måndag 19 juli 2010

Här var det livat!

INTE! Det är ju dött på bloggfronten. Bloggtorka. Ungefär som på FOX nyheterna igår då det rådde total nyhetstorka när de plötsligt, i lokalnyheter, visar finsk lerfotboll! Då var jag plötsligt inte finsk och jag är övertygad om att någon smart granne kommer att komma ihåg när jag rättat dem och sagt att jag är mer finsk än svensk.

Nu har jag inlett min andra semestervecka. Har börjat varva ner sakteligen. Det tar sin tid må jag säga. Huvudet, eller innehållet ska jag väl säga, snurrar av en massa tankar. Det pågår sortering där uppe, spara, dvs lägg på minnet, kasta bort, dvs glöm det, analysera, dvs reflektera osv. Det tar en hel del energi. Bästa sättet att göra det här på är under ett löppass. Ett långt ett.

Så vad har hänt under första veckan då? Maken hade fixat en stuga i Thousand Islands på ön Wellesley i NY. Underbart vackert. Naturen alltså. Stugan ska vi inte ens nämna om. Lite kanske. Tänkte plötsligt på andra bloggares reseberättelser och de bilder de lagt ut på stugor (läs lyxhus) som de hyrt under sina semestrar. Nu är ju min Make en fiskefantast om det nu mot förmodan skulle vara någon som glömt det. Han prioriterar läget. Bra så långt. Men sedan, själva byggnaden vi ska bo i, ägnar han inte en tanke åt. Inte den här gången i alla fall. Jag fick en smärre chock. Och vet ni vad jag tänkte? Det här kan jag ju inte fota och lägga ut på bloggen! Men den tanken har jag skippat. Vi hade det superbra och mysigt och trevligt och avkopplande så häng med:

Läget var det alltså inget fel på. Minstingen trivdes.

Likaså hunden, som alltså fick följa med. Därav typen av stuga kanske?

Vattnet, dvs Saint Lawrence River, var varmt och mycket tid tillbringades i det såklart. Hunden som älskar att simma, tog en kort paus här.

Favoritplatsen under veckan.

Många båtturer blev det och varje gång skulle en näckrosblomma plockas upp.

Det fanns alla möjliga farkoster i floden. Några åkte sakta.

Andra susade förbi i raketfart.

En del passager var smala men mycket djupa!

Vi stannade till på flera ställen och bara njöt. Ibland fick vi se upp för vattenormarna. Ofarliga sådana, men om ni frågar mig så är de skitäckliga!

Gissa vem som befann sig i paradiset?

Och fisk fanns det gott om. Men Maken lägger tillbaka dem. Alltid. Har jag sagt att han är en stor djurvän?

En mysstund och här skyddas ryggen. Ett klantarsel lyckades bränna sig. Guess who!

Middagen intogs alltid utomhus.

På kvällarna var det spännande att följa med pappa ut och fiska.

Ibland blev det en tur in till stan, så som här för att äta glass i Alexandria Bay, NY.

Största delen tillbringades i båten och här har Minstingen en ny outfit.

Himla intressant att se alla hus/stugor som byggts på öar och kobbar.

Vissa stugor var större än andra. Nej detta var inte vår stuga!

Det fanns massor att göra så som att leka häst.

Eller bada barbiedockorna.

Eller så ligger man och lapar sol och Minstingen passar på att fota!!!!

Förutom Alexandria Bay, fanns en stad till som låg nära och var värd att besöka, nämligen Clayton NY.

Okej, tänker många nu. Nog med bilder på oss och vatten och hundar. VISA STUGAN DÅ! Håll i er:

Här är den!

Och den skyldige hittar ni här. Bakom kastruller och allsköns bråte.

Men kul hade vi!

18 kommentarer:

Desiree sa...

Nejdå någon total bloggtorka är det inte. Här i AL hålls det igång. Min sista vecka innan semstern börjar, jippi!
Vad vackert det ser ut där ni är. Naturen ser nästan svensk ut. Ni ser ut att ha det skönt och ha fått en fin mix av blandade aktiviter och avkoppling. Stugan ser ju helt ok ut från utsidan. Men jag måste säga att köket ser ju rätt överbelamrat ut. Well well så länge ni har allt ni behöver och det funkar att bo där.Ni har kök som funkar, AC och bäddar så funkar det ju. Men det var ju en orginel stuga :-)
Håller helt med dig om att bästa sättet att rensa huvudet är genom ett skönt löp pass. Ha det fortsatt bra och njut av semestern.
KRam!

Taina sa...

Desiree:
Hahahaha, jag menade min egen torka. Lite oklart kanske.
Naturen var väldigt fin och påminde lite om Sverige och Finland faktiskt. Förutom vissa bautahus vid vattnet.
Ja allt fanns i stugan, så det var inget fel på det. Men något primitivt må jag säga. Minstingen tyckte det var supermysigt.
Snart bär det iväg på nästa äventyr. Åker till Finland på torsdag.
Vad skönt att du får semester snart då! Dags för er road trip mao?

Kramar

olgakatt sa...

Med sånt väder gjorde väl den något belamrade hyttan inte så mycket . ni kunde ju bo ute! Ser ut att ha varit helhärligt och med Finland i utsikt har ni ju haft en GOD start på semestern! Själv ställer jag snart kosan mot norska fjällvärlden.

Taina sa...

olgakatt:
Ja det kunde vi ha gjort. Men så sov vi ju inte i köket (eller vad man nu ska kalla det).
Semestern började riktigt bra och nu är det tvätt och packning som gäller.
Vad skönt med en fjälltur!

Suzesan sa...

Vilken helt underbar semester. Båten den som gick sakta're var ju helt ljuvlig. Den stora rödvita. VILL HA!!Haha jag töänkte hela vägen ner NU kommer det INGEN bild på stugan. Smart Taina. Du bara retades;)

Kul med ett inlägg från dig.

VAD minstingen har vuxit.

Kram
/Susanne

Fröken Anki sa...

Haha, ja den ser julite spartansk ut, men som sagt - ni hade ju fint väder och då är man ju ändå ute. Ser fantastiskt fint ut. Och mysigt att ha en sån semester också, med massa bad och vara tillsammans.

Vi var ju uppe i Alexandria Bay förra året, i augusti. Jättefint längs med St Lawrence River tyckte vi. Och vi åkte också till Clayton en av dagarna. Söt liten stad! Ser ut som att bilden du har med är nära det ställe där vi åt lunch. En mysig liten restaurang/café med terass mot floden. Hur som helst, fin liten stad, pittoresk! Var ni till Boldt Castle också, i Alexandria Bay. Det var ett tjusigt ställe tyckte jag. Kul att det är öppet för allmänheten att komma och titta.

Hoppas att resten av semestern blir lika bra som första veckan.

kram

mammigranten sa...

Vad underbart det ser ut!
Och så länge vädret är bra så är det ju eg skit samma hur stugan ser ut!
Vi hade dock otur en gång då vi hyrde hus på Gotland.
Det luktad skit och svavel då de skulle tömt septiktanken, ägaren hade fått betala för det, men de hade struntat i att tömma den.
Så under en natt spydde jag, kvackelmagad som jag är, konstant.
Vi fick tillbaka våra pengar och lyckades hitta en ny stuga.
Men som sagt, kanman bara vara ute och sängen är ok så...
Kram

HeLena sa...

Ser mycket härligt ut och lite typisk fiskestuga (räcker för spön, andra fiskegrejjer och bärs) men läget! Gud så härligt!!
Hoppas semestern fortsätter lika skönt! Min är nu slut...
Och hälsa till Finland!!
Må så gott!
KRAAAAAAAAAAAAAAAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Hahaha! SÅÅÅÅÅ hemsk var den väl ändå inte? ialalfall inte på bilderna. Sure, köket var inte modernt stilrent och vackert men vad f.n de är väl en "campingstuga"?!?!?!? Det är väl ändå itne tänkt att man ska vara INOMHUS när man är på sådan semester. Sängar och spis tycker jag räcker långt. Så länge det inte är ohyra eller annat skit i huset så tycker jag det verkar bra. Märks det att jag är gammal van firluftare... med alla mina barndosm somrar i en liten segelbåt där ruffen knappt har ståhöjd och där manm kan nå nästan allt fast man sitter ner på en plats.... haha! Sedan byttes segelbåtessomrarna mot tält!!!!!! Fjällvandring, paddlingar. Ja du så STUGA ÄR LYX oavsett storlek och utrustning. tycker jag! :-D
Moahahaha! Ni verkar iallafall haft det underbart! Bilderna är fantastiska och ja, jag gillar bilden på maken styrandes båten emd en öl i näven! SEMESTER!!! :-)
Gigantkramar nu!!!!

Sporty Spice sa...

Ah, det ser ju supermysigt ut. Ja, bilderna UTANFÖR stugan alltså. Men vad sjutton, är man ute hela dagarna spelar det ju inte så stor roll hur man bor (haha, jag försöker låta possitiv här). Men hoppas att ni har trevligt ändå i er lilla kastrull-bastu. =)

Ulrika sa...

Haha underbart! Back to nature både utomhus och inomhus ju! Det ser faktiskt väldigt svenskt ut som nämndes här ovan! :-)
Låter väldigt skönt dock!!

Taina sa...

Suz:

Visst är det kul att retas ibland. Men du ska veta att jag hade mina funderingar i början med tanke på alla fina stugor/hus andra bloggare stolt har visat upp! Hahahahaha, men sådan här var vår stuga och den fick duga. Kul var det iaf.

Kram på dig!

Fröken Anki:
Jag blir så förvånad att många här knappt känner till Thousand Islands. Det märks att geografi inte är amrisarnas starkaste ämne.
Det är verkligen fint där även om jag tyckte Alexandria Bay var lite ruffig stad. Clayton var betydligt finare!
Stugan "växte" med tiden, dvs jag anpassade mig ;)

Kram

Mammigranten:
Nä men oj! Vad vidrigt med sådana lukter. Då hade säkert jag spytt, jag med.
Vår stuga var helt ok efter ett tag. Vi var ju mest ute hela tiden. Som tur var vädergudarna på vår sida och det var så skönt att bara ta båten och åka ut och spana på alla andra stugor och lyxhus, som jag av någon konstig anledning inte fotade!

Kram

HeLena:
Hahaha, ja det var verkligen en riktig fiskestuga! Men som tur var så luktade det inte som en sådan i alla fall.
Jaha, då var din semester slut. Hoppas du känner dig utvilad nu då.
Jag ska hälsa till Finland!
Kramar!

Saltis:
Bilden på J och ölen är en riktig semesterbild må jag säga. Jag tänkte inte på ölen förrän din kommentar. Hahaha!
Jag ska vara glad att vi hade tak över huvudet, rinnande vatten och allt det där. För läget var ju bara SÅ bra! Liisa och Dino sprang omkring hur som helst och Liisa kunde till och med bada naken. Tänk om en amris hade fått se det???
KRAMISAR!!!

Sporty Spice
Hahahaha, kastrull-bastu! Nu när jag tittar närmare på bilden så är köket verkligen belamrat med kastruller! Maken ser lite oskyldig ut där bakom...
Vädret var ju bara så fint så veckan blev helt perfekt!

Ulrika:
Precis! Back to nature. När jag tänker efter så såg det riktigt svenskt ut förutom vissa byggnader vi såg på den kanadensiska sidan. Som slott! Måste gå igenom mina bilder igen. Kan inte fatta att jag missade att fota några av dem.

Ingmarie sa...

Det där ser ut PRECIS som jag skulle vilja ha det på min semester! Fint väder, vackert, rofyllt med nära och kära. Jag tycker stugan ser superfin ut!

Marianne sa...

Haha, jag ha de nog reagerat som du : ) Men ni var ju mest utomhus, så det viktigaste var väl att det var rent. Det ser ut att ha varit en härlig vecka, bara det att kunna bada så där direkt vid stugan är ju perfekt.

Så ni fick inte fisk till middag en enda gång? Fick du åka in till stan och köpa fisk då? : D

Finsk lerfotboll?

KRAM!

Anonym sa...

Lerfotboll, haha, det låter verkigen som kris i utbudet! :) Ni se ut att ha haft det alldeles fantastiskt, fina bilder.

Malin sa...

Jag tycker det ser fantastiskt ut! Ovanligt att få tillgång till så mycket natur i USA. Det är klart att om det hade regnat mycket hade ni nog gått varandra på nerverna...

Taina sa...

Ingmarie:
Det var verkligen en härlig naturupplevelse och springturerna på morgonen avslutades med underbart dopp i floden. Så uppfriskande.

Marianne:
Chocken lade sig ganska snabbt eftersom vädret var perfekt. Som tur var. Men någon fisk åt vi inte under hela veckan och det fanns knappt att köpa någon heller. De flesta tar ju upp sin egen fisk. Förutom maken då rå.

Ja kan du tänka dig att finnarna har nu uppfunnit en ny sport och det är att spela fotboll i halvmeter gyttjebad! Say no more.

Kramar!!

Malin:
New England området vi bor i är också väldigt mycket av en naturupplevelse. Underbart vackert, speciellt på hösten. Men Thousand Islands var annorlunda med all vatten och öar och kobbar. Måste upplevas. Trots stugor som våran. Hahahaha!

Petchie75 sa...

Ha ha ha, det var en rustik stuga kan man väl säga ;-) (jag vet inte i vilket sammanhang jag sa "rustic" igår och O trodde jag sa "rusty" - inte riktigt samma grej och jag fick förklara vad "rustic" betyder). Det får mig att tänka på Sex and the City när Carrie och Aidan är i hans stuga i Suffern (som jag för övrigt åkt förbi i upstate NY) ;-)
Jättehärliga bilder, även om jag inte är någon fiskeperson så ser det väl mysigt ut. Minstingen saknade inte storasyster för mycket? Tur att hon har Dino att leka med :-)
Vi var faktiskt i kanadensiska Thousand Islands i november 2008 - det mesta var stängt för säsongen men det var ändå jättefint! En kollega skulle till Canada i sommar och jag tipsade henne just om Thousand Islands och hon blev eld och lågor när jag hittade några bilder på internet.
KRAM!