söndag 26 oktober 2014

Det brinner!

Naturen fullkomligt brinner och sprakar i de vackraste färgerna någonsin. Kan inte se mig mätt på naturen just nu. New England måste vara det vackraste som finns den här årstiden. Tappar nästan andan. Och det är ju inte bra för då är ju risken att jag ramlar omkull, slår i huvudet och jadajada, ni vet resten. Så jag försöker andas och trycka till mot bröstbenet så att lungorna ska fatta att jag inte är på väg att dö!

Idag söndag, ska jag försöka vara ute så mycket som möjligt. Hade jag tänkt mig, men så blev jag påmind om några ärenden. Jonas ska skjutsas till flygplatsen. Han ska vara borta i två veckor. Fatta! Två veckor. Här blir det finsk husmanskost med andra ord. Jonas har ett annat namn på min matlagning, men det tänker jag inte avslöja här och nu. Liisa gillar den i alla fall. Ha!

Efter flygplatsen vill Liisa att vi åker till Halloween Spirit affären för hon behöver en "katana". Go figure ni alla Ninja Turtles! Så länge hon vet vad det är så är det bra. Att begära en annan att förklara vad det är, ja då kan det bli vad som helst. En kastrull, typ.

Därefter är det Skype dags. Och sedan har väl solen gått och lagt sig. Pannlampan hjälper nog inte speciellt mycket att ta fram de brinnande färgerna. Får väl titta på mina foton då.

Har inte fixat bilden alls! Så här ser det ut just nu!!!

Det är ett nöje att gå ut och hämta tidningen på morgnarna. Detta är vår uppfart eller driveway. Björken älskar jag. Sådana har vi inte så många av här.

Nä men vad fan? Någon som legat lite väl länge på bänken vår.

Neighborhood.

Ett nöje att springa längs gatorna i vårt område.

Vårt lilla hus.


Någon som vill upp?


Nu blir det en kopp kaffe, klippa lite kuponger och sedan swish iväg på en löptur!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Länge sedan du sms:at att du har ett nytt inlägg och nu då jag såg rubriken att "det brinner"...blev jag en aningen förskräckt först!!! Men så ser jag de vackra "brinnande" höstfotona rån Simppan, WONDERFUL!
Här har vi haft en underbart vacker och varm höst med de vackraste färgerna man kan tänka sig. Har verkligen njutit ute i naturen. Har en ny labbis vid namn Meja, 6 år gammal. Ute med henne varje dag minst 2x/dag på "lenkki"(2km/gång), duktigt av mig va, eller vad säger maratonlöparen? ; ))
Jag blev verkligen intresserad av vad mästerkocken Jonas kallar den finska husmanskosten för...vill veta!!! Huvudsaken att Liisa gillar den :)
Kramar till er alla och ta det lilla lugna. Lav U <3

Charlie sa ... sa...

Miss you!!! Din finska husmanskost blir jag nyfiken på ;)

Har just Skypat klart och jag håller med dig, galet vackert nu. Jag åker nästan av vägen. Eller stannar 700 gånger och fotar.

KRAM!!

Desiree sa...

Hösten är underbart vacker. Den där sista färgexplotionen i naturen innan den går in i vinternsdvala. Passa på att vara ute och njut av alla fina höstfärger.
Två veckor är ganska lång tid. Bra att Liisa är så stor nu att hon sköter sig själv ganska bra kan jag tänka mig. Jag brukar också passa på att laga lite sådant som jag tycker mer om än Calle då han är bortrest.
Ert hus är så vackert med sin klassiska New England stil. Pricker över i:et i detta vackra höstlandskap.
Kramar!

Annika sa...

Ja, hösten här är en enda dröm. Ibland tycker jag att det är den finaste av samtliga årstider. Just denna lövprakt. Så blir det då det är mest lövträd av olika slag. Love it!!
KUL med alla dekorationer. Sådant är jag svag för, som du vet.
Jag är som du, en trafikfara!! OCH jag blir bara mer och mer paff år efter år över hut gudomligt vackert allt är.
Kramar!!!

Camilla sa...

Härliga höstbilder!
Var glad att du inte har så många björkar där du bor eftersom de skräpar något enormt, flera gånger per säsong dessutom. Fina, men avskyr dem.

Kram