söndag 23 mars 2014

Om jag lever? Tacka fan för det!

Oj, det blev lite tyst här ett tag. Det finns en bra ursäkt och det är SJUKDOMAR som avlöst varandra! Jag är fortfarande, efter drygt en månad, inte pigg. Men sååå mycket bättre och bara det gör ju skillnad. Ett tag ville jag inte ens kliva upp ur sängen. Fick liksom dra igång mig själv, släpade mig själv till toan, hjälpte ögonlocken att öppnas, drog ned hakan så jag kunde borsta tänderna och sedan bara stå under duschen i evigheter. Värken, tröttheten och kliandet försvann där jag stod under strålarna. Korta stunder, men ack så sköna.

Det har diskuterats borrelia, mässling, baktieriell infektion och virus. Inga prover visade på borrelia, men å andra sidan behöver proverna inte alltid göra det. Symptomen jag haft och delvis har, tyder på borrelia. En huvudvärk from hell, trötthet, illamående och brist på aptit. Det ni! Jag toppade det med utslag på hela kroppen och ett astmaanfall. DÄREFTER kom hostan och halsflussen. Fint! Nä den här månaden kan vi slänga i väggen tycker jag.

Trots ovannämnda har jag jobbat och försökt vara lite social de timmar jag känt mig "pigg" (tack vare medicin). Men som igår kväll, när Jonas lagade en supermiddag, slocknade jag före klockan 8. En lördag kväll. Trevligt sällskap? Nä, skulle inte tro det.

Vad händer nu då? Jo det blir uppföljning hos doktorn och så fortsätter vi leta nål i höstack. Nu tycker ju jag att "den här höstacken" inte är så stor så NÅT ska de väl hitta!

Idag har jag varit pigg. I fredags när jag var till NYC med Liisa för att hämta ut våra pass var en tuff dag och det var det jag fick betala för dagen efter.

Gnällinlägg. Jag vet. Men jag kommer igen. Sakta men säkert. Orkar inte lägga in några bilder just nu.

Våren? Den kom. Och drog iväg igen. Imorgon blir det nollgradigt igen. Hepp.

8 kommentarer:

Mrs Clapper sa...

Fy fan rent ut sagt!! Hoppas de hittar svaret snart. Typiskt att det blir sådär, immunförsvaret är nedsatt så drar man på sig mer skit... :(
Krya, krya!!

Desiree sa...

Jag tycker så attans synd om dig Taina. Det är ju så hemskt att du behövt gå igenom allt detta. Jag hoppas innerligt att de snart finner vad som är orsaken till allt detta och varför du mått som du gjort så att du kan få rätt behandling och bli fullt frisk igen. Fy farao vad du har behövt gå igenom. Jag är dock glad att du har haft bra dagar då du kännt dig piggare. Tänkt mycket på dig. Stor kram och må du snart bli fullt frisk igen.

Annika sa...

Ja, det kan ju det. Jag har två fall, en granne och en kompis, där de inte kunde se borrelia vid de första proverna. MEN då de skickades till ett ställe i CA så kunde de fastslå just borrelia. Jag kan ta reda på vilket labb som användes, och vilka läkare som skickade proven dit.
Men borrelia var det. Den svårupptäckta sorten. Min granne mår bra idag, min andra kompis har det i kronisk form. MEN han gick med sina symptom i flera år utan att ngn kunde säga vad det var. Inte förrän labbet i CA kunde konstatera så visste man. han med kronsik borrelia mår också bra idag.
Så driv den frågan vidare. KAN ta reda på labbet.
Så heja dig!! Har en känsla av att detta kan vara precis det du lider av. Isf bör du snart känna dig bra igen med rätt dunderkurer.
Kramar!!

eastcoastmom sa...

Hoppas verkligen du får svar på vad som felas, snart. Och ja du vet ju min teori.
Kramar

Anonym sa...

Heja syrran!
Tuffa tider kan man lätt påstå!!!
Tack och lov att du nu mår lite bättre i alla fall. Annikas kommentar låter intressant att följa upp ifall de nu inte hittar ngt i den där "höstacken".
Har haft dig i tankarna varje dag och följt med ifall det skulle dyka upp något inlägg och vad GLAD jag blev då jag läste din uppdatering.
Sköt om dig nu och ta det lilla lugna...jo, jag vet, lättare sagt än gjort!
Må väl Taina och hälsa Jonas och Liisa.
Kramar <3

ginna sa...

Stackars dig, Taina, vad tufft. Håller alla tummar för att det går åt rätt håll nu. Kryapådig-önskningar i massor!
/ ginna

Lena W sa...

Stackare:( Tänker på dig. Skönt att det går åt rätt håll även om det går sakta. Stor kram Lena & Alfie

Lotta sa...

Taina, för 17!! Det här inte din stil, sjuk så här. Tänker på dig och hoppas verkligen att du får besked. Jag blir tagen av att läsa det här. TUFFT. Du är så strong. Du kompis, snart blir det bättre!

KRAM <3