tisdag 21 februari 2017

Ja vad ska jag skriva om

Dessa vinterveckor ser likadana ut, vecka efter vecka. Det är jobb, träning och skidåkning. Men det börjar närma sig slutet. Med skidåkningen alltså.

Idag, tisdag, är jag ledig. Liisa har 2 hela dagars sportlov. Ska man skratta eller gråta? Ja ja, inget att tjafsa om. Detta är ett beslut som de tog för något år sedan då det blev så många sk "snow days" som behövdes tas från sommarlovsdagarna. Föräldrarna klagade sig hesa. Nu när sportlovet, eller "winter break", är så kort, så skriker de sig hesa. Igen. Hur ska ni ha det gott folk?

Hittills har vi haft 2 "snow days" då skolan har varit stängd. Skolavslutningen, som varit planerad till den 12 juni, är nu enligt den nya kalendern den 14 juni. Enkel matematik, men som gör en del föräldrar gråhåriga.

I lördags kväll åkte Jonas och Liisa till skidorten Okemo i Vermont. De stannade där i två nätter. Själv var jag hemma med Dino och vi tog det lugnt med lite träning, kollade in Netflix, åt gott och bara var! Måste erkänna att jag behövde detta efter allt flängande på helgerna. Fick rapporter med jämna mellanrum dock om hur fiiiint det var, underbaaaaara backar, goooood mat osv. Men det gick ingen nöd på mig.

Idag blir det träning i vanlig ordning. Sedan ska vi till frissan med Liisa och sedan ska vi baka. Japp, ni hörde rätt! Här ska det bli semlor i huset. Som Liisa har längtat.

Innan bilderna så undrar jag, som resten av världen, vad fan han snackade om? Ja ni vet säkert vem jag menar...orkar inte.

Förra veckan var det ju Alla Hjärtans Dag och DET ÄR STORT! I det här huset ska frukosten vara hjärtformad såklart!


Liisa och hennes skidkompisar

Lördagens skidåkning var gudomlig! Och det ni säger inte jag varje gång jag åker inte..

En bild som Jonas skickade från Okemo. Paus med Belgian Waffles!

Okemo och Liisa med några kompisar i liften

Jag var hemma med den här polaren. Vi hade det så mysigt så.

Herr Bildt fick figurera i CNN och försöka förstå uttalandet om vad som hände i Sverige. Ja ni ser ju, han ser ut som alla andra, "Öh?"

3 kommentarer:

Teija Flygar sa...

Härligt lillsyrran att du fick ta det lugnt för dig själv ett par dagar, det var du värd <3 Du "ränner ju på för jämnan" överallt och HEEEEELA tiden...att du orkar ;) Men du tränar ju och håller dig i form och orkar/klarar av det mesta- Beundrar dig för det...och Älskar dig för den du ÄR <3
Jonas och Liisa hade säkert härlig far&dotter tid och fick njuta till max av allt.
Hälsa dem och kramar från Malax <3

eastcoastmom sa...

Jag är ju också hemma ensam nu med valpen och katterna. Det är vilsamt. Stundtals tråkigt.
Vi har bara haft en snow day, men vi slutar inte förrän en vecka efter er, antar att det är för att vi har februarilov...

Annika sa...

Jaha, sportlov. Det har vi aldrig haft. Iår vet jag att det inte varit en enda snödag hos oss. Det har varit en så sjukt konstig vinter iår. Har aldrig varit med om ngt liknande. Sjukt.
Idag har vi 24 grader varmt. Japp. Sant.
Mysigt att vara ensam hemma. Det behövde du säkert.
Ja, Trump vad faaan ska man säga ...
Orkar inte heller.
Kramar!!!