tisdag 10 juli 2012

Hot

Hettan har lagt sig som ett enda stort kastrullock över oss här. Den får mig att känna mig som en jäkla majskolv som hoppar runt i kastrullen. Studera själva hur en majskolv beter sig så får ni se!

Jag ska egentligen inte klaga nu när vi har varmt, men varför existerar inte "lagom" i det här landet? VA? Kan någon tala om det? Det har varit drygt 30 grader sedan vi kom hem från Sverige/Finland. Så lägger vi till luftfuktigheten vissa dagar och då känns det som 100 grader! Ja jag vet att jag överdriver, men i det här landet är det bra om man har den talangen och förmågan. Att överdriva alltså. Så, nu fick jag ur mig det.

Annars då? Jo om några dagar börjar min "riktiga" semester. Den i Sverige/Finland var en påtvingad en, i och med väntan på passen. Hur vi fick tillbaka dem, ska jag skriva om i ett annat inlägg. Jag säger bara "Detective Taina"!!!

Jonas är ute och reser. As usual, men han kommer hem på fredag, för på lördag då drar vi till...take a wild guess - Thousand Islands. Igen! Den här gången har jag varit med när stugan skulle hyras. Ingen fiskestuga här inte!

Nä nu är fikastunden över och jobbet kallar. Visar några bilder på hur helgen spenderades i den Olssonska familjen:

Connecticut River har blivit vårt andra hem

Ingen är väl gladare än Captain Olsson

Men innan han kan leka sjökapten ska ju båten i sjön. Förlåt floden menar jag ju.

På väg mot ett strandhugg spanar vi på konstiga tomter. En pop-up och en massa stolar uppställda. Öh?

Väl på land kan man ju alltid fota sina fötter i vatten och se om det växer simhud mellan tårna. Har jag långtråkigt tror ni?

De andra gillar ju att fiska. Ingen nyhet precis.

Ställer upp lite flaggor så jag vet var jag befinner mig om jag får solsting.

Det är ju inte direkt trångt på stranden. Många drar till kusten och trängs med miljontals andra eller så föredrar de att simma i stadens pool, som de tror är renare än strömmande vatten. I själva verket simmar de omkring i klor. Och kiss. Najs.

Ah, det är något magiskt med Connecticut River ändå. Eller hur?

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Helt underbart att ni har floden Taina! Och båten!!! Så härligt att ha en hel flod som sitt andra hem! :-)
Och ja poolvatten är ofta inte så himla mysigt faktiskt. Iallafall inte på sommaren när poolerna är så fulla av folk att man knappt ser vattnet.... ;-)
Här har vi lite svalare idag och jag njuter! Än så länge endast ca 25 grader vilket är såååå skönt! Ska stiga till 29 men dock UNDER 30-strecket!
Nu ska jag snart ut och fightas med Hertz. Känner att jag borde få lite av ditt finska jävlaranamma... ;-)
KRAM!!

Desiree sa...

Ser väldigt vackert och mysigt ut vid floden. Underbart att ni har tillgång till den under heta och fuktiga dagar så att ni kan finna lite svalka här. Ser dessutom ut som att ni i princip har hela floden för er själva - nästintill private beach. Lyx. Hi hi bra att du såg till att vara med på ett hörn i år när det gällde val av stuga. Ha det riktigt skönt på Thousand Islands.
Kram!

Lotta sa...

Mysigt! Lite wildlife och äventyr över det hela. Ja, och så private beach eller river som Desirèe skriver.

Hälsa kapten Olsson att han har snitsen tycker jag.

Bra att du har varit med i stughyrningen ;)

Kramkram!

Taina sa...

Saltis
Det är helt otroligt att fler inte åker på floden. Men alla har inte tillgång till båt heller. Vi träffar givetvis på folk som kommer i sina kayaker och som gör strandhugg.

Det blev 30 igår igen men torrt vilket vi tackar för. Men visst är det varmt och vi behöver regn. Gräsmattan torkar ju ut annars.

KRAMAR!!!

Desiree
Visst är det otroligt med att ha tillgång till privat strand! Många väljer, som jag skrev, stora allmänna stränder eller pooler. Men vi möter ju en del i sina kayaker dock.

Nu hoppas jag att stugan verkligen är sån som den såg ut på bilden bara...hahahahaha!

Kramar!!

Lotta
Inbjudan står kvar Lotta! En roadtrip hit och vi tar med dig till "vår" private beach.

Jag ska hälsa Kapten Olsson att han har snitsen. Eller inte kanske för han blir så styv i korken då! Hahahahaha!

Kramar!!!