tisdag 13 juni 2017

Värmebölja

Snacka om värmebölja! 34-35 grader i två dagar och idag blev det ytterligare en varm dag. Vet inte, men på något sätt tycker jag det är i det varmaste laget. Ska inte klaga, för tidigare hade vi bara "regn hos mig", som Orup sa Nej, jag ska inte sjunga!

Nu är det sista skolveckan för Liisa. Egentligen skulle hon ha haft sommarlov redan. Dessa
f%&€#baskade snowdays krånglar ju till det och man ska vara värsta Einstein för att få ihop det när sista skoldagen beräknas vara. Krångligt om ni frågar mig. Till detta lägger vi till alla halvdagar som OCKSÅ flyttas eller bytas ut eller tas bort. Ja men när fan ska ungarna hem? Och när ska de vara i skolan?

Ok, nu på fredag är det sista skoldagen för det här skolåret. Ja, om vi inte får snö i veckan vill säga.

I alla fall så består veckan av en hel del prov dock. Inte bara slappelislapp alltså. Jag har ett minne av att man lekte mest sista veckan. Men så är jag ju gammal också och minnet kanske sviktar ibland.

I helgen besöktes Simpan av tivoli, eller St Mary's Carnival. Liisa var där två kvällar med kompisar. Numera kan vi bara släppa av henne där och sedan hämta. Behöver alltså inte gå omkring bland flottiga munkar, fladdriga sockervadd, tandlösa tivolianställda, sunkiga mjukisdjur och skrikande ungar och belysning som nästintill utlöser ett epilepsianfall. Phew!

Jonas och jag passade på att frossa i sushi en av kvällarna när Liisa roade sig på tivolit.

Hjärtat? Det slår än. Kvarstår ett par till tester. Ett av provsvaren har kommit och jag har förhöjda sköldkörtelvärden. WTF?

Nu några bilder och sedan frukost, dusch, smink, torka håret, bädda, väcka Liisa, fixa frukost åt Liisa, fixa lunchlådor, tömma kattlådan, leta nycklar. Vänta nu, ska jag duscha en gång till efter det?

Välkommen sol och sommar!

Finns det något bättre än att sitta ute och äta frukost? Och nygravad lax av Jonas, the mästerkocken.

Världen är spännande!

En som längtar efter sommarlov...

TivolitJonas leker gärna han med.

Lite suddig bild men kul hade de!

Innan upphämtning från tivolit unnade vi oss "Sushi for 2". 

Hon växer vår lilla terror...

Och så en sista bild i ett shoppingcenter..amrisarna är livrädda för "germs"!!!

4 kommentarer:

Annika sa...

Ja, jösses, snacka om HETT och fuktigt nu.
Vet inte, men jag tycker nog att man får gnälla liiiite över det iaf.
För varmt.
OCH så blir ju så stor del av sommaren här.
Hjärtat, tänk om det är sköldkörteln som ställer till det??? DET är väl inte alls omöjligt, eller? Isf lär du få snabb hjälp.
Vi får se vad de andra svaren blir.
Ja, sådana där ambulerande tivolin är verkligen speciella. SKÖNT att slippa för er.
Fina bilder visar du också!
Kramar!!

Taina sa...

Annika
När jag skriver detta så är det fortfarande varmt, men den värsta hettan tycks iaf ha lagt sig så nu kan man andas normalt igen. Jag har inget emot värme på ca 25 grader men över 30 OCH hög luftfuktighet ja då blir den här klimakteriekärringen inget att leka med!
Ja tänk om det är sköldkörteln? Albert fick ju struma för ett par år sedan som medicinerades bort. Han fick tom giftstruma! Vilket är ovanligt hos unga män. Tänk om han fått det från mig typ? Ja ja, vi får väl se när provsvaren kommer. Imorgon ska jag på något test igen. Vad det nu var för något...?
Tack för att du gillade bilderna. Ligger lite i lä i jämförelse med dina dock, hahahahaha! Men heeeej, man gör så gott man kan med det lilla man har, blink, blink.
Kramar!!!

Pettas sa...

Oj, er lilla Terror! Underbar!
Läser att det kanske är sköldkörteln som är boven i dramat. Snart får du säkert veta resultatet. Det känns ända hit att det ordnar sig på bästa sätt.
Lycka till-kram!

Taina sa...

Pettas
Visst är hon söt, vår terror? Ja du, på tisdag ska jag på två tester och sedan ska kardiologen dra slutsatsen. Tack för dina uppmuntrande ord!
Kram