söndag 20 oktober 2019

Snart är det dags igen

Nope, jag ska inte föda om nu någon trodde det. Men det är mycket "snart så är det dags igen" i mitt liv. Och det är jag glad för. Har svårt för monotont liv. Jämfört med många så har jag nog ett ganska monotont liv om jag tänker efter. Det behöver inte vara några hejdundrande händelser som jag suktar efter, men något som bryter mönstret då och då. Det gör mig glad och lite sprallig så där.

Just nu är det Halloween-tider även om man skulle kunna tro att det är jul när man går in i vissa affärer. Jag har lust att gå fram till "chefen" och bara VRÅLA att "kan jag få njuta av NUET och just nu är det HALLOWEEN TIDER och inget annat"! Men nu är de så jävla kåta på att börja sälja allt som har med julen att göra. Suck.

Jag lade till och med ut ett inlägg på Facebook om att det gäller att skynda sig till IKEA eftersom de säljer julsaker och skumtomtar (jag vet, det är stort här) och att det finns risk att det tar slut så garanterar jag att det blev en hel del trafik dit. Dumt av mig kanske för nu är det ingen ide att åka tillbaka dit. De har säkert börjat med påsk redan.

Men JAG ska njuta av Halloween nu och igår började jag pynta både ute och inne med diverse prylar. Inte riktigt allt ännu så som spindelnät eftersom regn kan förstöra det och därför väntar jag med det till dagen innan den STORA DAGEN.

Annars då? Vad mer? Jo snart ska det tillbringas tid på flygplatser och flygplan. I veckan till Dallas men sedan, om drygt två veckor åker jag till Svedala igen! Ja men ni förstår att när jag ändå är där ska jag givetvis passa på att träffa mannen i mitt liv. Jag ser honom varje dag, antingen via FaceTime eller foton som Bella är så duktig på att skicka till mig så mummu hänger med i utvecklingen. Tacksam såklart.

Efter det så kan jag börja se framemot Thanksgiving och Thousand Island. Sedan jul, och sen...Ja, ni ser ju, det är ju HUR MYCKET som helst att se fram emot. Men man ska inte glömma att vara HÄR i NUET också.

Som ni märker är jag med i Teal Pumpkin Project som hälsar alla "Trick n Treater" och då menar jag alla, dvs även de som inte kan (eller vill) äta godis. Jag har småsaker som pennor, klistermärken, spindlar osv. Ställ ut en pumpa i denna färg (turkos eller vad det nu är)

Här blandas gulligt och läskigt

Den här busken har Hösten själv dekorerat i underbara färger. Japp, jag har smygfotat grannens buske! Den som står ute alltså. I trädgården..gud så fel det blir ibland, men ni fattar nog. Eller?


High Five!


Saknar man hår och har ingen peruk, klär man sig i en spindel. Bara ett tips.

Inne kan det bli lite väl svart...
Och här inne sitter jag gärna. Ingen TV eller något annat elektroniskt. Vårt vilorum för hjärnan. 


5 kommentarer:

Malin sa...

Va? Hur kan du skriva ett sånt inlägg och INTE lägga ut en bild på den lille mannen i dit liv? ;) Vi vill ju också se!

Hoppas det inte blir regn på Halloween.

Taina sa...

Malin
Hahahahahaha! Snart kommer det MILJONER bilder. Jag får minst en per dag!!

Pettas sa...

Jag hejar på från mitt håll om att vara i Nuet, så svårt och i all synnerhet svårt för dem som vill suga ut alla slantar vi andra har. Julen kommer, julen kommer, hjulen rullar....så börjar det bli här också . Här har Halloween också börjat ta fart men inte så som hos er i USA ännu. Här firar men den dessutom på fel dag, är praktiska och fixar den på lördag den 26 oktober. Suck och stön men så är det.
Förstår att du längtar efter den lilla mannen i ditt liv <3

Lite, lite har jag fått veta om Silvergruvan på Åland.
Redan på 1500-talet försökte man utvinna silver ur den ådra som finns på Silverskär men den visade sig sedan bestå av s.k. blyglans, så gruvverksamheten lades ned. Undra på att vi inte har hittat något på Internet. Internet fanns ju inte på 1500-talet. Men namnet lever kvar och en ådra kan man se som drar iväg ut i sjön, så den nedlagda gruvan är liksom drunknad nu. Men det kanske kommer ännu mera. Nu har jag satt igång ;)
Ha det gott Taina bland alla dina fina halloweenpumpor och annat härligt pynt.

Annika sa...

Ja, vad kul det är att du går ALL in då det kommer till Halloween.
DET gjorde jag också hela tiden K bodde hemma. Hela vägen upp till sr-year i HS.
Sen tonade jag ner det hela, då hon började uni.
OCH jag har aldrig riktigt trappat upp det igen, varken ute eller inne. MEN visst pyntar jag och satsar, fast i mindre skala.
ÄLSKAR Halloween.
Var på HomeGoods häromdagen. De hade börjat ta fram julen. Men affärerna ska ju sälja, kan fatta på ett sätt. Så fort halloween är över är det 100 på julen i butikerna.
Tycker det är värre när privatpersoner och folk i sociala medier börjar snacka jul i sept, typ.
DET är stressande, i butikerna rycker jag mest på axlarna. OCH passar på att köpa sånt som sen tar slut, och som jag vill ha till jul, HAHA!!
Men visst, det är knäppt att allt ska stressas ut. men som sagt, retar mig mer på sociala medier och den stressen folk skapar där.

Älskar den här tiden på året. Världsbäst!! Så vacker.
Du har det supermysig hos dig, Taina!!

OCH ja, såklart du längtar efter den lille mannen.

Kramar!!!

Taina sa...

Pettas
Nu ÄR det Halloween vecka och visst har de börjat med olika Halloweenfester här med, men själva Trick and Treat är den 31a oktober. Alltid! Och då gäller det att ha godis hemma för alla blod(godis)törstiga barn...och ungdomar.

Är så glad jag får vara hemma på Halloween och klä ut mig och skrämma slag på alla barnen, moahahahaha!

Tack snälla för Silvergruva-info. Den där ådran kan ju vara av intresse. Beror på storleken såklart och även om de säger att storleken inte har nån betydelse men i det här fallet har den det...

Ha en skön söndag!

Annika
Det är ju DU som lärt mig i stort sett allt om Halloween. Hade jag inte läst din blogg från 2008 så hade jag nog inte överlevt och inte fattat något! Hahahahaha! Kan förstå att du trappat ned när K flyttade. Hoppas det blir lika med mig, men jag vet faktiskt inte. Känns som om jag tycker det är så himla kul. Måste fråga Liisa vad hon tycker egentligen.

Har faktiskt köpt ett par tomtar på TJMaxx. Som om jag inte har nog men more is more liksom. I alla fall hos mig.

Ha en skön söndag!

Kram kram