lördag 7 december 2013

Julkrans runt foten?

Jonas fot 


Inte hade vi räknat med detta! Å andra sidan går det inte att planera när olyckor ska ske. Varför ska de ske överhuvudtaget?? Fan, fan fan säger jag bara. Tycker synd om Jonas. Såklart. Men nu? Strax före jul. Alla med någorlunda IQ vet att det innebär oftast bråda tider båda hemma och på jobbet. Inte nog med det så brukar det dumpa ned något vitt från himlen. Och det är ju inte alltid fjäderlätt precis. Det kan vara blött och astungt! Vem ska sköta allt? Jo det får bli jag det. Men jag tycker synd om honom. Det gör jag. MEN JAG HAR INGEN TID ÖVER TILL DETTA!!! Gaaaaaaaaah!

Vad hände då? Jo, igår hade vi gubbar från ett möbelföretag här hemma. Vi har nämligen köpt lite nytt till Liisas rum. Ska visa bilder senare. I alla fall så rullades mattor undan. Telefonen ringde och Jonas skyndade för att svara, halkade omkull och fick foten i ett mycket onaturligt läge och så hörde han bara ett rejält knak! Japp, gubben bröt foten. Eller vristen kanske det heter.

Där satt jag på jobbet och skulle avsluta ett jobb när telefonen ringde och jag hörde någon som flåsade rejält. Sexringning? Flåsare? Snuskhummer? Tankarna snurrade, men så kul var det ju förstås inte. Det var Jonas som ringde och berättade till slut vad som hänt. Slängde mig i bilen. Hemma möts jag av en något likblek Jonas. Och en krans runt hans vrist. Visst, det är juletider men inte fan behöver han dekorera sin fot med en "julkrans"!! Eller vad säger ni? JA JAG TYCKER SYND OM HONOM!!!

På väg till sjukan hämtades Liisa från skolan. Och det är operation för sig. Efter den otäcka skolmassakern förra året så har alla skolor mer eller mindre blivit som ett Fort Knox. Den administrativa personalen ser ut som om de är beredda att ta strid och ser lite småfarliga ut. Alla, precis alla är misstänkta förövare i deras ögon så miljoner dokument ska skrivas på när du hämtar DITT barn på skolan.

Farbror doktorn röntgade foten, skickade oss till ortopeden. Mummel, mummel. Behöver foten opereras? Njae. Byxorna av, pappersshorts på och gips runt foten och en bit upp. Tack och bock och vi var hemma efter 2 timmar och 15 minuter. Jag måste berömma sjukvården här. Den vi har alltså. Tack vare sjukförsäkringen.

Men någon Lucia i Hartford igår blev det inte. Den vi hade sett fram emot. Liisa var lite ledsen först, men tog det bra efter ett tag.

Nä nu har jag verkligen inte tid att sitta här!

6 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Inte kul alltså, för honom eller för er andra. Men man kan ju aldrig planera en olycka. Påminner om några vänner där kvinnan bröt foten precis innan hon skulle föda barn. Lite liknande Jonas. Stod på en stol för hon hade hängt upp nya gardiner, klev ner och snubblade på en mattkant. Det blev kejsarsnitt (hade ändå gått över tiden) och sedan fotoperation och gips.

Taina sa...

Anna,
Men fy så hemskt! DET måste ha varit urjobbigt. Kan bara föreställa hur det har känts. Jag har ju blivit akutsnittat och inte var man snabb då inte. Inte blir det bättre med bruten och opererad fot heller. Då är det ju lindrigt för Jonas måste jag säga.

Desiree sa...

Shit! Stackars Jonas. Det här ser helt fruktansvärt ut. Måste gjort förbannat ont. Helt otroligt att han inte tuppade av. Fasiken vilken osis. Men kanske kan det ändå vändas till något bra till slut. Kanske får du lite av en Christmas elf hemma då han inte kan ta sig till jobbet som hjälper till med julstöket och förberedelser.Någon som är hemma då Liisa kommer hem och som kan hjälpa henne med läxförhör ect.
Vilken tur att foten inte behövdes opereras iallafall. Jag hoppas den läker snabbt som den ska. Lär väl knappas bli någon löpträning för Jonas på ett tag. Stackar. Tycker väldigt synd om honom.
Kram!

Taina sa...

Desiree
Ha det är verkligen otur att det händer just nu då det miljoner andra saker. Det är vänster for och med automatlåda så kan han faktisk köra!!! Dessutom har han varit till gymmet och tränat överkroppen.

Joviss är det lite synd om honom...

Kramar

Annika sa...

Fy tuan alltså.
Jag såg ju din bild på insta och fejjan. Vidrigt hemskt för Jonas. Hoppas det läker som det ska nu.
Jobbigt för dig också. ja, det kan nog bli en tung vinter. Hoppas det inte blir så mkt snö. TUR att han kan köra bil iaf. TACK och lov!!
Hoppas också han kan vara lite av en christmas elf hemma nu.
men han kanske är på jobbet redan idag???
Kram!!

Lotta sa...

Ah, bummer! Ont som tusan gör det. Tycker synd om Jonas, verkligen! Skönt att han kan köra och träna lite iaf.

Det blir som det blir och det blir bra, ta det lugnt bara!

KRAM
Lotta