onsdag 31 oktober 2018

Hur svårt ska det vara

Igår åkte Liisa och jag till New York för att förnya våra svenska pass. Ni som sitter och skakar på huvudet och undrar varför jag inte gör det i Sverige, kan lägga av med ögonrullningar och huvudskakningar. This is my way. Men så gick det inte så bra heller. SUCK! Hon på generalkonsulatet MÅSTE ha tuggat taggtråd till frukost för oj så otrevlig hon var. Det här var ju nästan värre än att gå genom amerikansk immigration. Visst, jag hade missat ett par saker, men det berättigar väl inte till ett otrevligt bemötande. Nästan nedvärderande. Nä fy skäms på er. Vi svenskar ska ju hålla ihop. Upps, det kanske var där skon klämde. Jag har ju inte varit svensk medborgare hela tiden och det var DET som var problemet. Jag hade nämligen inte fyllt i datumet för när jag blev svensk medborgare. Ja men hallå sa jag (på ett ödmjukt sätt...eller inte), jag förnyade ju mitt svenska pass på konsulatet för 5 år sedan och DÅ frågade ingen om mitt ursprung. Det ska jag bara veta, tyckte hon, och kastade typ en skämshatt på mig. Ja inte på riktigt då, men nog så tydligt så ALLA kunde känna att den landade på min skalle. Jag är ju bara 55 år och hur i helvete har jag klarat mig alla dessa år utan den vetskapen. Jag hade mitt nuvarande SVENSKA pass, mitt gröna kort, personbevis FRÅN SVERIGE men si det räcker inte. Ringde skatteverket imorse och nu skickar de uppgiften så jag kan bevisa att jag inte skickat efter ett svenskt medborgarskap från Claes Ohlson katalogen eller dylikt.

Liisa och jag hade i alla fall en bra dag i NYC. Strosade runt några timmar, shoppade lite, käkade gott för att sedan dra oss hemåt.

Idag är det Halloweeeeeen! Booooo! Nog för att Jonas bantar (eller äter mindre för att göra mer plats till julmaten, antar jag) så blir det snabbt resultat för imorse såg jag hans skelett!

Du får nog ta och äta lite mer nu för det blir lite läskigt att kolla på skelettbenen.

Vår dag i NYC:

Besök på Carlo's Bakery (Cake Boss store) på 42nd st)

Det var uppenbart att Halloween var på intågande


Mor och dotter på vift


Jepp, Fjällräven är stort här.

Hard Rock Cafe

Supergod veggieburgare på bönor och Qunioa. Nä, pommes äter jag inte...

Hahahahaha!




New York, New York





4 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Tur att jag inte var där...förmodligen hade jag blivit inburad. Men fy vilken otrevlig hagga du hamnade ut för. Skitstil helt enkelt.
New York ser alltid så trevligt ut. Jag har aldrig varit dit men bloggbilder och tv-dokumentärer återger en skön känsla av NY.
Jonas diet är framgångsrik verkar det som :)
Ha en fin Halloween!

Taina sa...

Pettas
Hahahaha, ja hon var inte trevlig. Dessutom var jag till vår advokaten och de var lika förbryllade som jag.

New York har The Pulse! Och för att vara ärlig så kan det dra musten ur dig för det är så många intryck samtidigt.

Phew, nu är Halloween över...

eastcoastmom sa...

Det är flera nyheter vad gäller pass för utlandsbosatta svenskar. Hoppas det fixar sig!

williambli92982 sa...

There are some attention-grabbing cut-off dates on this article however I don’t know if I see all of them center to heart. There's some validity however I'll take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as well online casinos