tisdag 6 juni 2017

Liten uppdatering

Här går det undan! Älskar sjukvården här. Det blir snabba ryck, så "personligt" och grundlig genomgång. Så länge du är försäkrad i alla fall, vilket jag är via jobbet.

Igår var jag hos min familjedoktor som såg till att mer blodprov togs och ordnade tid hos kardiologen. Kardiologen gjorde ett till EKG, klämde och lyssnade. Frågade om hjärtsjukdomar i släkten och mitt eget leverne. Det ska i alla fall göras tre tester varav två är redan inbokade, stresstestet och ultraljud. Sedan ska jag göra ett till som jag inte riktigt kommer ihåg vad det heter. Dessa förbannade latinska uttryck!

Mitt problem kan vara stressrelaterat och det betyder inte bara att du är stressad utan att du stressar hjärtat med för mycket träning. Ibland SKA kroppen vila och du ska lyssna på din kropp.

Det kan vara ett virus, inflammation. Eller så är det förträngning eller cardiomyo-nånting. Så jäkla mycket att hålla reda på!

Vet ni vad det värsta är? INGEN träning förrän vi vet resultatet! WTF? Vi har inga tapeter i huset men om någon har det och ska tapetsera om, så kan jag komma över och käka upp de gamla så slipper ni slita ned dem själv. Blir ju yberstressad av att INTE träna.

That's all folks.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Så bra att det händer saker även om sakerna händer "långsamt" med tanke på dig och din iver att få röra på dig. Här har vi tapeter som behöver rivas Taina men det kanske är lite väl lång väg just nu? ;)
Nu får du lära dig vad ordet tålamod betyder, en svår lärdom. Jag talar av egen erfarenhet. Jag förstår dig mycket väl och den frustration din väntan ger.
Lycka till! Jag håller alla tummarna jag har!

Taina sa...

Pettas
Har du tapeter som ska ner? Fasiken också, kanske jag ska boka en resa i alla fall. Var uppe med tuppen imorse och höll på att börja gnaga på möblerna. This is killing me. Men två veckor går ju fort. Dessutom slängde gubben sin pipa för drygt en vecka sedan så det är typ två "glada" själar här hemma, hahahahaha! Tack för din omtanke.

Annika sa...

Dude ;-)
Nu får du verkligen ta det piano ett tag. OCH lyda doktorn till punkt och pricka.
Snart vet ni vad det är, och så får vi hoppas att doktorn ger dig tillstånd att springa igen etc.
men tills dess får du verkligen ta det lugnt.
JAG VET, älskar vården här!!
OM man har försäkring, ja. MEN har man sådan är det så top of the line, och allt går SÅ fort!
Jag fick träffa specialist efter en dag med armen. När jag hade knäproblemet i höstas blev jag opererad mindre än en månad efter att det slog till. Ortopeden hade kunnat göra det ännu tidigare, men det var jag som inte ville innan Tgiving, hehe. OCH MRI fick jag fr ena dagen till den andra. Stresstest på hjärtat har jag gått igenom, det fixar du galant.
Håller alla tummar för bra resultat. Men en sak är säker, kardiologerna är verkligen skickliga!
Stora kramar till DIG!!!!

Annika sa...

Förresten, känner du av obehag från hjärtat?
Eller är allt "som vanligt"?

Taina sa...

Annika
tack snälla du och JA jag tar det lugnt. Men det är svårt. De ringde för en stund sedan och ett av värdena från blodprovet visade lite högre än normalt. Hur det påverkar helhetsbilden vet jag inget om ännu. Det var faktiskt köldkörteln! WTF? Sa jag typ. Nu är det bara och vänta och se.

Känner smärta fortfarande och mår sisådär. Inte 100 med andra ord.

KRAMAR!!

Marre sa...

Ta det lugnt powerpuffpinglan! I sinom tid får du hoppa i gymkläderna och spänna biceps igen. Kram!