onsdag 7 december 2016

December

Vad hände? December redan? Bella har nu varit här i 2 månader och åker tillbaka om en månad! Nä men det går ju inte. Stoppa tiden, please.

Nu går det undan och dagarna hela veckan är fulla av diverse aktiviteter plus att jag jobbar mer än heltid. Helgerna ska vi inte ens prata om. Fattar inte hur andra får till det när jag ser lugna och fina hemmabilder på julbak och julstök. Här blir det mer stök och granen liksom slängs upp, "julgransbollarna" likaså. Annat pynt läggs fram lite här och där utan någon som helst baktanke om det passar eller inte. Lite "tacky" så där, hahahaha! Men vet ni, jag fick till egen hemmagjord glögg!

I alla fall så har ju Bella fyllt år också. Det firades på ett av Simpans nya restauranger som var knökfull den kvällen vi var där. Inte imponerad. Kostade mer än det smakade.

Sedan har vi varit och sett Luciatåget i Hartford. De kör alltid första fredagen i december. Så inga kommentarer tack om att det är fel dag. Vi vet att det är den 13:e som är den officiella dagen. Detta var i alla fall denna kyrkas 103:e Luciafirande. Ganska intressant egentligen. Svenska utvandrare på 1800-talet tog med sig traditionen och tillsammans med tyskar så kom det att firas St Lucia i de lutheranska kyrkorna.

Luciatåget ser lite annorlunda ut. Jag tror att de första utvandrarna lade in så mycket svenskt de kunde och därav ser man allt från folkdräkter till bagare i Luciatåget. Sångerna är på svenska trots att de sjungs av amerikanska barn. Texterna är gammalmodiga.

Liisa var inte med i tåget i år. Hon ångrar sig lite faktiskt. Det går flera tåg. Luciatåg alltså.Japp, lite julhandel har vi hunnit med också.

Lagt in min önskan till tomten!

Japp, she's back!

Något nytt varje dag

Bellas "frukost" när hon fyllde år. Dajmtårta!

Systrarna

Grattis Bella!


De sjöng så otroligt fint!

Vår gran, där miljoner inbyggda lampor inte fungerar så jag har krånglat med att "slänga in" nya...tog tid.


Det är jul i Olssons hus!2 kommentarer:

Malin sa...

Tycker det är jättefint pyntat. Blir nästan inget julpynt hos oss iår då vi reser till Sverige över jul-första julen där på 10 år! Nu är det mest att försöka hitta klappar åt alla som går att forsla med...
God Jul!

Taina sa...

Tack snälla Malin! Wow, hem till Svedala i jul efter 10 år. Ja vi har ju inte firat jul i Sverige sedan 2006 och det lär nog bli länge innan vi firar där. Mina barn kommer ju oftast hit och i år har vi ju äran att ha alla tre hemma igen. God Jul!