måndag 20 maj 2019

Mr Bear

Jag har säkert berättat om det tidigare att vi har lite av ett zoo här i lilla Simpan. Just nu så består majoriteten av invånarna i detta zoo av björn, svartbjörn. Det bokstavligt kryllar av dem. Grannen, tvärs över gatan, måste äta riktigt smarriga middagar, för dit kommer de gärna på besök. Björnarna alltså. Vetefan vad vi har i vår soptunna, för vi har bara haft ett besök so far i år.

Igår fick vi se Mr Bear på riktigt nära håll. Kan ha varit en hona men jag tyckte mig skymta en dingelidong. I alla fall så stod grannen och bankade på en kastrull med en sked. Jag vet ju att han inte är en trummis, utan mer en gitarrist så jag blev lite misstänksam. Han försökte nämligen skrämma iväg en björn som vält omkull hans soptunna och var i full fart med att bryta upp locket som TJ (vår granne) försökt "låsa" med spännband. Men det gick så där. För TJ alltså. Björnen drog upp locket och kikade in i tunnan och gillade det han såg och kände lukten av. Kan bara lägga till att det fanns en hel del bajsblöjor i den! Go figure.

Både Jonas och jag sprang över och fotade och filmade medan stackars TJ såg hur björnen drog fram allt och spred ut på hans nystädade tomt.Detta var typ femtielfte gången i år. Se en video här.

Nu ska vi ses vad som bjuds på idag.

Spännband hjälper inte mycket.

Det är gott med blöjor!

2 kommentarer:

Pettas sa...

Å hej och hå, så det kan gå där björnen har sin gång.
Fina bilder Taina. Undrar om grannen tar till en slev nästa gång när björnen ska skrämmas bort. Eller låser in soporna i garaget? Men kanske björnen kan öppna dörrar också? Vilket djurliv ni har, spännande onekligen. Man går ju inte ut och bara säger stick!

Malin sa...

Maffiga djur!