torsdag 2 juni 2011

The Author's Tea Party

När det är hektiska tider så läggs det på små detaljer som TORNADO WARNINGS! Phew, den missade oss och bestämde sig för att gå ner i Springfield, MA, som ligger ca 30 minuter med bil från oss. Grannen var på väg hem från jobbet därifrån då han plötsligt tyckte att allt pollen började se något stora ut där de flög omkring i luften. Nu gick det bra för honom och han kom helskinnad hem och frun pustade ut vid bussen imorse.

Gårdagens Spring Fling fick ställas in och jag höll koll på väderleksrapporten och bar ner vatten, snacks och fungerande ficklampor i källaren. Himlen var ett tag alldeles grön och samtidigt fick vi veta att en andra tornado slagit ner i Springfield. Märklig känsla, samtidigt som det var lite spännande. På håll alltså.

Jag hann med The Author's Tea Party på Liisas skola och DET var en häftig upplevelse. Liisa hade nämligen inte berättat något innan mer än att vi skulle dricka te. Lite kul, tänkte en annan och funderade ett tag på om jag skulle ta på mig en hatt som de gör i England på " afternoon tea". Men jag äger ingen hatt, tyvärr. Ingen te-hatt i alla fall.

Väl i skolan så viskar Liisa i mitt öra att hon är lite nervös. Öh? Då fick jag veta att Author's Tea handlar om att barnen ska läsa högt inför föräldrar och sina klasskamrater. Högläsning. Inte vilka böcker som helst utan sagor som de skrivit och illustrerat själva! Så häftigt! Sedan såg jag listan med 19 namn på och det var alltså ALLA barnen i Liisas klass som skulle läsa för oss och hon låg typ i mitten. Blev lite svettig av bara tanken ett tag, men när det ena barnet efter det andra började läsa, så bara njöt jag. Vilka barn. SÅ modigt. Med mikrofon och allt. Sedan blev det således Liisas tur och jag var nog mer nervös än hon. Men så stillade jag min nervositet då jag visste att böckerna med största sannolikhet hade genomgått en viss censur. Tack Mrs Z.

Jag hade givetvis min usla kamera med mig och filmade Liisas högläsning. Tror att jag lyfte lite från stolen, men i slutet av filmen så kan jag inte hålla mig och det syns väl då hela bilden hoppar. Se själva!8 kommentarer:

Ingmarie sa...

haha! Myror i brallan på hela familjen tror jag. ;-) men åh vad hon är duktig! Förstår att du är stolt som en hönsmamma! :-) KRAM

Suzesan sa...

Åhhhhh vad duktig hon är... så fint och tänk att hon fick så många att skratta. Gullis

Usch fy för dessa tornados nu. Hoppas ni slipper.

Att de missar varje gång.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

WOW!!!
Stor Applåd till Liisa här från oss! vilken tjej!!!
Så duktig! Stolta föräldrar och syskon hoppas jag hon har. :-)
Kramar!!!!

Desiree sa...

Jag säger samma som Saltis, stor applåd till Liisa. Så duktig och modig. Det är toppen att de får öva på att prata inför publik så här. Du kan vara en mycket stolt mamma.
Usch hoppas ni slipper fler tornados och tornado warinings. Läste i DN här om tornados som gått ända upp till Massechussets. Det känns som de drar ovanligt långt norrut i år. Läskigt när de kommer så när som en halvtimme bort för er. Ni får ju inte blåsa bort det sista ni gör på amerikanska kontinenten.
Kram!

Annika sa...

Säger som tjejerna ovan: vilken tjej du har!!
Så modig! OCH duktig! Hennes amerikanska uttal är ju helt perfekt. Som en infödd!!
Jag minns Author's tea från när K gick i ettan. Det var så gulligt.
Ja, jag förundras ständigt över alla duktiga, frimodiga skolbarn här!!

USCH, tornados hatar jag. Min stora skräck. Nu kommer de ju på platser där de annars inte dyker upo, som i MASS.
Skrämmande och så vidrigt hemskt.
Nu verkar det vara lugna väderdagar framöver.

Kram!!!

anna of sweden sa...

Åh, så duktig hon är. Och så härligt att det kom en liten "Liisa-twist" på slutet. Heja Liisa!

Kramelikram! Och trevelitrevlig helg!

Katarina sa...

Hon är ju så duktig! Hon har verkligen ett amerikanskt uttal! Jag kan tro att Taina var världens stoltaste mamma, med all rätt!

Kram

Anna, Fair and True sa...

Vad duktig hon är!