söndag 11 oktober 2015

Helg igen

Jaha, då var det helg igen. Försöker verkligen vara i nuet när den väl infaller, men när vår lilla "prinsessa" i huset har tusen järn i elden, så är det inte lätt att lägga upp fötterna och göra ingenting.

Jonas har varit i Kalifornien hela veckan. Kom hem igår kväll. Liisa och jag har alltså fått "sköta oss själva". Det går ju bra om inte halva jordklotets 11-12 åringar också ska tas om hand. Liisas kompisar alltså. Det ÄR kul när de hänger hos oss, men ljudnivån! Får nog skaffa mig hörselkåpor. Sedan ska de "matas" och skjutsas till diverse ställen. Dessutom har två av dem sovit över hos oss. Pannkakor beställdes. Ungefär som jag har ALL tid i världen att serva dessa små ljuvliga varelser.

Fredagkväll var det dessutom någon stjärna som bestämt sig för att flickorna skulle spela en vänskapsmatch. Halv åtta till nio. Ja men tack hörrni. Det är ju precis vad jag hade tänkt mig efter en tuff arbetsvecka. Visst är det kul att titta på ditt barn spela. Men det finns gränser.

Annars då? Trädgårdsarbete. Och det har jag absolut inget emot. Buskar som ska ansas, blommor som blommat ut ska plockas bort, gräs klippas, löv ska räfsas osv. Härlig "träning". Behöver rensa hjärnan från jobbet. Har nämligen haft en som "jagat" mig i flera dagar på uppgifter. En som jag inte alltid delar åsikter med. Personen ifråga envisas  med att jag ska rätta till en rapport. En rapport som jag VET är rätt. Det är sånt som jag har hållit på med under hela min karriär, dvs 25 år. Ibland kan sådana här personer i din omgivning få dig att snegla på annat. Jag är i den åldern att jag behöver inte ta skit. Ingen behöver det. Är bra på att säga ifrån, men är lite trött på sånt. Vi får se hur det går.

Nu lite höstbilder från vår tomt och sedan blir det en springtur för min del.
3 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Det är mycket som ska klämmas in på helgen!

Annika sa...

Ja, det låter ju som det varit lite väl mycket, kanske.
Tur att du är du så att det flyter på ändå!
Jag gillar också trädgårdsjobb, skönt är det!!
Hoppas veckan blir lite lugnare då :-)
Kramar!

Desiree sa...

Vad hostfint du har gjort Taina. Later som ni alla I familjen har manga jarn I elden. Busy like bees. Forstar att tradgarden ar trevlig avkoppling.
Kramar!