torsdag 8 november 2018

Bråda tider

Lyssnade på en podd igår där de snackade ned november månad helt. Att den är mörk och och tråkig. Själv har jag ingenting emot november. En ganska så skön månad, måste jag säga. Så har vi ju Thanksgiving snart också. Mycket behaglig helg, så kravlös. Förutom för kalkonen då, som måste leverera.

November är då vi tar tag i trädgården. Plockar undan utemöbler, krattar, krattar och krattar ännu mer av alla miljoner löv. Vi tar upp dem med gräsklipparen och vi har lövblås men när du vänder ryggen till, så har plötsligt träden bestämt sig för att dumpa ned ännu mer löv. Thanks. Men vet ni, jag kan gå omkring och roa mig i trädgården i timmar. Speciellt om vi får en solig dag så som vi inte haft för många av den här hösten. En riktig blöt- och trökhöst! Man sjunker ned en bit på gräsmattan pga att det är så mättat i marken. Jonas kollar oftast vattenflödet (eller mängden) i Connecticut-floden via nån app, men det behöver inte jag för jag KÄNNER att det är mer än vad vi behöver just nu!

Idag fick jag fart under galoscherna när jag skulle ut för att ställa fram soptunnan. Möttes av utspridda sopor på uppfarten och på gräsmattan. Försökte Herr Björn släpa fram tunnan åt mig? ELLER? Tog på mig pannlampan och började rota runt på tomten och plocka skräp. Undrar vad grannen tänkte där jag sprang omkring som en dåre med pannlampan och sopsäck? Well, well, jag ska låta dem hållas. Såg dessutom att en annan grannes soptunna också hade fått besök. De äter upp sig innan de går i ide. Bamsebjörnarna.

Kul syn. Eller inte.
Vilken underbar dag och så många fina färger!


När man är klar, tänder vi brasan och bara hänger och pustar ut.

3 kommentarer:

Pettas sa...

Ni har september i november, ungefär. Så härligt.
November är en fin månad också för min del. Orkar knappt höra på allt gnäll om den mörka hemska november. Det är skönt med mörker också, att kura in sig och bara vara när mörkret tar över. Tända ljus osv...
Jag förstår att det är svartbjörnen som har varit på farten. Vi har lite olika erfarenheter av det vilda livet minsann. :)
Så urbana de tycks ha blivit, björnarna. Nå,hoppas de snart lägger sig och sova och sover länge så ni får ha soptunnan ifred.
Ha en fin helg Taina!

Taina sa...

Pettas
Kanske det, i Åländska mått då? Här brukar vi ha en fin november.
Ja du "the wild life" här är verkligen WILD! Nu har ju hunden fått nästintill luktat ihjäl sig därute efter besöket.

Björnarna här har blivit ett bekymmer i vissa fall då de tror att de kan hoppa i pooler, gunga i gungor eller varför inte kliva in ens kök! Liiiite för urbaniserade kanske.

Ha en fin helg du med!

Annika sa...

Håller med, november är ingen problemmånad för mig. Det har den aldrig varit, inte då jag bodde hemma i Sverige heller.
Det är ngt förlåtande med den.
ja, här i US är den ofta såååå vacker också. OCH så har vi Thanksgiving, som ju ÄR den finaste helgen på hela året efter jul.
Japp, brukar ha tvättbjörnar på decket. Ofta, ofta. Svartbjörnar hör jag talas om ska husera i grannskapet ibland, men har aldrig sett ngn, förutom på vandringar.
Inte kul att ha dem i soporna. USCH!!
Kramar!!