söndag 5 juni 2011

The prom(s)

Är helgen redan slut? Hjälp, knappt någon egentid överhuvudtaget. Det har varit studentbal gånger två för Bella och jag var tvungen att ta ledigt på fredag. Jag? Det var ju inte jag som skulle på prom, men ändå slutade det med att det var en annan som sprang som en yr höna och fixade det mesta.

Det hela började på fredag vid lunch då Bella skulle till frissan för att bli fin till sin studentbal och sedan körde det på i ett. Paniken var ett faktum när hon kom hem på fredagkväll innan de skulle dra till efterfesten då jag fick se klänningen. Klänningen hon skulle ha nästa dag också! "Jävla snåla Taina", tänkte jag då. Den var både smutsig och trasig. Ett band hade lossnat och jag är ingen sömmerska. Det var bara för en annan att köra iväg tidigt till en kemtvätt där de kunde både tvätta och laga klänningen. Phew! Den skulle bli klar kl 4 pm och 4.15 skulle hon vara hos pojkvännen i Avon. Och det gick.

Så här såg det alltså ut i helgen:


13 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Så fina! Och den där blå färgen är super på en så blond tjej.
Hemma hos oss pratar Dottern redan om sin prom, hon är nu 10 år...

Saltistjejen sa...

Tänk vilken fantastiskt rolig upplevelse för Bella!! :-) Och vad vacker hon var!!
Klänningen satt ju som en andra hud! :-)
Tur kemtvätten fixade den till nästa också. Gissar att du INTE frågade hur det kom sig att den var både smutsig o trasig... ;-)
Kram!

Desiree sa...

Tjuuuusigt! Åh vad kul att få se så många kort. Jag tycker klänningen Bella valde var hur fin och läcker som helst. Riktgit snygg promklänning. Oj vilken panik för både henne och dig att hinna fixa till den till nästa dag. Usch inte roligt att behöva lära sig en sådan läxa att man kanske bör ha två klänningar trots allt om man har fest dagen efter och ska ha på sig något. Jag minns min brudklänning efter våran bröllopsfest, den var också både smutsig och trasig nedtill.
Så snygg i håret hon var också. Jättefin frisyr. Jag gillar strass detaljerna både på klänningen och i håret.
Det var värt att ta ledigt för detta Taina. Vilket underbart avslut för Bella i USA.
Kram!

Loppan flyttar västerut... sa...

Vilken fin tjej och vilket underbart minne!

Heja er, o kram

Lotta sa...

Yr höna :) Känner igen!!!

Men å, så vacker hon är i sin klänning. Vilket minne och och alldeles, alldeles ljuvligt att vara ung tjej, gå på prom med snygg date och alla vänner....worth all the fixing in the world!!

Kram

Taina sa...

eastcoastmom:
Redan? Hahahaha, då kommer hon att ha snackat hål i huvudet på dig innan det är dags...

Saltis:
Nä, den frågan ställde jag aldrig. Fanns liksom inte utrymme för det ;)
Visst var hon fin! Och hon var värd allt detta må jag säga även om mamman blev något trött zzzzzz...

KRAMAR!

Desiree:
Ja det här är ett fint minne för henne verkligen. Det finns HUR MÅNGA KORT som helst. Gäller att sortera. Jag har lagt upp lite fler på feijan.
Hon hade två olika uppsättningar. Kanske inte syns så bra, men första dagen var det som en knut och andra några lockar som hängde ner på sidan. Vår underbara frisör älskar att hålla på med Bellas hår som är både tjockt och vågigt. Raka motsatsen till mitt.

KRAM KRAM

Åsa:
Tackar!! Ett helt fantastiskt minne som hon kommer att få bära med sig. Ett dyrt sådant för mamma, som hon helst vill glömma.

KRAMEN

Lotta:
Ja du det skulle inte sitta dumt att få vara ung för en dag och gå på prom med en snygg date. Hehehehe.

KRAMAR!

HeLena sa...

Stor dag! Vacker tjej! Kul att det blev lyckat!
kram kram

Annika sa...

ÅÅ vad fin hon är! Klänningen passar henne så otroligt bra och färgen är underbar!!!
Håret så fint uppsatt. detta blir verkligen ett minne för livet för henne.
Vackra Bella!!!
Kram!!!

Melting Pot sa...

Wow! Supersnygg dotter i fantastiskt fin klänning!
Kram Lena

Marre sa...

Åh vad hon är vacker, Bella! Precis som sin mor! Underbara bilder. Får mig att tänka på när hon som liten i Silverdalen uttalade Wilma på det "engelska" sättet, det brukar vi fortfarande skoja om. Men kanske hade hon föraningar om att hon en dag skulle dra till det Stora Landet och gå på bal.

Taina sa...

HeLena:
De var så fina, både tjejerna och killarna. Och att solen strålade denna dag gjorde sitt till att det blev en dunderfin dag!

Kram

Annika:
Jag tyckte också om klänningen. Hon fick ju välja själv och jag hoppades bara att det inte skulle bli allt för bakelseaktig, för de klänningarna gillar jag inte. Denna dag kommer hon att minnas för alltid!

KRAMAR!

Lena:
Tackar! Hon var fin i klänningen och jag tycker hon gjorde ett mycket bra val.

Kramen

Maarit:
Hahahaha, som sin mor? Det tackar jag för. Jag kommer också ihåg "Wilma" som hon fått från Flinta filmen. Kanske, kanske visste hon då att hon skulle hit? Vem vet...

Fröken Anki sa...

Vacker dotter du har! Så kul att få gå på bal. Önskar nästan att man fick ta studenten ogen;)

Haha, vilken tur att ni bor i USA nu då så det fanns en kemtvätt som kunde ge service så snabbt.

Anna, Fair and True sa...

Fin hon var! Eller snygg ska jag säga! Det såg väldigt amerikanskt ut. Svenska studentbalbilder ser liksom lite annorlunda ut, jag menar, man kan se vilken som är amerikansk och vilken som är svensk så att säga. Det kanske är corsagen :)