fredag 14 juni 2013

En båge i bastuvärmen

Tjohej så var det fredag igen då! Inte dumt alls. Imorgon kommer ju gubben hem också och det är på tiden! Gräsmattan behöver nämligen klippas. Ja ja, det finns väl andra som saknat honom också, inte bara gräsklipparen. Men om vi nu ändå är inne på gräsklippning så undrar jag varför det tar 1,5 h för honom och 4 h för mig? Och då springer jag med gräsklipparen! Jag ska avslöja en sak. Vi har en påse till gräsklipparen och den ska ju tömmas med jämna mellanrum. Det tar tid. Har spionerat på Jonas då han klipper och vet ni? Han har ingen påse på! Inte för att det skulle vara så svårt att klura ut med tanke på allt "löst" gräs som ligger utspritt överallt. Jag tycker det är fult. Löst gräs alltså. Vilka bekymmer jag har va?

I alla fall så ska jag väl försöka knyta ihop texten till rubriken om vi nu ska vara lite petiga. Och det finns det säkert någon där ute som redan funderat vart jag vill komma då jag inleder med gräs och påsar. Var alltså till St Louis igen. Och jag säger bara, snacka om finsk bastu! Klimakteriebesvären gjorde sig till känna. Blöt hela tiden. Överallt. Varmt så in i helvete! Min kollega hade dessutom lädersäten i bilen och när bilen stått ett tag, typ 2 sekunder och vi skulle in i den igen så var det som att sätta sig på riktiga finska bastustenar. Hela härligheten simmade plötsligt i svett och håret krullade sig mer än vanligt. När kollegan körde iväg och ACn kom igång, passade jag på att bresa allt jag orkade för att försöka torka lite innan vi skulle kliva ur igen. Var tvungen efter ett tag att tala om för honom vad jag pysslade med, för mitt i allt så lyfte jag på stjärten för att få lite blås under skinkorna också. Det såg nog ut som jag satt och fes. Men jag förklarade för honom att så var inte fallet! Tur att vi känner varandra väl.

Denna resa hann jag faktiskt med att se något annat än kontor och möteslokaler för vi åkte faktiskt in i St Louis och tittade på ett gigantiskt monument, The Arch! Vet ni att den är designad av en finne?? Va? Hur coolt är inte det så säg. Och inte vilken finne som helst utan Eero Saarinen! Trodde först min morfar varit där i smyg men det var bara hans namne. Bara och bara. Coolt som attan och jag blev väldigt högljudd därinne i museumet när jag läste för att alla skulle höra att JAG ÄR OCKSÅ FINNE! Fick skriva många autografer. I drömmen alltså.

Inne i St Louis var vi givetvis tvungna att passera baseball stadium. Jag fick ju med det viktigaste. Skylten på Bud Light. 

Ni ser väl bågen va?


Jag fick aldrig nog av den. Och det var FÖRE jag visste om att Eero var designern. Efter det flög jag omkring mest. 

Det var mycket om indianer i museumet. Fick aldrig någon koll på varför. Jag hade ju redan Eero i skallen. Mer än så tar inte min hjärna visst. Men så är jag blond också.

Det här visades också på museumet under bågen. DET hade jag ingen koll på vad det hade med bågen att göra för den byggdes på 60-talet. Då fanns väl inte slaveriet kvar. Sa jag att jag var blond?
Mina kollegor. Mr Parmesan och Mr Rugby. De är från Italien och England för er som inte fattar. Det finns kanske en och annan blondin som läser min blogg. Och tro mig, jag veeeet hur svårt det är ibland.

Vet inte riktigt vad jag försökte fånga här. Men jag gör som många andra bloggare och hoppas på att någon tycker det är en fin bild på en trottoar och lite blomster osv.
Hem kom jag med det här. GIVETVIS blev jag stoppad i säkerhetskontrollen. Det luktade inte om den men förpackningen såg väl ut som om jag försökte smuggla ett ton up-in-the-clouds. Typ.

Fick noga instruktioner av Mr Mozarella, eller Mr Parmesan kanske det var, hur osten skulle packas upp och förvaras. Den ska genast tas ut ur plasten och den kommer att vara blöt. Ungefär som jag då. Sedan ska den INTE läggas i påse utan den ska ligga på hushållspapper i kylen. Bara så där. Där ligger den tills den kryper ut själv. Och det tar tid. Före det har vi nog hunnit äta upp den. Ser ju ut som om någon satt fast sina tänder i den...

Bara som jämförelse vill jag visa att det var ingen liten bit precis. 
Nä gott folk och alla blondiner, ha en bra fredag! Själv ska jag nog dra mig mot IKEA med Liisa ikväll. Få se om vi kan deltaga i midsommarfirandet där. JAG VET ATT DET INTE ÄR MIDSOMMAR ÄN. Men det tycks de inte veta här heller...

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaaa!! Taina du är för skön!!! Och blond det är du men du, det sitter ju inte i håret det där med smartheten eller icke-smartheten. Tyvärr eftersom jag själv har hår svart som natten moooahhahahaaa! ;-)
Osten ja. Det är alltså en parmesan. Då ska den väl "torka" då antar jag. Där på hushållspappret alltså. För köpt parmesan är ju ofta väldigt "torr". Rent generellt för andra ostar har jag fått lära mig att man aldrig ska ha dem i plastpåse eller plastfolie utan vanlig folie eftersom den "andas" och det inte sluter helt tätt kring osten. Fick lära mig av en kompis vars syrra jobbade i ostdelikatessaffär tidigare.
Härligt med nordiska arkitekter! Mindre härligt med finska bastubad i bilarna kanske... Men bra att du fick lufta rumpan haha!
Hoppas nu ni får en skön helg med lagom mycket gräsmattespring!
KRAM!

Desiree sa...

Vad kul att du fick chansen att se lite mer av St. Louis än bara kontroret. Så himla coolt att det är en Finne som byggt The Arch! Den är ju väldigt cool och snygg! Gillar närbilden du fick till på the arch. Pust ja den där hettan och fukten i södern vi hade i Alabama minns jag. Det var nog den du fick ett rejält smakprov av i St. Louis.
Ja vi fick också höra av en kompis att det är precis så man ska göra med Parmesan ost att vira in den i lite hushållspapper så att den inte blir fuktig. Man slipper problemet med mögel då. En rejäl bit med äkta parmesan är fantastiskt att ha i kylen. Hoppas ni får ett härligt midsommarfirande.
Kraaam!

Annika sa...

Underbara DU!!
Fasiken, alla dina blogginlägg är så klockers!!
Du får mig alltid att skratta, my friend!!
Som i bilen med AC:n, hettan och fukten.
HAHAHA!!
Eero Saarinen ritade o designade Dulles Airport här i DC också. Japp, kul va!!!
Heja Finland!!
Älskar parmesanost, och visste inte att man ska förvara den så. TACK för tipset!!!
Kramar!!!!

Cari sa...

Att låta det klippta gräset ligga kvar på gräsmattan är helt OK. Till och med bra. Det gödslar gräset. Så din man gör helt rätt.
Och klipper man ofta så är det inte så långa grässtrån som ligger där och så blir det snabbt gödning.

Önskar dig en trevlig sommar.