torsdag 7 april 2011

Life is complicated even without bedbugs

Har vi fått bedbugs? Nä så kul eller äckligt är det inte, även om Liisa tycker det är lajbans att skoja om sådana saker. Blir hon uttråkad, vilket händer sällan, så hittar hon snabbt på något bus.

Liisa vet att både Bella och jag blir smått hysteriska (läs BAUTAhysteriska) när vi hör eller läser om bedbugs. Så fort jag kommer till ett hotell, river jag mer eller mindre ner hela sängen för att kolla om det finns små äckliga kryp som skulle kunna äta upp hela mig. Jag har innan ankomst också spanat in Bedbug registery, som finns på nätet. Snart tycks ju hela östkusten vara drabbad! Inte kul. Men Liisa tycks veta hur de ska hållas borta och här nedan följer hennes helt egna upptåg. Häng med:

Ahaaaaa!

Klicka på bilden så ser du vad hon har skrivit!

De kryper i sängen. Vissa större än andra...

...en del har tagit sig ner på mattan...

...och en blev en groda?

Pest eller kolera? Lite så känns det, för JAG VILL HA BESKED! Inte om jag har bedbugs utan vad som händer med oss i september. Denna ovisshet kommer snart att driva mig till vansinne. Blev varse om det ännu mer när jag läste Annas inlägg idag. Hon har ju inte knystat ett dugg om det och plötsligt vet HON vart de ska ta vägen. Kul för er, Anna. Men JAG DÅ??? Jag vill också skriva ett inlägg, så där käckt och säga; "Japp, nu är det klart." Avundsjuk? Jag? Tacka fan för det!

Men nu tröstar jag mig själv genom att tänka att vi, Jonas och jag, är så himla bra att alla rycker i oss och vill ha oss och därför kan de inte bestämma sig. Företaget alltså. Så är det nog.

Tänk positivt Taina! Positivt!

15 kommentarer:

anna of sweden sa...

Jag lovar. Det har varit ovisshet bakom kulisserna här också! Men jag håller [blogg]minen bättre än du! Hehe.

Söta bed bugs för övrigt. Och fiffinurlig dotter. Som vanligt.

Kramelikram!

Taina sa...

Anna:
Jag och min stora (blogg)trut! Men kul för er. Du kommer väl på bloggträffen? För du är ju eastcoastblogger fortfarande...

Hon kan hon, vår Liisa ;)

Kramelikram

Annika sa...

Liisa is the girl!!
BRA jobbat.
Skitäckligt med vägglöss, jag är också besatt av den där siten.
ja, kul för Anna att de ska hem, men själv har jag ingen längtan att flytta till sviiiden.
Men jag önskar så hett att ni ska få besked snart, att ni ska slippa er bubbla av ovisshet...
KRAMAR!!!

Anna, Fair and True sa...

Haha, vad rolig hon är!

Hoppas att ni får veta snart!!

Marianne sa...

Åh, nu ser jag Annas rubrik, hos kommer hem till Swiden!!! Måste in och läsa hos henne!

Men att ni inte har fått något besked än! Ja jag vet ju precis vad ni går igenom. Hit eller dit, eller kanske däråt eller häråt. Det är bara att hoppas att ni snart får besked.

Haha, ja men det där kanske är ett bra sätt att få tonåringar att städa sina rum? : D

KRAM!

Lotta sa...

Härlig tjej, Liisa! Jag tycker verkligen inte heller om den här krypen, hua.

Ovisshet=jobbigt! Förstår precis. Hoppas ni har besked snart så det går att börja "ställa in sig".

Kram!

Marre sa...

Åh, hoppas ni får besked snart, förstår frustrationen. Du kanske kan roa dig med att lära lössen agility så länge?

Monika sa...

Vem Liisa brås på kan ju alla gissa sig till! :p

Jag undrar, varför vänta på vad företagen vill eller inte vill? Ok, förstår att det handlar om inkomst. Men ens eget val? Det borde hamna högst upp på listan! Går hela livet ut på att göra karriär som sedan glöms bort när man slutar? Livet är det vi lever nu, morgondagen känner vi inte! Jag har själv varit i den karusellen och vill inte tillbaka!

HeLena sa...

Kul att du får hjälp att "tjata" på Bella, för det är aldrig roligt... och bra för du har ett ess i ärmen när det blir dags att "tjata" på Liisa;D.

Ovisshet kan ta "DÖD" på allt. Inte roligt. Jag håller tummar för snabbt besked!

Jag hatar alla bugs... och spindlar ialla fall inomhus.
Ha en skön helg!
kramar!!

Taina sa...

Annika:
Hahaha, visst är hon finurlig och hon vet att jag och Bella är besatta av småkryp. Spindlar är ok. Så länge de inte är håriga...

Ja du vet ju vad jag tycker om situationen...

KRAMAR!!

Anna:
Hon är så påhittig! Nu när hon läser och skriver bra så har det öppnat sig en ny värld av bus!

Kramar!

Marianne:
Det här med att få besked är nog väldigt lika för många expats och man är ju medveten om det när man drar ut. Både Jonas och jag är anpassningsbara så det blir inga bekymmer var vi hamnar men jag vill gärna veta vart...

Du skulle ha hört Bella när hon klev in i sitt rum!!! Hon hatar småkryp i plast också! Hahahahahaha!

Kramar

Lotta:
Visst är de äckliga. Speciellt när man vet att de suger blod ur en också. Blääää!

Snart kommer det väl någon sorts besked...

Kramar!

Maare:
Hahahahaha! JA det kan jag ju alltid roa mig med!

Monika:
Det handlar verkligen INTE om inkomsten för vår del. Inte heller direkt "karriär". Att åka ut så här handlar om äventyr för vår del och vi väntar inte bara på vad företaget säger. Men jobb vill vi gärna ha. Antingen inom företaget eller någon annanstans. Båda har sökt ett par men det regnar inte jobb precis. Vi gör det mesta själv i den här situationen, inte företaget...

HeLena:
Liisa är till stor hjälp, verkligen. Men när det gäller hennes eget rum är det inte lika självklart längre. Hahahaha!

KRAM

Desiree sa...

Jag gillar verkligen Lisas humor. Hon är skoj och påhittig din dotter. Den där listan kommer jag inte att kolla för då kommer jag bara bli helt nojjig och känna att det kliar överallt på mig nu när vi ska bo på olika ställen.

Jag förstår verkligen hur det tär att inte veta vart ni ska ta vägen. Det är trots allt inte så långt kvar till September och det är en stor grej att flytta långt. Man vill ju ha tid på sig och kunna plannera sitt liv. Jag hoppas innerligt att ni får besked snart så att ni kan få njuta av eran sista tid i USA utan att gå med den där klumpen och stressen i magen av att inte veta.

Stor kram till dig.

Jenny sa...

Du har världens underbaraste dotter - såå roligt det var! Clever girl!!
Jag brukar tänka som att "det som sker det sker", alldeles oavsett vad jag tänker, funderar och oroar mig. Och faktiskt brukar det lugna lite. Inte så att jag inte förstår din frustration, jag är likadan, och när det gäller så stora beslut som var man ska bo, så hamnar ju livet liksom på "hold" när man inte vet; Det går inte frammåt och det går inte bakåt. Men som du säger, tänk positivt och i slutändan kommer allt att bli bra!! Stor styrekram!

Anonym sa...

Lilla Liisa i farten igen :)) Ha,ha,haaa...kan höra Bellas vråååål ända hit till Malax!!! "Allt har sin tid" Taina...precis allt...och den dagen närmar sig snart då ni får ert besked.Ha tålamod och tillit. Lättare sagt än gjort, jo, jag vet! Håller tummarna!
Kram av mig till er alla <3

antonia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sparkling sa...

Haha vilken härlig och påhittig liten tjej du har!
Hoppas ni får besked snart!