måndag 21 april 2014

Spring break

Jag har gjort något jag INTE trodde jag skulle göra. Någonsin. Jag har kastat mig utför ett stup. Ja kanske inte ett stup. Allt är ju relativt här i världen, men en svart backe är faktiskt lika med ett stup för mig. Nu snackar vi skidbacke och svårighetsgrader. Fattaru?

Jag har tidigare mesat mig nedför gröna backar för att jag har varit rädd för att ramla och skada mina knän. Knäna behöver jag till löpningen. Men i förra veckan fick jag ett av mina berömda hjärnblödningar och ville inte vara sämre än mina skidpolare och plötsligt upptäckte jag att jag var i den brantaste backen jag någonsin skådat. I alla fall så nära. Kroppskontakt liksom och endast ett par laggar som skiljde oss åt. Det var nog ingen vacker syn där jag liksom gleeeeeeeeed ned. Jonas tjatade om att carva! Karva mig hit och karva mig dit. Han kunde sköta sitt, tyckte jag. Ned kom jag!!!

Vi tillbringade alltså några dagar i Jay Peak i Vermont i år igen. Trots den långa vintern så drog vi till vintern igen. Och nej, vi är inte normala. Men vilken skön semester det var trots att en av våra vänner från Brooklyn, NY, var en minutiös planerare och styrde och ställde som om han var i rättssalen. Fick påminna honom om att inte befann sig på jobbet. Ja, han är distriktsåklagare...

Nu kör vi bilder.

Läget på stugan var inte så tokig. 

Ny skidutstyrsel?

Liisa och hennes skidkompis.

Vår vän fyllde år. Många år.

Inget fel på lungorna där inte!

Vi hade himmelens tur med vädret!

Tjejerna har åkt skidor hela dagen och avslutade dagen i vattenparken. Med miljoner andra.

Jonas nya stil. Någon som vill härma?

Så här såg Jonas ut varenda dag. Det här flinet är det sk åka-skidor-eller-fiska-flinet. Två favoritsysselsättningar.

En av våra middagar där barnen körde lekar. De hade kul i alla fall.
Hoppas alla mina miljoner läsare ha haft en fin påsk! Det har jag. Det kommer mer om påsken i ett annat inlägg.

10 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vackert det ser ut att vara där. Men hur mår du förresten?

Taina sa...

Anna,

Tack för frågan. Jag är inte hundra än men på god väg. Det misstänktes alltså "lime disease" och det som återstår är tröttheten. Enorm trötthet. Skulle kunna sova dygnet runt. Men det finns värre saker här i livet än trötthet så jag ska inte klaga. Är väl inte tillbaka i min vanliga träningsdos och andra vardagsaktiviteter än, men det kommer, sakta men säkert.

Annika sa...

Härligt påsk ni hade!!
Vilken resa!
Klart man vill resa till vintern om det är så kul som ni haft det!!

Lymes alltså..
Ja, jag förstod nästan det. Alla symptom stämde med allt jag hört om lymes. Jag har det ju i min närhet, på flera håll. Många, många drabbade.
Jäkla fästingar!!

Kramar!!

Taina sa...

Annika,
Hahaha jag såg nyss att jag stavade fel! Lime. Hahahahah ja nu kan man skratta åt eländet i alla fall. Men det tycks inte finnas något bra sätt att skydda sig tyvärr.

Kramar!!!

Annika sa...

Har du fått dunderkurer med antibiotika etc?
Det fick ju de jag känner.
Så glad att du börjar känna dig bättre.
Jag vet ju vilket h-vete det varit för dem jag känner. USCH och fy.
Fästingar skulle bara utrotas. RAKT AV. Vad jag vet är de inte gynnsamma för ngn alls.
OCH farliga som fan.

Igen, glad att du känner dig bättre.
Kramar!!

eastcoastmom sa...

jag är heller ingen bra skidåkare men har ändå lärt mig uppskatta skidsemestrar. Just för att alla är så glada, aktiva, man ör utomhus och GÖR nåt. Massor med likes på det.

Om Lyme: författaren Jane Green som bor här i stan hade det och det var odiagnostierat länge. Googla! Inte bra kan man väl sammanfatta. Hoppas du är på G nu!!!

Taina sa...

Annika,
Jag fick en kur som tog bort allt immunförsvar och jag blev sjuk i allt annat istället. Hahahahaha! Vilket elände det har varit. Men jag ger mig inte än. Det ska kollas upp noggrannare vid min nästa hälsokontroll.

Kramar!

eastcoastmom,
Håller med dig helt. ALLA är utomhus och GÖR något tillsammans. Gör inget att man tappar bort varandra ibland.

Tack för tipset. Ska googla!

Annika sa...

Kom ihåg det där jag skrev om labbet i CA som diagnosticerade de svåra fall jag känner.
Det kanske kan vara ett ställe din läkare kan skicka proverna till? Om inget dyker upp då de kollar igen hos din läkare.
Jäkla pisselände är det…
:-(

Desiree sa...

Måste börja med ett stort grattis Taina till dig som för första gången åkt ner för en svart backe. Superstrongt och duktigt! Jag lyckades med samma bravur själv tidigare i år och var megastolt över mig själv. You conquered the mountain!
Skidor är kul. När man får njuta av strålande vackert väder som som ni hade blir det extra bra. Ser underbart ut. Fast Jonas och Liisa ser ibland ut som om de var klädda mer för solsemester och beach än skidsemester ;-)
Kramar!

Taina sa...

Annika,
Tack för påminnelsen! Ja jäkla pisselände är det!

Desiree
TACKAR!!! Ja du vet ju hur det känns. Min kompis sa till mig efteråt BE PROUD OF YOUR SELF! Och det var jag ju.

Hahahaha, Jonas och Liisa bryr sig inte mycket om hur de ser ut ibland....

Kramar!