måndag 5 oktober 2015

Ljuva oktober

Ja men är det sköööönt eller? Denna ljuvliga månad som jag älskar mer och mer för varje år som går. Så vackert. Så friskt. Och Taina blir lite poetisk så där på "äldre dar".

Trots att det bara har gått fem dagar i denna nya månad, så har jag hunnit hinka i mig litervis med Pumpkin Spice Latte. Går till Starbucks, känner mig "amerikansk", vill ha avklippta stickade handskar, sätta fingrarna runt muggen och strosa ut i en park och göra absolut ingeting. Ha! Skulle inte tro det va! Skyndar in, nämner mitt namn som de envisas med att skriva på muggen trots att det bara är 2-3 kunder inne. Det blir det vanliga. Santa. Blicken från kassörskan är obetalbar. Ögonen nästintill ploppar ut och artiga som de är, säger de inget och skriver mycket riktigt "Santa".

När jag väl får muggen, ska det springas till bilen. Starta och sedan försöka dricka ur det där lilla skithålet. På muggen alltså! Bränner läpparna. Fan också. Kör så det skriker i däcken. Alltid bråttom någonstans. Har ju en aktiv tjej i huset som tror att resten av familjen är hennes betjänter och taxichaufförer. Typ. Det är träningar, matcher, teater, kompisar och så håller det på.

Den där parken och de avklippta handskarna och göra ingenting får höra till filmvärlden. VEM FAN HAR TID MED SÅNT?

Oktober är det i alla fall. Pumpor har införskaffats. Och så några "mums". "Pyntade" lite i trädgården. Hade ingen direkt plan. Lade pumporna lite här och där. Mumsen likaså.

Just ja! Liisa har ju varit med om en audition! Hon knep huvudrollen i The Best Christmas Pageant Ever. Tjohooo! Nu blir det till att åka för nu ska det övas och övas på repliker så hon blir blå i ansiktet. Två föreställningar i december! Och vet ni vem som kommer lagom till det? Jo Bella! Albert kommer först den 23 december så han hinner inte se den. Ja, ni läste rätt. ALLA tre är hemma denna jul! Jihaaaaaaaa!


Fredagens middag. Jonas' paradrätt.

Vår teaterapa!

I lördags firade vi Darlenes födelsedag. Hon blir bara vackrare med åren som går.

Söndagens match och Liisa springer mot mig efteråt och ropar; "Jag målade". Go figure.

Pumpor...

...och fler pumpor.
Nu The Voice!

4 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Men du, jag gillar också oktober. Trots att jag aldrig druckit Pumpkin Spice Latte.

Dessutom måste vi få till en träff nån helg. Med äkta hälfter. Jag tror att det skulle bli jättebra!

Taina sa...

eastcoasmom
JAAA, det skulle vara jättekul att träffas. Ska kolla någon helg och skicka dig datum och se om det passar er.

HeLena sa...

Oktober i sol då trivs jag också. Så har det börjat här i Norrtälje i alla fall. Men om det regnar... +4 grader och blåst på det då vill jag helst stanna under täcket i soffan med brasan tänd.
Låter som om ni har det härligt, även om livet är såsom livet är med barn... Lämna, hämta, lämna, packa matsäckar och gympapåsar you name it..
Härligt att ungdomarna kommer till jul och sååå roligt med huvudroll! Spännande!
Ha det bra nu och sätt int kahfet i halsen!
Kram!

Annika sa...

HAHA, hej SANTA!!!
HAHA!
Själv är jag Annie. Men ibland leker jag med tanken att kalla mig för Hannukkah när jag beställer en latte. För det finns ju de som frågat om jag är Named after a HOLIDAY. Och då menar de just Hannukkah...
Anyhooo....PSL på SBUX är verkligen god. Jag har inte druckit så många iår, men jag dricker den å andra sidan tills den försvinner i januari. Gillar inte Sbux jullattes...ginger spice och dem där, du vet....

Älskar denna månad högt och rent, finast på hela året här på östkusten!


GRATTIS till Liisa!! Jag ser en BFA in acting i framtiden för henne. Hon är ju verkligen duktig och har talang.

GUD vad KUL med besök av alla till jul. Underbart.

Kramar!!