lördag 26 november 2016

Thanksgiving 2016

Tänk att det är 8 år sedan vi blev bjudna till den då helt okända familjen B på Thankgsgiving-middag. Vi har kommit tillbaka till dem i stort sett varje år sedan dess. Vi har liksom blivit självklara gäster hos dem.

För alltså 8 år sedan, när jag skulle hämta Liisa från en teaterträning, kom en av barnens mamma fram till mig och frågade var vi var ifrån. Måtte hon ha hört min brytning? I guess so. I alla fall så var hon också nyfiken på om jag inte ville försöka träffa andra svenskar och finnar i området. Jag höjde på ögonbrynen bara och sa nej. Jag är ju här och jag har ju inte flyttat hit för att söka upp finnar och svennar, right? Nä, jag ville ju lära mig allt om "Amerikat" och dess traditioner. Då plötsligt kom vi in på Thanksgiving och då frågade hon om vi ville komma hem till dem och fira. Utan att tveka sa jag ja! Sedan dess har familjen B blivit en av våra bästa vänner.

I deras vänkrets finns en självklar gäst, J. Hon är en singelmamma och en helt underbar person som också blivit en mycket god vän till oss. I år var hennes 3 år äldre syster med.

Maten hos familjen B är en av de bästa. Gavin är ju som jag berättat tidigare en riktig hejare i köket och har dessutom tävlat i matlagning och speciellt i att röka ribs. Därifrån Jonas stora intresse i ribs. Ni fattar va? Själva hade vi med oss en rökt kalkon, som Jonas tillagat. SÅ GOD!

Igår var det Black Friday och ja, jag var ute och shoppade från 6.30 till 16! Kanske inte bara för att det var Black Friday, utan för att det är den här dagen jag shoppar de flesta julklapparna. Inte för att det blir så mycket, men jag gillar att bara vara ute och spana och kolla julpryttlar, äta lunch, strosa omkring på Barnes and Nobles och inte ha någon tid att passa!

Men nu kör vi bilder från Thanksgiving:

Hemma hos familjen B.

Just hanging out

Bella med galna J

Mina fina (och galna) vänner


Gavin och Jonas i en djup diskussion


Liisa och Emma

Kocken!MUMS!

Som alltid...typiskt Jenn

Tack för att ni bjöd in oss för 8 år sedan och alla Thanksgiving vi firat med er!
Underbara vänner!

Familjen B

1 kommentar:

Annika sa...

Alltså, det där är nog det bästa med USA, tror jag. Deras enorma öppenhet och viljan att ta emot främlingar. Thanksgiving, denna heliga helg, och så blev ni inbjudna bara sådär. Inga probs. OCH nu är ni supergoda vänner. VAD härligt!!
Min kompis Lotta har en liknande historia, de var nya i US, hon var gravid och barnmorskan på rutinkollen frågade vad de skulle göra på T-giving. Ingenting, sa Lotta och M. DÅ blev de inbjudna på stående fot till barnmorskan och hennes familj.
Sådana här härliga historier poppar upp hela tiden. Älskar dem!
Och i ert fall blev det full jackpot.
Jättekul att se alla bilder, Taina.
Stora kramar från mig och mörkt och regnigt Reston!!!