lördag 21 juni 2014

Midsommardag 2014

Tjohej på er! Bloggen tycks bli något av en månadsblogg just nu och jag tänker inte gå in på alla detaljer just nu. Kommer senare kanske. Blink, blink.

Annars då? Jodå, Liisa har sommarlov och hon njuter så in i Norden. Och det har hon hon rätt att göra med en väldelig slutspurt i skolan och ett kanonbetyg! Hon som tidigare varit nöjd med sina M (meet requirements) till E (Exceed) i de flesta ämnen! Hur gick det till? Lossnade det på något sätt för jag tycker inte att hon pluggat mer. De har ju redan så mycket läxor. Men kanske hon har börjat lyssna för en gång skull? Något hon inte alltid är så bra på.

Något sommarlov för min del är det inte frågan om. Inte än. Semester blir det i juli. En HEL vecka! Jonas och Liisa drar till Svedala i juli i två veckor. Ja, jag vet, oftast är det förväntningar på att det är just VI som måste åka. Inte tvärtom. Det är drygt när alla inte fattar att vi jobbar båda två och trots att vi har flera veckors semester så tar man inte ut flera veckor i rad. Dessutom kostar det lika mycket för alla. Men nog om detta. Vissa får som de vill, för annars blir det väl ett jävla liv...

Vi har firat farsdag här i Amerikat och vilken farsdag vi hade! Vi drog till våra vänner i Brooklyn, NY. Dit kom även andra av våra vänner och vi fick en helt underbar dag tillsammans. Att bo som Familjen L gör är nog en dröm för många. Holy Cow! Bedöm själva:

Utsikt från vännernas lägenhet. Inte illa.


Japp, de kan också se Frihetsgudinnan från lägenheten.Hela gänget. Våra fina vänner!

Kunde inte låta bli att leka paparazzi när jag såg detta i parken.


Brooklyn är så coolt!

Någon hejar visst på Brasilien.

Vackra Brooklyn som bjuder på så mycket variation!

Fotografering pågick överallt!

Det var det. Nu ska dagen fångas. Midsommardag och perfekt väder med bara ca 25-26 grader idag och låg luftfuktighet. Ikväll vankas midsommarfirande hos svensk-litauiska vänner.

5 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Ja du, vi har ju haft det såhär i 18 år, att vi ska resa till Sverige, vilket vi gärna gör men inte hela sommarlovet. Det finns ju en massa annat man vill se och göra på semestern! Nu är ju jag visserligen hemma, men har ju en make som jobbar...

Taina sa...

Eastcoastmom,
Jag förstår att det är lättare att åka när en inte jobbar men å andra sidan kan jag ibland känna att det finns de som vill att man ska känna en viss skuld över att ha flyttat. Nu försöker jag inte att bry mig så mycket och gör det jag känner mest för själv. Då jag har otroligt mycket på jobbet just nu vill jag inte åka. Vi tar en gemensam semester i Thousand Islands i år och DET är semester för mig. Dessutom kommer dotter hit från Sverige!!!

Annika sa...

Jomenvisst är det så...
Absolut.
Vi ska åka, liksom. Jag gör det så gärna.Men det hade varit roligt med lite motbesök också, if you know what I mean.

Dina bilder är undebara. OOO att bo som de gör i Brooklyn är ju det perfekta. Snacka om LÄCKERT!!!
Så fint.
DEN utsikten!!


Kramar!!

Anonym sa...

Hej lillsyrran <3
Såg ju dessa bilder på Cilas FB-sida, men vill ju ändå ännu en gång berömma alla foton...vilka ställen!!! Det är ju vyer som jag ser på film, ha,haa! Det där med "motbesök" av släkt i Finland/Sverige håller jag med om och inga bortförklaringar finns om det inte finns allvarliga faktorer som hindrar kära besök...mitt mål i Livet är ännu att få besöka min kära lillasyster med familj I USA!!! MEN, imorgon åker jag med barn och barnbarn till Pori för att träffa Kära Abbe <3
Kramar till er alla <3

Desiree sa...

Stort grattis till Liisa med de fina betygen. Underbart att det "lossnat" för henne och att du och Jonas kan vara väldigt stolta över att en duktig dotter som gör bra ifrån sig i skolan.

Jag tycker INTE att du ska känna någon skuld över att du inte åker "hem". Man vill ju göra annat än att bara åka hem hela tiden. Se andra platser och få semester på riktigt där man får koppla av och bara vara vilket inte alltid kan vara så lätt alla gånger då man reser hem. Vi har valt att inte resa hem till Sverige i sommar alls. De där hemma i Svedala och Finnland har ju många veckors semster och ni som bor i USA har ju bara tre veckor totalt så det känns extra viktigt att få valuta för sina semsterdagar på det sätt man väljer själv när man bor i USA.
Imponerande och maffig utsikt era vänner i Brooklyn har. Wow, den går inte av för hackor. Very impressive.
Glad Midsommar i efterskott och jag hoppas du får en jätteskön semester sedan i juli med familjen. Vad kul att din dotter kommer över och hälsar på lite också.
Kram!