fredag 26 december 2014

Mera jul

Ojojoj så mycket jul det är. Det är dagarna före, sedan julafton och på det juldagen. I Svennelandet "firas" dessutom Annandagsjul. Det existerar inte här. Det finns liksom ingen Boxing Day. Glöm det. Nu är liksom julen klar och många återgår till arbetet. Inte jag dock. Slappar lite till. Känner att jag behöver det.

Juldagen var det alltså dags att åka till Bob och Darlene. Dit hade även "tyskarna" hittat. De som tog över vårt gamla hus som vi hyrde tidigare.

Vi hade en mycket trevlig juldag med mycket god mat och roligt sällskap. Det snackades skolsystem och än en gång skröt jag över det finska skolsystemet. Den som toppar listan. Bästa skolsystemet! Med bara 5 miljoner invånare (eller nåt sånt) så lyckas de på något sätt. Sånt tycker jag är kul att prata om. Inte fotbolls VM och annat skit. Vem bryr sig liksom? Avundsjuk? Jag? Ha!

Brie. Mums!Darlene så glad över presenten. Här med fina Jessica från Tyskland.Mingel

Vår rock star med sina favoritjulklapp

Bob är poppis han.


Kvällens värdpar


Öh? Varför i fridens namn tar man en sådan här bild?
Idag? Då blir det pussel (750 bitar), läsning, mera mat, filmtajm och lägga fram skidkläder och skidor och pjäxor. Japp, för imorgon drar det igång. Liisas träning i Butternut Race Team!

Ha det!

7 kommentarer:

Susjos sa...

Härliga bilder! God fortsättning önskar jag dej, och grattis till din befordran!!!!

Desiree sa...

Kul och härligt med mer firande tillsammans med goda vänner. Kul att ni umgås med tyskarna som tagit över ert gammla hus. Fin bild på er tre.Kul att skidåkningen drar igång för Liisa. Här kallar man annandagen för Stefanstag (då Stefan har namsdag idag) det räknas som en söndag och allt är stängt. Lycka till med pusslet. Ganska mysigt och rogivande att lägga pussel, det gillar jag.
Kramar och god fortsättning.

Taina sa...

Tack snälla Sus. God fortsättning!

Taina sa...

Desiree
Hahahaha, just nu är det bara Liisa som lägger pussel. Själv halvligger jag i soffan och surfar runt.

Kram, kram

olgakatt sa...

Firningen av Annandagen tycks mest bestå av realisationsshopping numera. Hur ORKAR folk?
Grattis fö till nya MacBook Air!

Taina sa...

olgakatt
Precis! Hur orkar de? Jag är slut som artist vad gäller shopping efter jul. Här är det ju också mycket "sales" efter jul.

Älskar min nya Mac!

Anonym sa...

Stämningsfullt och så vackra dekorationer överallt. Bäst gillar jag fotot på familjen Olsson <3 Underbara ni...saknar er alla <3
Har redan sagt det per telefon: DU, min lillasyster, DU slutar aldrig förvåna mig med all din ork, energi och kämparanda för ALLT!!! Grattar igen till din befordran och visst f.. var du värd din "Mac". Jonas kan han!
Hälsa alla och hälsningar från ett snöigt och kallt Malax!