tisdag 11 oktober 2011

Hett, hett, hett

Varenda bloggare har väl skrivit om det tokvarma vädret här på den amerikanska östkusten. Holy shit, det har verkligen varit varmt i helgen och vi slog till och med rekord här i Hartford County med 85 Fahrenheit, dvs 29,4 C. Då utvecklar de flesta människorna lökringar under armarna kan jag säga! Jag såg det med egna ögon, men finkänslig som jag är så fotade jag inte detta oundvikliga fenomen.

Så vad har vi gjort i helgen, förutom pumpkin patch och pyntat ute? Vi hade planer på både det ena och det andra, men det blev bara spontana saker. Meningen var bland annat att åka ut med grannarna på en båttur till Twin Lakes, CT, men vi hoppade över det och gjorde en dagsutflykt till Mystic . En oamerikansk stad om ni frågar mig. Eller vad vet jag egentligen? Men det är vad jag tycker i alla fall.

Förutom Mystic ville Liisa så gärna besöka brandstationen (Simpans stolthet) eftersom de hade öppet hus och jag hade väl inget emot att åka dit och spana in alla läckra brandmän. Förlåt, jag menar brandBILAR såklart.

Eftersom vädret var som det var så grillade vi såklart. Men ÅH så jobbigt DET lät då! Och sedan behöva skölja ner det med en kall Samuel Adams gör det hela ännu jobbigare. Livet är tufft ibland.


Simpans stolthet, dvs vår brandstation!

Liisa demonstrerar hur man gör om kläderna fattat eld. Jag ombads inte att demonstrera av någon konstig anledning. Fuskigt!

Givetvis så fanns den amerikanska flaggan vid entréen.

Här släcks en plywoodeld! Inte heller här fick jag kliva fram. Jag ville också vara nära brandmannen, förlåt brandslangen menar jag ju!

Jag vet inte, men kanske brandmännen har sin uniform på sig när de kockar hemma i köket? Varför skulle de annars lägga sin hatt vid detta demonstrationsbord? Hm ska nog be Jonas byta ut sin kockmössa nästa gång...

Oj vad de glänser de där amerikanska brandbilarna.

Det blev "hett" på brandstationen och ett besök på J.Foster blev ett måste.

Varför inte testa den nya glassen?

Godkänt!

Lite Mysticbilder:

En broöppning och det som fascinerade mig var dessa betongklumpar (motvikt?). Stod och stirrade bra länge på sprickorna på klumpen . Vill ju inte ha den i skallen precis.

Riktigt mysigt litet ställe. Ganska så turistigt dock.

Två av dem. Turister alltså.

Eftersom vi var i Mystic så besökte vi Mystic Aquarium såklart!

Annars då? Det tränas och det jobbas. Har precis bokat in tre resor innan jul. Inom landet och bara tjänsteresor. Några privata resor finns inte inplanerade även om jag skulle vilja trycka in någon helgtripp här och där. NYC maraton har jag dock bestämt mig för att åka och titta på! Gäller att hitta ett boende bara. Utan sällskap. Av bed bugs alltså!

8 kommentarer:

Annika sa...

Jadu, i helgen var varenda US-blogg från vår kust full med väder hit och dit. Min egen inte minst.
Sjukt less på värmen. Det bnehöver inte ligga och trycka på 30 grader i okt. Onödigt.
Mystic. Visst var det där de spelade in Mystic Pizza? På vilket sätt är den oamerikansk?
Bedbugs är min eviga mardröm och skräck...vill inte dra på mig sådana för aldrig det.
KUL med en tripp till NYC dock och maran. Vem vet? Du kanske springer den nästa år?
Kram!!

Desiree sa...

Mysitic såg väldigt charmigt ut man kan förstå att det drar många turister. Mmm låter faktiskt väldigt nice med 29 grader om det inte är allt för mycket luftfuktighet i luften. Liisa fick allt en toppendag på brandstationen. Kul att få testa massor med olika aktiviteter för henne där. Fick du se några läckra brandmän?
Den där glassen hade jag allt gärna velat prova själv, lät gott.
Säger som Annika att nästa år springer du nog i den maran i NY själv. Klart du ska åka och kolla. Våran granne i Alabama sprang denna mara en gång (han sprang rätt många olika maror men detta var hans absoluta favorit och höjdare).
Kram!

Taina sa...

Annika
Jag vet faktiskt inte om den spelades in där. Gud så dåligt påläst jag är då!!! Fy skäms Taina!
Jo vad gäller staden så får jag en sådan där Europeisk småstads-hamn-känsla. Svårt att beskriva eftersom jag inte besökt alla städer i USA, hehehehe. Små, trånga gator, små butiker, TROTTOARER, mysiga utefik osv. Just a feeling. Ja de amerikanska flaggorna påminde mig om var jag befann mig dock.

KRAM KRAM

Desiree
Hahahahaha! De där riktiga gobitarna var troligtvis lediga. Liisa hade iaf kul och brandmännen var så informativa och tålmodiga med barnen och alla deras miljoner frågor.

Mystic är riktigt fint. Vi har varit där förr och då besökte vi också Stonington som också är ett riktigt fynd om man är ute efter hög mysfaktor.

Jag har faktiskt sprungit NYC maraton! Det var min första mara!!! Shit vad roligt det var. Jag tycker det är svårt att välja mellan den och Medoc maran. Under Medoc fick vi vin. UNDER LOPPET!!! Hahahahaha!

Kram kram

Saltistjejen sa...

Hahaha! TÄNK att ni var i Mystic i helgen ni med! Men vi var där på söndagen. Vilken av dagarna var ni där?? och de där drakfiskarna har jag också kort på. Dock var E inte superintresserad av Akvariet vilket kändes lite småtrist efter att ha betalat nära 100 buck! FY vad DYRRT det var!!!!! Hon hade däremot hur kul som helst på stranden i "Hamonasset State Park". Gratis var det där också... ;-)
Men vi hade en superhärlig helg i Connecticut iallafall.
DU om du kommer hit till Maraton MÅSTE vi ses!!!! :-) Verkligen!
Hoppas att allt är bra med er och framförallt med din pappa! Har tänkt på er.
KRAM!

Lotta sa...

I Mystic är vi då och då. På bron spelade dem bla in delar av Mystic Pizza kan jag berätta. Sedan fortsätter man till Stonington - - nice, nice! Där har vi hittat gott ställe att softa på, på bryggan med god mat. Innan Mystic ligger deras "village" där bamsestora "Scandinavian Store" ligger. Uttråkade tanter som står och tjattrar med varandra, men massor av bra grejer för någon som vill ha godis eller bullar.

Kul med snygga brandbilar och så.....

Kramar!!

Lena (Meltingpot) sa...

Så mysigt att kunna välja på lite helgutflykter. Det är det stora problemet här. Finns inget att göra på helgerna med barnen. När man bott här i 2½ år så har poolen ingen större dragningskraft förutom på Nora möjligen. Det lär inte bli någon sysselsättningsbrist på helgerna när vi flyttat hem!

Kram

Camilla sa...

Det kanske var bra att ni slängde alla planer överbord och bara tog dagarna som de kom. För annars hade vi ju inte fått hänga med till brandstationen eller Mysitc heller för den delen:)
Ni verkade ha en alldeles förträfflig helg tycker jag.

Kram

Anna, Fair and True sa...

Du är fyndig som vanligt, Taina! :)