torsdag 7 februari 2013

Insöad?

Ja det blev ju mer än jag trodde! Att plugga alltså. Det tar tid. Speciellt med en hjärna som närmar sig 50. Blink, blink. Det sägs dock att vi lär oss inte långsammare pga åldern. Vad är det då som gör en "trögare"? Att vi blivit bekväma och försöker runda hörnen? Hur som haver så TAR det tid att plugga. Mina dagar har innan detta inte varit tomma precis och nu har jag alltså tryckt in studier. Bra jobbat Taina!

I skrivande stund hör jag hur de tjatar om kommande snöstorm imorgon fredag. Jag är inte så orolig för snön som sådant utan SCHOOL CLOSING! Det kommer som ett brev på posten. Visst är det kul att vara med Liisa, men jag måste jobba och har tusen och andra uppgifter som skulle ha varit klara. Helst igår.

Resan till Jay Peak närmar sig. Vår skidresa alltså. Om jag ser fram emot det? Jag kan väl säga att jag hoppar ju inte jämfota precis. Det finns ett stort vattenland under hotellet och kanske jag kommer att befinna mig där en del och sippa på något gott. Jag kan säga att det är inte poolvattnet jag menar!

På lördag ska vi ha get-together med våra vänner , som ska med på denna skidresa. Då diskuterar vi vem som tar med vad. Någon skriver en lista, som i stort sett alltid kommer bort. Ingen kommer ihåg vad de var ansvariga för och tar för säkerhetsskull med sig dryck. Alla tänker så och mycket vin och öl blir det. Hm. Händer varje år.

Nu skriva lista på vad vi behöver här hemma ifall vi nu blir insnöade och strömlösa. Suck.

4 kommentarer:

Annika sa...

Det verkar vara en riktigt ordentlig blizzard som komma skall.
Du kan nog kallt räkna med skolstängning imorrn.
Bunkra upp med dvd.filmer etc. Hoppas Liisa kan vara hos en kompis till och fr under dagen också.
Här i DC ska vi bara få regn. I massor.
Jag hade gärna varit under en blizzard varning jag också...
OH WELL!!!
KUL med planeringen på lördag.
Men jag vet vad mkt öl och vin kan ställa till med ;-)))
Kramar!!

Taina sa...

Annika
Vi ska nog klara oss. Värst är det väl om vi får strömavbrott trots att vi har generator. Men den kör vi bara kyl/frys och ett par lampor. Någon värme blir det ju inte frågan om då. Frysa är INTE kul.

Liisa får leka med kompisar för jag har inte mycket tid att aktivera henne imorgon. Jobba, jobba så ögonen blöder! Samt plugga! Hahahahha!

Ni får regn. Och du som vill ha snö. Du får ta dig till nordligare grader!! Kom hit så kan vi ha kul!!

Öl och vin är gott ;)

Kramar!!

Desiree sa...

Låter skitkul med skidresan och jag tror säkert att det kommer bli lyckat och toppen på alla sätt. Det där med att plugga igen kan göra att man känner sig lite ringrostig men jag måste säga att jag tycker det är kul än så länge. Nu får jag dessutom plugga precis det jag vill och är intresserad av. Jag tror dock på att man då man är äldre har byggt upp erfarenhet som gör att man lättare kan se hela bilden och sammanhanget lättare. Jag tror att man som yngre bara körde på mer korvstoppningstekniken. Om inte annat så är pluggande rena rama hjärngympan och det är inte fel det heller :-)
Hoppas att ni slipper bli insnöade. Håller tummarna.
Stay safe and warm hur som haver.
Kram !

Anonym sa...

hahahahaha, vilken härlig beskrivning på era reseförberedelser =), bra jobbat där!! Jag förstår precis din känsla; skidresor är ingenting för mig, annat än för att laga mysiga middagar till de som varit i backen hela dagen. Enda gången jag har uppskattat våra skidresor var sist vi var i alperna och Johan bokade in en privat italiensk skidlärare till mig - som var VRÅLSNYGG!!! det var trevliga dagar i backen det ;-)

Vad pluggas det nu? Blir helt matt av ditt tempo! Kramis Mimmi