tisdag 6 september 2016

Förvandling


Att närma sig tonåren har sina sidor. Det är mycket som händer både fysiskt som mentalt. Plötsligt från att ha varit liten tjej med lila och rosa och lull-lull, så blir det plötsligt något annat. Mer vuxet på något sätt. Eller mittemellan kanske. Nästintill alla gosedjur försvinner, små pryttlar i hyllor plockas bort, böckerna byts ut och pennor med diverse fluff har slängts bort. Jag hinner liksom inte med.

I alla fall så ville Liisa ha en make over i sitt rum. För ett par år sedan fick hon ny säng och dresser så det tänkte jag inte byta ut, men däremot det gamla skrivbordet från Hedenhös. Hon ville ha ny färg på väggarna och inte bara en utan två olika färger. Det ni! Själv är jag inte så där haj på inredning och är inte mycket för att byta ut mitt kök var femte år typ. Skåpluckorna från 60-talet fungerar fortfarande. Soffan i TV-rummet duger också bra. Den som Liisa tycker är SÅ ful. Men den är skön och ren.

Färgerna i Liisas rum har alltså bytts ut från lila till Nickel & Mandarin. Det tog mig två dagar att måla om. Inte lätt att måla i hörn då andra väggen har en annan färg. Tungan rätt i mun, så att säga.

Kollar tillbaka på Liisas rum i huset vi hyrde när vi flyttade hit till USA. Då var det grejer ÖVERALLT!

Som ni ser så var det alla möjliga färger i hennes rum "back in the days". Eftersom vi hyrde huset så målade vi aldrig om väggarna. Men kolla alla små pryttlar!I det nya huset blev det lite mer ordning. Och lila väggar.

Ja ni ser ju, det var jul OCH prylar som täckte varenda liten bordsyta.
Borta är småprylarna!

Väggarna har ersatts med nya färger

Nytt skrivbord (IKEA), som tog typ halva dagen att bygga ihop.

Den gamla träpallen fick ny färg. Ett av trappstegen blev mandarin. Coolt va? Och det var MIN ide. 
Nu arbete...

3 kommentarer:

Karin sa...

Snyggt!

Malin sa...

Jättefint! Måste byta ut våningsängen i tonåringens rum, men den är ju så praktisk ibland. Tyvärr har båda barnen små rum med fönster så svårt att få plats med möbler.

Anna sa...

Men så snygga väggar!!! WOW! :D