torsdag 24 november 2016

Att vara tacksam

Thanksgiving Day idag och då ska man vara extra tacksam. Tacksam ska man ju vara varje dag, men idag ska vi väl tänka lite mer på det. Det finns miljoner saker jag är tacksam över. Listan är lång, lång.

Häromdagen när jag åkte till jobbet, såg jag en liten kille på trottoaren med världens största (och säkert astung) ryggsäck. Inget ovanligt med det, men just då blev jag lite ledsen. Det fanns något i pojkens blick. Det var ett par minusgrader och där gick han i bara t-shirt. Jag såg att han frös och såg lite trött och ledsen ut. Trafikpolisen skakade lite lätt på huvudet och tänkte nog som jag. Plötsligt var jag tvungen att köra iväg och på något sätt fastnade denna bild av den ledsna och frusna pojken på näthinnan. Det finns barn som inte har någon vinterjacka och en del av dem går dessutom hungriga till skolan utan frukost. Han kanske var en av dem. En dag som idag, är jag tacksam över att jag kan ge tak över huvudet, anpassa kläder efter väder åt mina barn och se till att det finns mat på bordet.

Tacksam.

Mest av allt är jag otroligt lyckligt lottad över att ha en underbar familj. Min egen lilla familj, min ängla-mamma, min pappa, mina syskon, min faster, mina härliga vänner och alla som berikar livet. Jag kanske inte alltid visar det, men så är jag ju finne också. Det är liksom "självklart" på något vis.

Min förstfödde, Albert! En bättre son finns inte. Tack för att jag fick bli din mamma för 30 år sedan.

Fina, fina Bella. Tack för att jag får vara din mamma och för att du nu bor hos oss ett tag igen. 
Älskade Liisa. Att jag är så tacksam att du kom in i vårt liv samma år som min kära mamma lämnade jordelivet. På något sätt kom hon tillbaka genom dig och vi alla ser så många likheter mellan er. Tack älskade unge!
Älskade Jonas. Tack käre make för att du finns i mitt liv och jobbar så hårt för att vi ska ha det bra. 
DINO!!! Älskade voffsing. Tack för att du berikar vårt liv med din "unconditional love"
Och så lite "materiellt"...

Tacksam att det börjar bli klart i köket och att vi kan gå omkring utan att gå på spik och annat vasst. Inte så dumt med en ny köksmöbel heller...

Lite nytt i TV-rummet och ja, jag blev lite "wild and crazy" vad gäller färger.Jag vill avsluta med en rolig bild, men samtidigt är jag så tacksam över alla mina nya vänner som jag träffat via bloggvärlden. En mer energisk person än KalasLotta får man leta efter. Tack för att du hörde av dig när du och Franca var i Simpan på hopptävling! Jag vet, vi försöker se lite snygga ut här. Gick så där om ni frågar mig, men det bjuder vi på!

Dags att skaffa lite "fillers" kanske?

Var tacksamma gott folk!


2 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Happy Thanksgiving! Dat är bra med en dag när man får tänka efter lite extra.

Saltistjejen sa...

Så fint Taina! Och visst är man tacksam över sin familj. Alla vänner. Att vi faktiskt lever ett mycket bra liv. Att se andra ha det svårt både materiellt och mentalt är såklart jobbigt. Försöker göra det lilla man kan såklart. Sådana här tider på året är vi nog många som tänker och känner lite extra kanske?
Kramar till dig och dina finignar!
Sist men inte minst, så FANTASTISKT LIKA Lista och din mamma är!!! Jag vet att jag sagt det förr men på bilderna du visar är det verkligen slående!
Hoppas ni har en fortsatt fin helg!
KRAM!!!