsbolag, nya villkor och framförallt nya nätverk som måste kollas upp. Dessa nätverk är alltså vilka doktorer och tandläkare som ingår i försäkringsbolagens "network" och om våra gör det, så ökar chansen att större delen av sjukvårdskostnaderna täcks av försäkringen.

Igår var vi till Liisas tandläkare och då blev jag upplyst om att hennes tandläkare, som vi har haft sedan vi flyttade hit, INTE var med. Men då detta var en vanlig "check up" så var det 100 % täckning, men om det sedan ska lagas hål så sjunker det till 80 %. Skulle jag välja till en annan tandläkare inom försäkringsbolagets nätverk så stiger andelen till 90 %. Får fundera där ett tag. En djungel. Och mera djungel blir det idag då jag ska till Doktor Underifrån.

Det är alltid lika kul att hamna i tandläkarstolen. Tycker i alla fall Liisa.

För övrigt kan jag meddela att Liisa har haft sin första fotbollsmatch och det utan att ha ett enda träningspass innan. De skulle nämligen ha träffats för första gången i förra veckan, men pga av alla översvämmade fotbollsplaner, blev det inställt och laget träffades alltså för första gången i en riktig match. Det märktes. Efter ca 10 minuter var hela laget helt utslagna då alla sprang efter bollen. Samtidigt. Som små flugor kring en sockerbit. Men de vann!

Här är Liisa redo med nyinköpta fotbollsskor. Och rosa fotboll.

Pep talk.

Brukar det se ut så här? Dvs alla runt bollen.

Stilstudie. Här har Liisa precis kastat in bollen och är på väg ut igen. Ja, ja jag hann inte ta bild när hon kastade iväg den.

Efter matchen "klappa och tacka för en god match".

Idag då? Jobb, Doktor Underifrån och sedan följa utvecklingen av BoA. Konkurs eller inte? Det kan gå fort och då gäller det väl att kolla de dollar vi har där och säkerheten kring detta.

9 kommentarer:

Annika sa...

Försäkringar är en djungel.
Avundas er inte som nu ska lägga om mkt, och hitta nya läkare etc.
Fina bilder av den lilla fotbollspelaren!! KUL att de vann.
OCH du, lycka till idag hos Underifrån, uuurkkk!!
Kram!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Oj, bra att du börjar känna dig utvilad o back on track. Blir matt bara jag hör om försäkringar o allt som ni får rodda med, stackare. Men o andra sidan lär ni er massvis ju, klämkäck optimistinställning....
Heja Liisa, så söt med sina små ben, o du får lycka till med underifråndoc.
Kram

anna of sweden sa...

Den där försäkrings-djungeln saknar jag inte. Själv fick jag (dyrt) lära mig att läkare ibland skiftar network och att man alltid måste kolla innan besök ...

Hälsa Liisa att hon har snygg stil. Och det kommer från en mycket erfaren soccer mom! ;)

Kramelikram!

Malin sa...

Usch, försäkringar. Alltid avvägning, skall man behöva ta det dyraste/bästa eller spara pengar på att ta något billigare och hoppas ingen blir allvarligt sjuk? Om ni verkligen tycker om er tandläkare så tycker jag det är värt att stanna. Så svårt att hitta bra barntandläkare och man kan nog komma överens om avbetalning om det skulle bli riktigt dyrt. IBLAND kan man även få tandläkarkostnader täckta av sjukförsäkring så som utddrag av visdomständer. MEN man får naturligtvis lägga ned en massa tid på detta.

Liisa verkar jätteduktig på fotboll. Mina pojkar skulle aldrig se poängen med att springa efter en boll-tyvärr. Vi får hålla oss till karate och simning;)

Desiree sa...

Avundas dig inte när det gäller försäkringsträsket. Det är ett träsk men ack så viktigt att se till att ha rätt försäkring och att ha en som är heltäckande på det man behöver. Kul däremot att det går så bra för Liisa på fotbollen. Hejja Liisa!
Kramar!

Saltistjejen sa...

Jag HATAR verkligen försäkringsträsket! Hu! Under de år vi bott här har vi bytt försäkring ett antal ggr. Hit och dit. Alltid sååå jobbigt. Och nu senast visade det sig att varken min gyn eller Ellas läkare var i DET nätverket. Ellas läkare vill vi ändå ha kvar så vi får snällt punga ut med de dollar som krävs för det. Gyn satte jag mig däremot för atthitta ny. Det tog banne mig en ful dag att kolla och ringa runt. New York City är GALET! verkligen! ALLA gyn jag ringde utom EN tog inte emot nya patienter. Vissa tog emot OM man var GRAVID men det är jag mig veterligen inte, Andra tog emot om man var gravid OCH hade komplikationer med graviditen... Suck! Till slut hittade jag en iallafall. Puh! Men man kunde inte boka tid förrän i december! Jag ringde i juli....!
Hoppas det går bra hos både Tandis och Undis!
Kul också att Liisa gillar fotboll!
Kramar!!

Taina sa...

Annika;
Fy vilken jäkla djungel det är! Som igår när jag skulle till doktorn och det inte riktigt var klart med vår nya försäkring. Men jag fick komma in i alla fall. Blir ju betalningsskyldig senare i så fall.

Liisa är hyfsat bra på att springa men hon vet inte riktigt vad hon ska göra när hon väl får tag på bollen. Hahahahaha!

KRAM!!

Loppan...
Det här med försäkringar ÄR ett kapitel för sig. Antar att ni också fått krångla lite, eller? Men det är som du säger, jag lär mig otroligt mycket. Speciellt när jag behöver ringa runt och fråga.

KRAM!

Anna:
Det ska jag hälsa Liisa. Du om någon vet ju hur det är i soccer-världen! Tycker själv det är en bra sport för barn. De tycks ju ha himmelens kul trots att de blir helt slut efter 10 min.

Jag kollar verkligen upp både före och efter och SPAR ALLT jag får från vår rådgivare på HR...you never know.

Kramelikram

Taina sa...

Malin
Jag tänker nog behålla Liisas tandläkare för hon är så bra med barn och då Liisa är lite speciell så behövs det en som Maryam (hennes tandläkare).

Tack för tipset om det där med visdomständerna!

Desiree:
Träsk, men jag måste igenom det bara. Jonas brukar tycka det är så tråkigt att hålla på att forska i det så det blir mest jag som sätter mig in i det.

Liisas fotboll har precis kommit igång. Hon är snabb men kanske inte alltid så taktisk med bollen. Men vem är det när man är 7 år?

Kramar!

Saltis:
Jag fick också en ny gynläkare och jag hade tur för hon verkar skitgullig!!! Kände direkt att det funkade utan att det skulle behöva kännas så där konstigt. En naturlig grej liksom.

Men vilka väntetider ni har då!!!!

KRAMAR!!!

Kalaslotta sa...

Ja det är annorlunda att vara expat och att vara local. Vi har bara varit det senare och alltid behövt hitta allt själva...not so fun. Så ofun att jag ibland inte orkar gå till doktorn...haha

Ang fotbollen, de springer i grupp till 2nd/3rd grade beroende på hur bra laget är. Det beror ju givetvis på tränarna men de lär sig snabbt att hålla position. Gulligt är det iallafall...

Gillar fotboll!

Kramen