lördag 9 februari 2013

Nu ÄR vi insnöade!

Holy shit vad snö det har kommit det senaste dygnet! Skolorna stängda i vårt distrikt igår. Jag tyckte de kunde ha haft halvdag men si det gick inte. Och snön kom tidigare än vad de hade räknat med. Efter klockan fyra på eftermiddagen deklarerade vår guvernör "travel ban", dvs nästintill utegångsförbud. Bilar ute på de större vägarna fick således bråttom eftersom det hotades med böter eller till och med fängelse!! Jo tjena! I det här landet kan de.

Ni kommer ihåg att Jonas köpte en snöslunga för ett tag sedan. Gissa om även JAG är glad över det just nu. Men vad jag inte var så glad över var när jag inatt vaknade klockan halv två och hörde snöslungan brumma för fullt! Tittade ut och såg Jonas med pannlampa och körandes snöslungan! Tur att det var så mycket snö så ingen granne kunde ta sig ut för då hade de väl slagit ned honom. Slungan låter ju inte som en litet surrande bi precis.

Idag blir det ingen skidåkning i Butternut för Liisa. Det blir att skotta fram sig först. Dino tycker INTE det är kul att ha korta ben just nu, för han får liksom stå i sitt kiss mer eller mindre. Såg hur han försökte ta sig fram i snön och stannade sedan till en stund för att uträtta sina behov.

Så här ser det ut:


Det började alltså igår

Ganska mysigt när man kan vara inne OCH har ström!


Det skottades i omgångar

Soptunnorna är begravda

Trots att Jonas kört med snöslungan inatt så fick han skotta sig fram ur garaget imorse.

Dino höll på att "drunkna"

Visst har vi snö allt!

Här under någonstans är våra trappsteg till baksidan. Fråga mig inte var.

Blir nog ingen utdelning av post idag.

Men det är fint, eller hur?
Nu blir det snöröjning för hela slanten. En bra träning av alla kroppens muskler!

1 kommentar:

Saltistjejen sa...

WOW!! haha OTROLIGT sådana snömängder ni får!!!!
Hoppas ni njuter trots att det kanske kan kännas lite för mycket av det goda också.
Här kom rätt "lagom" mängder tycker jag så vi har ÄNTLIGEN varit och åkt "pulka" med E idag i Central Park. Som hon har frågat om typ i två vintrar. Förra året fick vi ju bara en enda dag med snö och hittills i år har varit noll. Nu hoppas jag att den hr snön stannar ett tag och inte bara smälter bort i blötsnö på en gång.
Lite synd tycker jag om Dno dock. Förstår att han inte tycker det är så kul. Men han kan ju tvätta rumpan i snön då iallafall... ;-) Efter uträttade behov.
KRAM!!!