tisdag 23 juli 2019

Heat wave

Men ÄNTLIGEN en paus i denna nästintill olidliga hetta! Idag regnar det och det är som om att ställa sig i en svalkande dusch efter en stund i bastun. Trodde lungorna skulle börja brinna ett tag.

Det enda som fanns att göra i helgen, då hettan var som värst, var att åka till stranden eller ska vi säga floden. Vi är ju inga "beach people" precis, dvs vi vill inte ligga som sardiner på en strand och trängas och lyssna på en massa skrik och tjat. Nä, vi drar iväg till Connecticut floden med Jonas' nya (mycket begagnade) båt. Vilken typ? Bassbåt såklart och den är fulare än någon annan båt han haft. Den nya båten står uppe i Thousand Islands. Givetvis ville Jonas ha något här hemmavid också och hittade denna "perfekta båt" (om du frågar honom) från 1997. Japp, ni läste rätt. 1.9.9.7. Med en tvåtaktare.

Så dessa två flodmänniskor packade sitt pick o pack och drog iväg. Dino fick tyvärr inte följa med då hettan var helt enkelt för mycket för honom trots att man är vid vattnet.

Nu var jag glad att ingen såg oss lägga i båten och alla prylar. Såg ut som en jäkla rövarhåla. Bassbåtar har ju inte så mycket plats pga alla dessa förbannade stolar och trollingmotor och fiskeprylar...you name it.

Väl ute i floden åkte vi till vår ö, där vi sällan ser några andra. Lägger till och gör iordning vårt lilla läger. En stund blev vi oroliga att vi skulle bli strandsatta på ön eftersom tvåtaktaren inte ville starta men efter en stunds micklande med vad-det-nu-var så lyckades Jonas få igång f..nskapet. Phew!

Vi tillbringade både lördag som söndag på vår ö.

Här går det undan. Håll i hatten Taina!

Ingen trängsel

Inga sura miner trots sur motor...

Tur näsan är stor så brillorna sitter säkert, hahahaha!

Jonas jagar bass

Japp, man måste äta också och vi grillar gärna härliga burgare från vår lokala affär.



Vårt läger












Ja ni ser ju...

Men jag är lika glad för det!


1 kommentar:

Ethel sa...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)